Historiebogen indeholder beretninger fra nogle af vore træf

POLAR Club West´s historie


Polar Club West blev stiftet 16. Februar 1980, med det formål at formidle samkvem mellem ejere af POLAR-campingvogne samt at udbrede et godt teknisk kendskab til disse.


Fra stiftelsen og frem til 1990 hed klubben dog POLAR Klub Syd. Grunden til navneskiftet var at tydeliggøre at klubben dækker hele området vest for Storebælt.


Som medlem kan optages enhver som er ejer af en POLAR-campingvogn.


Polar Club West er i dag en aktiv klub, for ejere af POLAR campingvogne - klubben har ca. 70 familier som medlemmer, alle ejere af en Polar-campingvogn.


...........................

2023:



Juletræf i Mørkholt 17/11 - 19/11 2023


Vi ankom fredag, godt middag med trist vejr der dog blev skubbet i baggrunden af mødet med Polarerne der var mødt op, både kendte og nye medlemmer. Dejligt at møde jer alle.
Vi fik hilst og snakket rundt omkring. Det blev aften og vi mødtes til kaffe/øl vin eller vand.

Der blev snakket og hygget og julemanden havde sendt en medhjælper der uddelte muleposer med alskens godt.
En pose til hver vogn. Stor tak til ”Julemanden” for de flotte gaver.
Lørdag kl. 10 fik vi sunget flaget op og Carsten informerede os om programmet for weekenden.

Som sædvanlig fik vi en lille en til at varme og starte os.
Kl. 14 var der gløgg og æbleskiver samt amerikansk lotteri med fine sponsorerede
gaver. Der blev hygget og grinet og vi gik hver til sit for at gøre os klar til dejlig mad og hygge kl. 18.30.
Klokken blev 18.30 og alle var mødt op og vi satte os til bords.

Stemningen var høj helt fra start og den blev da ikke mindre efterhånden som både snapsen og den gode mad blev indtaget.

Dejlig mad hvor alt var hjemmelavet lige fra remouladen, leverpostegen, hjemmebagt rugbrød og flutes mm.

Lidt fællessang med Torben som forsanger blev det også til i løbet af aftenen.

Stemningen holdt og vi nåede da også ”Skuld gammel venskab rejn forgo” inden vi daffede hjem til dynerne.

Søndag sang vi flaget ned i regnvejr. Der blev takket for denne gang og informeret om næste træf: Generalforsamling første weekend i marts.
Ser frem til at se jer alle og flere næste år. Tak til Ghita og Carsten for planlægningen af et godt træf.


Birgit



.................



Sort sol træf Møgeltønder Camping 29/9 - 1/10 2023


Sidste fredag i september gik turen sydpå med Polaren efterspændt. Vi skulle sammen med 10 andre vogne fra klubben mødes på Møgeltønder Camping.
For en gangs skyld var vi ikke de sidste ankom, andre i klubben er da heldigvis også arbejdsramt.
Da vi ankom til pladsen, fik vi af lejrchefen anvist området, hvor vi skulle ligge, også hvilket pladsnummer, han mente, vi skulle have. Sikke et flot græstæppe, vi skulle være på.

Ret hurtigt fik vi hilst på de øvrige deltagere, hvoraf 4 par var helt nye i Polarsammenhæng, dejligt at I har lyst til at deltage og oven i købet også vil fortsætte med at komme til vores træf.
Vi fik vognen stillet på plads og solsejlet rigget til, imens ankom det sidste hold, som også er nye i Polarsammenhæng, dem fik vi selvfølgelig også hilst på.
Fredag aften samledes vi i TV-stuen til fælles hygge/kaffebord, Birgit havde igen igen bagt kage, som blev sendt rundt.

Efterhånden begyndte folk at sive til vognene, idet det var blev sengetid for nogen af os.
Lørdag morgen stod vi veludsovede op, efter morgenkaffen var der standerhejsning, hvor Karl-Johan orienterede lidt om dagens gang.

Der var” frit slaw” indtil afgang til et område lidt syd for grænsen ved Rudbøl, hvor der skulle være stor chance for at se sort sol, hvor store flokke af stære samles for natten.
Mange benyttede dagtimerne til en tur syd på, for at handle i de forskellige grænsekiosker, så der var fyldt op til julen – den er jo lige om hjørnet.
En times tid før solnedgang var der fælles afgang til vådområdet, hvor stærene ifølge lokale samledes, vi var ikke de eneste, der havde fået den ide, da vi ankom, var der allerede kommet mange, nogle af dem i 7 busser, der kørte guidede ture rundt i området.
Lad det være sagt med det samme, vi havde heldet med os. Omkring solnedgang dukkede de første flokke op, det var sjovt at se, hvordan de
sendte mindre flokke afsted,så de kunne finde et sted i sivene at sidde, hvorefter den næste flok blev sendt afsted, og sådan fortsatte det
i et stykke tid. Et betagende syn, som jeg ikke før havde oplevet.
Turen gik nu tilbage til campingpladsen, hvor vi hver især gik i vognene, mange skulle lige have et stykke mad og TV stuen var optaget
af nogle fastliggere, der var samlet til fællesspisning efter endt ophold.
Vi lod bilen stå udenfor på parkeringspladsen, hvilket undrede nogle, men ideen var, at jeg/vi ville afsted igen søndag morgen for at se stærene lette igen. Vi stod begge tidligt op og begav os ned til samme område, som vi havde besøgt lørdag
aften, noget før kl. 07.00 var vi på plads, igen sammen med en hel del andre. Denne gang var vi tættere på fuglene, idet nogle af dem sad i

sivene tæt på en vold, hvor vi kunne stå og betragte synet.
Efterhånden som vi nærmede os kl. 07.30 sted lydniveauet, som indikerede, at nu

var det snart afgang. Kl. 07.25 lettede en stor flok lige foran vores øjne, jeg var heldig
at få optaget en video med min mobiltelefon, den skulle gerne være at se på vores hjemmeside.
En oplevelse rigere kørte vi nu tilbage til campingpladsen, hvor de øvrige deltagere så småt var kommet ud af sengen, vi skulle også have vores morgenkaffe, inden det var tid til standerstrygning og farvel.

Desværre var det begyndt at regne, så vores solsejl var ikke helt tørt ved afgang, heldigvis har vi plads til at det kan tørre indendøre.
Tak til alle jer, vi var sammen med, håber vi ses en anden god gang.


Polarhilsen Carsten


...............



Sensommertræf på Søhøjlandets camping Trust 18/8 - 20/8 2023


Da vi kom fredag formiddag, var der kommen 4 vogne, senere ankom de sidste to vogne, vejret var lidt lunefuldt til aften, men der blev alligevel besluttet af satsede på langbord, det var vi heldige med for solen kom lidt frem og varmede, og vi kunne sidde og hygge os til ca. ved 22.00 tiden.

Lørdag efter standerhejsning var der afgang til Energimuseet i Tange, de fleste havde taget madpakke med, som vi nød på området, hvor der var masse af borde og bænke som vi kunne benytte.
(Undtagen Peter og Inge, de ville hjem til frokost med sild og snaps, og måske en lille en på øjet)

Lørdag aften tændte lejrchefen op i sine griller til fælles grill og spisning i opholdsstuen, os fra Polarklubben blev også inviteret til at deltage med vores medbragte mad, der var også levende musik under spisningen, men med et noget højt lydniveau, så kort tid efter spisninger brød vi op, for vi var alle tidligere på dagen blevet inviteret ind til Carsten og Ghita for de havde et på mærkedage i nær fremtid som de synes
skulle markeres, så der blev hygget i deres fortelt resten af aftenen

Så gik den weekend. Tak til Carsten og Ghita
for et godt træf, og alle deltagere for en hyggelig weekend.


Lene og Verner


.................



Tur med Polarklubben til Nissum Fjord Camping fra den 16/6 til den 18/6 2023


I løbet af fredagen var alle 9 tilmeldte vogne samlet på pladsen i det dejligste solskinsvejr.
Vi spiste fælles aftensmad som vi selv medbragte, og så blev der snakket og udvekslet en
masse erfaringer med vores avancerede dejlige vogne.
Lørdag formiddag var vi 12 personer der kørte til Ulfborg, hvor Torben og Bodil havde arrangeret at vi kunne komme ind og se VW-retro-museet. Det var en særdeles spændende oplevelse, ejeren Carsten guidede os rundt på museet i 2,5 time, han fortalte med kæmpe
entusiasme og humor om alle de gamle velpolerede VW-er, der var en spændende historie tilknyttet de fleste.
Vi fi k fortalt om campingbussen Bertha, (model VW SO 36) fra 1963 som der kun er produceret 25 af. Bertha er den eneste i verden der står 100% original. Hun blev 60 år den 18/6-23.
I museet så vi den gamle brugs fra Ulfborg, købmandsbutikken, foto- og radioforretning, fodklinik, brudebutik, barbersalon, campingliv, Hjortestuen, mormors cafe og rigtig meget andet.
Der var retro-ting fra 50-erne og op til 80-erne, der var meget, der var meget genkendeligt, sjovt at gense og det gav os da stof til eftertanke.
Vi afsluttede med kaffe og småkager i mormors cafe.
Om eftermiddagen var der hygge på pladsen, nogle nød solen, andre skyggen (Svend, Hans og Leif ), nogle kørteen tur, undertegnede gik en
dejlig tur til Malm Klink Havn, og ellers var det tid til forberedelse af aftensmaden, som vi hyggede os med i fællesskab.
Karl-Johan overbragte os en hilsen fra Ryan som desværre ikke kunne deltage pga. sygdom, vi sendte alle en hilsen retur, med ønsket om det bedste. Mette overtog ledelsen af turen, og det gik selvfølgelig fint.
Søndag efter standerstrygning sagde vi farvel og tak til hinanden for en rigtig dejlig, hyggelig og oplevelsesrig weekend.


Karen og Leif


..................



Træf Kr. Himmelfartsferien 18/5 - 21/5 2023

 

Præstø camping var rammen, for 14 fremmødte vogne, heraf 7 svenske fra Polar Club Syd, der var meldt til træf i Kr. Himmelfarts ferien.

Vi var sidste hold, der ankom onsdag. Da støttebenene var sat og en bid mad indtaget, var det blevet tid til aftenkaffe og snak ved langbord midt på pladsen. Torsdag, i fuld sol, var der arrangeret tur til Næstved Automobilmuseum, en spændene tur, der kunne vække minder om forgangne tider inden for biler, cykler og andet mekanik. Museet bød på kaffe og kage som afslutning på turen.

Til aften blev der hygget og sludret om langbordet, med medbragt mad. Fredag, er der igen sol. Frokosten, smørrebrød fra Præstø smørrebrød, indtages ved langbord midt på pladsen, der er arrangeret eftermiddagstur til Bøged skov.

Når man kører langs Bøged strandvej opdager man at skovkanten er fyldt med mange store rododendron buske. De mange flotte og store buske blomstrer på lidt forskellige tidspunkter alt afhængig af sorten på busken. Samlingen af buske er i to sving og hører til et fint stråtækt bindingsværkshus, der ligger ned mod vandet.

Stedet var i gammel tid traktørsted og mange rejsende spiste mad der efter en dampskibstur fra København. Sidst på eftermiddagen er der tipspromenade. Vi får udleveret en tipskupon, Charlotte har placeret 12 spørgsmål rundt på pladsen, hver med 3 svarmuligheder (1 X 2), det er ikke tilladt at bruge hjælpemidler, så her er det med at være skarp på en del spørgsmål om POLAR. Et sjovt og hyggeligt indslag.

Dagen slutter med fællesspisning ved langbord, beerpong, kubb samt en masse snak ved bordene.

Lørdag formiddag var der kåring af vinderen af tipspromenaden og udtrækning af lotteri, med mange fine gevinster. Derudover var dagen uden planlagte arrangementer, mange brugte dagen i Præstø by til Fransk forår. Her var boder med alt fra fish’n’chips, ost, grøntsager, bruschetta, smykker, øl, gin, pileflet, tøj og meget andet. Musik, gøgl og hestevognstur, noget for enhver smag. Og byen summede af liv.

Sidst på eftermiddagen var de fleste tilbage på pladsen og der blev hygget, snakket og udvekslet erfaringer, i små grupper.

Dagen sluttede igen med langbord. Søndag formiddag var det tid til opbrydning, der blev givet hånd og krammet, sagt tak for denne gang og på gensyn. Alt i alt et rigtig godt træf.

Tak til Charlotte og Keld for indsatsen.


Polarhilsen Torben og Mette


....................



Påsketræf Friderichstadt 2/4 – 9/4 2023

 

Mette og Svend havde lavet et fint arrangement, tak for det. Campingpladsen ligger skønt mellem floderne Treene og Eideren, hvor navnet Eideren nok er mere kendt end Treene. Det var vist en gang, at Danmark skulle gå til Eideren.

Campingpladsen har nogle problemer med bommen, den går fint op når vi skal ud, men vil ikke åbne når vi skal ind igen.

Hvis man har en mobiltelefon, skal man ringe på et telefonnummer, hvis man ingen har, kan man ikke komme ind.

Nu har man fundet ud af, at lade bommen stå åben. Da vi ankom d. 1. april, var vejret koldt, vådt og med blæst, men allerede dagen efter klarede det op med sol og næsten ingen vind, nattefrosten kunne vi ikke undgå.

Det betyder tros alt ikke noget, for vi har det lunt i vore Polar vogne. ”Ordnung muss sein”, dog ikke her på campingpladsen, det kniber med den obligatoriske brand-afstand imellem vognene. Søndag d. 2/4 ankom alle vognene, og vi kom til at ligge i en lille klump, med under en meter imellem vognene. Den flade marsk hvor jorden er gennemskåret af afvandingskanaler og husene er med halvvalmet-tage, ofte ligger husene på et Varft (forhøjning). Vi er i marsk-landet med diger over alt, og det ”Nordfriesisches Wattenmeer” er et oplagt sted for sælerne.

Får på digerne giver flere fordele, græsset på digerne bliver ”slået”, og fårene med deres små hove tramper jorden fast.

Som en bonus, giver de Påskelam. Diger over alt, med får, på begge sider af Eideren og hele vejen mod havet. Billig genfyld af 10 kg letvægts-flaske-gas 135 Dkr. ved grænsen. Tidevand, seks timer og 12 minutter imellem flod og ebbe. Tirsdag: Jægersnitzhel på Zum alten Ruderhaus, fine snitzehel der smagte fortræffeligt. Onsdag: Byrundtur Torsdag: Marked i Husum, og sæler ved St.Peters Ording Fredag: Kanalrundfart i byen med de mange kanaler, og fælles frokost. Vi fik set byen fra vandsiden og sejlet på et par kanaler.

Turen endte med et smut ud på Treene. Søndag: Startede med lidt tåge, men jo nærmere vi kom Danmark des bedre blev vejret, og vi endte med blå himmel og sol.




......................



Fødselsdagstræf og generalforsamling.  DCU Hesselhus  3/3 - 5/3 2023


Første fredag i marts måned er altid betydende med første træf med Polarene.

Det var det også i år. For en gangs skyld kom vi ikke som de sidste.

Formanden havde tage fri fra arbejde for at nå at blive færdig med at pakke for at komme af sted i rimelig tid.
Fruen, dvs. mig er træt af altid at komme lige når der skal aftensmad på bordet.
Denne gang var det frokosten og hvilket vejr at møde op i.
Vi fik hilst på dem der var mødt op og som sædvanlig gik snakken lystig. Selvom det var smukt vejr var vi i vognene og hyggede.

Aftenen kom og nogle af os stimlede sammen til aftenkaffe i opholdsstuen.

Carsten havde sørget for lidt varme så vi kunne sidde der og som det plejer at være stod munden ikke stille.
Lørdag kl. l0 bød Carsten velkommen til træffet og flaget blev sunget op på behørig vis. En lille skarp til at lune, blev skænket.

Det tog en rum tid at få noget i alle glas da vi var mange. 19 vogne – det var dejligt med så mange.

Der blev tid til en lille vandretur inden vi skulle møde til generalforsamlingen der startede kl. 14.

Referat af det kan du læse et andet sted i bladet.

Kl 18.30 stod alle klar i festtøj i opholdsstuen. Fødselsdagsmiddagen skulle fortæres.

En lækker kalvesteg med hvide og brune kartofler, en sovs der smagte og dertil waldorfsalat og ribsgele. Islagkager til dessert.

Kan man ønske mere? Alle var glade, skålede, sang og snakkede. En dejlig aften.
Søndag kl. 10 takkede Carsten for en god weekend og flaget sunget ned.

Der blev sagt farvel på vanlig Polar maner og alle belavede sig på at vende næsen hjemad.
Jeg sidder her og skriver og tænker på hvor dejligt det var at se så mange nye medlemmer til træf. Håber ikke vi har skræmt jer væk.
Tak til Carsten og Ghita der sørgede for alt det praktiske. Det gjorde I godt.


Birgit



****************************




2022:


Juletræf i Randbøldal.  18/11 - 20/11 2022

 

Årets sidste træf var som sædvanligt julefrokosten, der i år blev afholdt på Randbøldal Camping.

Ikke færre end 27 deltagere dukkede op, heraf var de 6 från hinsidan (Sverige). Inden sengetid fredag var alle dukket op på pladsen, nogle havde valgt at bestille mad på campingpladsen og spise sammen i cafeteriet, mens andre som os selv valgte at spise ”hjemme”, vi var jo nogle, der skulle følge med i, om håndboldpigerne kunne klare skærene i EM semifinalen.

Alle 27 dukkede op, da der kl. 10.00 lørdag formiddag blev kaldt til standerhejsning, efter en kort velkomst og information af Karl-Johan blev standeren ledsaget af skønsang sat til tops af Verner.

Herefter var der en lille skarp eller to til halsen, hvorefter der var frit slag indtil kl. 14.00. Nogle brugte tiden til en tur til Bindeballe købmandsgaard, andre tog en spadseretur i området, mens de øvrige var beskæftiget med andre gøremål.

Kl. 14.00 dukkede alle op i samlingsstuen til gløgg og æbleskiver, her blev der taget godt for sig af de gode sager. Efterfølgende var der lotteri med flotte sponserede gevinster. Nogle var mere heldige end andre og tog mange gevinster med sig hjem.

Igen en pause til kl. 19.00, hvor vi alle mødtes i samlingsstuen til julefrokosten, som bestod af en dejlig dansk traditionel julemenu med alskens gode sager, hvis nogen gik sultne fra bordet, var det deres egen skyld, idet var nok til at mætte alle.

Hen på aftenen begyndte enkelte at sive fra selskabet hjem til deres egne gemakker, det var ved at være sengetid for nogle.

Søndag morgen stod vi op til et hvidpudret landskab, idet der i løbet af natten var kommet en lille smule sne, dog ikke mere end det var nemt at færdes.

Kl. 10.00 mødtes de fleste til standerstrygningen, de øvrige havde været nødt til at forlade selskabet pga. andre aktiviteter. Her blev der sagt tak for en god weekend til alle fra Karl-Johan, hvorefter flaget blev sunget ned. Slutteligt blev der sagt farvel på den sædvanlige Polar-Club-West facon med rundkredsen, inden vi kørte hver til sit.

Herfra skal der lyde en hilsen til alle i klubben med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Tak for de timer, vi har tilbragt i andre ”bjørnes” selskab gennem året, vi mødes forhåbentlig igen til næste år.

 

Polarhilsen Ghita og Carsten

 

..............................



Anette og Alex inviterer til Trelde Næs camping  23/9 - 25/9 2022

 

Fredag den 23. september satte vi Polarvognen efter bilen og kørte mod Vejle og videre ud til man ikke kan komme længere. Campingpladsen er stor, men nede i et hjørne, godt med læ, finder vi en lille flok Polarer og en enkelt farisæer (Hans Døssing i sin autocamper). Vejret var dejligt, når man tænker på vi er inde i efteråret, så vi får sagt hej og davs under åben himmel.

Alex siger der er plads i fællesstuen til kaffe kl. 20.00, så der er lige tid til aftensmaden. Så kommer vor kære formand Karl Johan forbi, og siger husk tallerken og ske.

Det lyder spændende, for det betyder Birgit har været i køkkenet og forberedt noget lækkert.

Det var en lækker æblekage, som vi nød til kaffen, sammen med hvad vi nu ellers havde taget med af gode sager, der blev sendt frem og tilbage.

Her fik vi også sagt goddag til et hold nye medlemmer fra Horsens, Margrethe og Hans Peter. De faldt meget hurtigt ind i jargonen med humor og kærlige drillerier.  Sidst på aftenen kom sidste hold, Charlotte og Keld, og de var heldige, for der var stadig æblekage tilbage.

Lørdag kl. 10.00 var der standerhejsning. Det var den lille flagstang, så Hans var stang holder, medens Karl Johan skulle hejse flaget. Inden da fortalte Alex om dagens program, og det blev en lidt længere fortælling end Hans havde regnet med, for stangen sank, efterhånden som armen blev træt. Så kom armen op, vor Polar sang lød og flaget blev hejst.

Der var tur ud i det grønne med madpakke, og det var skønt vejr, så på med traveskoene og afsted på stien med udsigt til nordsiden af Vejle fjord. Et område Anette og Alex kender godt, og der blev fundet mange pejlepunkter ovre i det grønne. Vejret var så godt vi kunne se helt til Juelsminde. Ca. 500 m senere mødtes vi med dem der var kørt til P-pladsen og efter en lille gåtur langs stranden, satte os der ville, sig på en god solid bænk med vor medbragte med. Herefter tog nogen bilen tilbage, mens nogle af os, tog turen på gåben til den anden side af næsset og nød udsigten ud over Lillebælt mod Fyn.

Alex fortalte videre om naturen, hvor store træer, der før stod højt i skoven hvor vi gik, nu lå i vandkanten da der var sket et skred. Flere steder gik stien helt ude ved kanten, og der skulle Anette og jeg ikke ud, så vi listede lidt længere ind i skoven, og uden om. Alle kom vi godt igennem, mange beretninger og fortællinger rigere. Både Anette og Alex kender området godt, både historien bag og naturen omkring.

Hjemme igen sad nogle med kaffen og hyggesnakkede, andre fik sig en lur inden det var tid til trække mod fællesstuen, hvor den medbragte aftensmad og kaffen skulle nydes.

Som altid når Polarerne er samlet, går snakken om løst og fast, med en masse smil og latter og ikke mindst hygge. TAK til jer alle for den måde I er på.

Som altid slutter en hyggelig aften og vi trasker hjem og går til ro.

Næste formiddag kl. 10.00 sang vi vort lille flag ned, lavede en kreds og sagde farvel og tak for denne gang.

Tak til Anette og Alex for alle fortællinger og historier og tak til alle for en herlig weekend.


Polarhilsen Ghita Hult, selvom der altid står Ghita Thorgaard på deltagerlisten.


.......................



Nordisk polartræf  11/8 - 14/8 2022.


Søndag aften den 7. august mødtes 4 hold fra klubben på kajen i Frederikshavn for i samlet flok at sejle med Stena Line til Göteborg.

Efter lidt ventetid kom vi endelig ombord på færgen, hvor vi først fandt nogle siddepladser, som dog ikke var så komfortable, heldigvis var Ole gået lidt rundt og fundet nogle bedre stole, så vi kunne sidde lidt bedre på sejlturen. Nogle af os forsøgte at få lidt søvn i øjnene, det var dog ikke så nemt.
Ved ankomsten til Göteborg var det begyndt at regne, vi havde egentlig planlagt at køre til Allingsås for at sove på en rasteplads, men Ryan kunne fortælle, at den var nedlagt, så vi skulle videre til Skara. Allerede på vej ud ad byen kom vi fra hinanden, jeg vidste heldigvis hvilken vej, vi skulle, så derudad det gik. Undervejs var der en del vejarbejde, som gav nogle forsinkelser, men efter knap et par timers kørsel kunne vi endelig gå til køjs. Ingen af de øvrige var ankommet, de kom dog kort efter os.
Op ad formiddagen mandag fik vi igen øjne, så efter en tår kaffe gik det videre, de øvrige 3 hold ville køre videre til Melsta, hvor vi skulle mødes med Charlotte og Keld, som kom fra det sjællandske.

Vi valgte dog af helbredsmæssige grunde at dele turen derop i to, så vi mødtes med de øvrige tirsdag. Onsdag havde vi fælles afgang med Dannebrog på bilerne mod træfpladsen på Tyllsnäs camping i Borlänge, jeg havde på forhånd aftalt, at vi mødtes med klubben fra Sjælland, at
vi skulle køre ind i samlet flok, hvilket da også lykkedes.
På træfpladsen blev vi mødt af nogle af arrangørerne i folkedragter, de uddelte forskellige ting både fra lokalområdet og Polarfabrikken/forhandleren. Vi blev ledt på plads, den første plads, som Charlotte og Keld samt vi blev tildelt, var vi ikke helt tilfredse med, heldigvis kunne vi få lov til at flytte, så vi alle fem fra klubben kom til at ligge samlet.
Torsdagen oprandt og den officielle indvielse skulle finde sted. Formanden for Klub Øst i Sverige bød forsamlingen velkommen og der blev givet forskellige informationer om selve stævnet.
Nationsflagene og Polarflaget blev hejst, hvorefter der blev serveret kaffe og kage. Om aftenen blev der arrangeret langbord, hvor vi hver især skulle medbringe noget spiseligt og drikkevarer.
Fredagen var afsat til udflugter i området, vi havde forstået det således, at der blev arrangeret nogle ture, det viste sig, at det ”kun” var turforslag, så vi var en flok, der kørte nordpå til Falun for at udforske en tidligere kobbermine, der nu var åbent for turister.

Vi måtte gå 300 trapper ned og 100 trapper op, hvor resten af turen op foregik i elevator. Inden vi blev lukket ind i minen, skulle vi
klædes ordentligt på med hjelm og regnslag, der blev også givet information af vores guide, man skulle hele tiden følges ad, det var strengt forbudt at gå rundt på egen hånd.

Da vi var længst nede, var vi i 55 m dybde, da minen var i drift, var nogle af minegangene i 200 m dybde. Det var ret interessant at se, hvorledes man havde brudt malmen, først med håndkraft og senere med maskinkraft, jeg tror dog, at vi alle var enige om, at det ikke havde været et arbejde for nogle af os.
Fredag aften var der inviteret til spisning med musik og dans. Et flot tag-selv bord med forskellige retter, ret hurtigt måtte arrangørerne sande, at der ikke var nok, så der blev rekvireret flere forsyninger. Under spisningen blev der også udvekslet gaver fra de deltagende klubber til

arrangørerne, i formandens fravær måtte jeg overrække en lille klokke med indgravering, efter 2 års opbevaring kunne Ryan endelig slippe af med den.
Så blev der spillet op til dans, musikken blev leveret af et par velvoksne herrer, som vi blev enige om var brødre. De kunne deres kram og lavede en god stemning. Festen var egentlig sat til at slutte kl. 24.00, men lukkede først 00.30.
Lørdag var afsat til dyst klubberne imellem, vi skulle stille med 5 personer fra hver klub, dysten gik ud på kast med redningsreb, kast med hestesko, klip af snor i en bestemt længde, kast mod pinde, der skulle væltes og stigegolf. Resultatet ville så blive offentliggjort ved aftenspisningen.

Jeg kunne se, at det ikke rakte til en 1. plads, nok nærmere en 3. – 4. plads, det blev en delt 3. plads, så det gav en lille præmie. 1. pladsen gik til Klub Nord i Sverige, mens den danske østklub løb med 2. pladsen.

Lørdag aften var der også officiel afslutning på stævnet, det var egentlig programsat til søndag formiddag, men en del svenskere skulle hjem og starte arbejde mandag morgen, så derfor blev den flyttet.

Vi danskere syntes dog, at vi også ville lave en afslutning søndag formiddag, så det blev resultatet.

Lørdag aften blev det også offentliggjort, at næste stævne bliver afholdt i uge 29 2024 med den svenske klub Nord som arrangør, der kan vi samtidig fejre Polars 60 års jubilæum.
Søndagen stod i opbruddets tegn, som tidligere nævnt holdt vi vores egen afslutningsceremoni på den danske facon, hvilket nogle af svenskerne også deltog i.

Herefter var det tid til at pakke sammen og komme videre ud i det svenske, 3 hold fra vores klub blev dog til dagen efter.
Tak til jer klubmedlemmer, der deltog, jeg synes, at vi havde nogle gode dage sammen.


Polarhilsen Carsten


.......................


2022:


Referat af Kristi himmelfart Træf  26/5 -29/5 2022


Vi var 12 vogne samt to autocampere, heraf var vi 5 danske vogne.
Onsdag ankom vi i solskinsvejr og til aften havde vi et rigtig hyggeligt langbord til aftenkaffe, vejret var mildt så nogle sad ude længe og hyggede sig.
Torsdag startede med standerhejsning, der var dog undrenhos nogle af svenskerne hvorfor vi havde sat øl og spiritus frem, men det gled da ned. Man har ikke standerhejsning i de svenske klubber som os.
Efterfølgende kørte vi til Thorsvang Samlermuseum, på Møn i Stege. Her var der flere af de udstillede genstande, som flere af os kunne genkende fra vores ungdom eller fra vores eget hjem.
Om eftermiddagen var der langbord, indtil regnen kom. Vi lod os ikke sådan slå ud af lidt regn, så der blev langbord igen til aftensmad, det var dog lidt koldt så vi sad ikke så længe.
Fredag åbnede Fransk Forår markedet i Præstø, navnet var noget misvisende, i år var det mere
taliensk end fransk. De tidligere år har der dog været meget mere fransk end der var i år.
Men jeg havde jo også skrevet i indbydelsen at det var et Internationalt marked.
Om eftermiddagen havde vi Tips promenade samt salg af lotteri, til trods for at jeg var lidt forsinket med den.
Her er et par eksempler på spørgsmålene til Tips promenade:
1.) Hvem har skrevet og synger reklamesangen for Polar ”Polarbjörnen” fra 1976
A) Claes-Göran Hederström B) Håkan Thanger C) Lars Gunnar Lönndahl
2.) Hvor meget vejer en kantpæl i Danmark?
A) Op til 3 kg B) Op til 4 kg C) Op til 6 kg
3) Skovtårn i Gisselfeld Klosters skov ved Rønnede, hvor højt er det?
A) 38 meter B) 41,55 meter C) 45 meter
4) Hvor lang er en vejstribe på de danske motorveje.?
A) 1 m med et mellemrum på 2 m B) 2 m med et mellemrum på 4 m
C) 5 m med et mellemrum på 10 m
Til aften havde vi langbord igen, til trods for lidt regn.
Lørdag havde svenskerne bestilt dansk smørrebrød til frokost, så det blev til langbord. Vi andre smurte et par madder selv.
Umiddelbart derefter skulle vi finde en vinder af til tips promenade og lotteri, men så regnede det igen, så vi måtte flytte op under et halvtag. Vinderen af tips promenade blev Sören Andersson med 11 rigtig, på anden pladsen med 9 kom Ryan og Lillemor.
Der var heldigvis ophold i regnvejret så vi kunne have langbord om aften igen.
Søndag sluttet med standerstrygning, på god West manér med at sige farvel.
Polar Club Syd vil igen afholde Kristi himmelfart traf i 2023, d. 17. - 21. maj, på Præstø
camping, Pris. 200,- kr. pr. vogn, pr. døgn, inklusive strøm.

1.) B: Håkan Thanger
2.) B: En kantpæl må veje op til 4 kg.
3) C: 45 meter
4) C: Vejstriber på motorvejene er 5 m med et mellemrum på 10 m



.......................



Forårstræf i det nordjyske. 29/4 - 1/5 2022


Sidste fredag i april blev vores lille Safari 280, som i dagens anledning var blevet døbt isbjørneungen, spændt på S-maxen, hvorefter kursen blev sat nordover, nærmere betegnet Frydenstrand Camping, der ligger helt ud til Limfjorden næsten ved udmundingen i Kattegat.
Her havde Birgit og Karl-Johan indbudt til træf på deres yndlingsplads, som vi besøgte i vores sommerferie 2019.

Vi var derfor heller ikke i tvivl om, at vi skulle med til dette træf, da pladsen ligger meget naturskønt.

Alt i alt ankom 7 vogne, hvoraf de 2 kom fra den østlige del af landet.
Fredag aften samledes vi alle i opholdsrummet til en kaffetår og lidt snak; inden vi gik til køjs, havde jeg sat bilen ud på p-pladsen, da jeg havde planlagt en tidlig morgentur i Ll. Vildmose for at fotografere. Det blev til lidt fuglebilleder, et par stykker af lidt råvildt og til allersidst havde jeg heldet med mig og fik nogle billeder af en rævefamilie.
Tilbage på pladsen med lune rundstykker var det tid til morgenkaffen, inden der blev kaldt til standerhejsning, Her bød Karl-Johan velkommen til de fremmødte, hvorefter standeren blev sat til tops af undertegnede, da vores sædvanlige ”hejser” Verner ikke var med.

Karl-Johan fortalte lidt om dagens program, som blandt andet omfattede en køretur til Vildmosen, denne foregik efter frokost, som var ved langbord, da vejret efterhånden var blevet til ”udendørs brug”.
Herefter blev der sadlet op i samlet flok gik turen nu ud i mosen, hvor første stop var området, hvor jeg havde været så heldig at se rævefamilien om morgenen. Selvfølgelig var de ikke at se – ØV, så turen gik videre rundt i området, bl. a. ud til Toftesø, hvor der er et rigt fugleliv.

Videre rundt i området i håbet om at møde en eller flere af de elge, som befinder sig indenfor hegnet.
Der var dog ikke held med det, før nogle af os klatrede op i brandvagtstårnet, som er et levn fra den tid, hvor der blev gravet tørv i området.

I kort afstand i noget buskads gik en af dem og spiste med velbehag af buskene.
Lørdag aften var der kaldt til fællesspisning i opholdsrummet, hvor der blevet gjort flittigt brug af snakketøjet, inden det blev sengetid.

Karl-Johan havde i smug sat sin bil ud på p-pladsen, for nu var det hans tur til en morgentur i mosen. Her må man sige, at han havde heldet med sig, hele 3 elge gik så tæt på vejen, at han blev nødt til at bruge sin mobiltelefon for at fotografere dem, så nu var det hans tur til at have håneretten.
Efter morgenkaffen var det atter tid til samling ved standeren, nu skulle der sige farvel og tak for denne gang, hvilket foregik på sædvanlig måde. Der blev samtidig orienteret om næste træf i klubben, herom andetsteds i bladet.
Tak til Birgit og Karl-Johan for en god week-end, vi kommer gerne tilbage til denne plads, hvor der er mulighed for at opleve lidt af hvert, blandt skibstrafikken gennem Limfjorden.


Polarhilsen Carsten



************************



Fødselsdagstræf i Jelling. 2022


Vi ankom til Jelling fredag ved 17 tiden. Fik vognen standeret med hjælp - på en lidt blød plads.

Mette var mester for at skaffe stjerneskud til aften, som vi nød i hyggelig fællesskab i opholdsstuen fredag aften.

Lørdag mødtes vi til sædvanlig standerhejsning med sang og formanden bød velkommen til weekenden.

Kl. 14 ankom vi til generalforsamlingen. Referat her fra ses andet sted i bladet.

Til fødselsdagsmiddagen blev der serveret dejlig flæskesteg med div. tilbehør og islagkage til dessert.  Stemningen var i top - men varmen – joo, det hjalp lidt at få et ekstra glas rødvin men trøjen måtte alligevel på.

Vi havde en ny ung campist med en vogn der er ældre en hende (vognen har hun ved lidt hjælp selv sat i stand. Godt gået ) og to nye hold med. Det var dejligt og jeg håber og tror at de kommer igen.  Et par fra Sverige var også med. Stort at de har mod på den lange tur for at være sammen med os. Det er da også dejligt.

Flaget blev stryget søndag formiddag med afskedshilsen af vores nye formand og med sædvanlig afskedsrundkreds.

Nu glæder vi os til at mødes på Frydenstrand camping.


Birgit.



******************


2021:


Juletræf 2021

 

På grund af tidlig deadline på blad nr. 1 i 2002 kommer noget forsinket lidt fra juletræffet i 2021.

Denne gang var vi samlet på Gudenå camping i nærheden af Brædstrup. Hele 13 medlemsskaber var tilmeldt, et par stykker af dem blev dog reduceret pga. sygdom. Helt fra det vestlige Sverige dukkede medlemmer op dog uden vogn ligesom os selv, heldigvis er det muligt at leje et værelse med det mest fornødne på pladsen, hvilket vi alle 3 hold benyttede os af.

Fredag aften var der samling i fællesstuen til snak og aftenskaffe, inden vi alle gik til ro for at være klar til lørdagens strabadser.

Lørdag formiddag var der som sædvanlig standerhejsning, her var vores sædvanlige ”hejser” Verner tilbage, at det var et stykke tid siden, han havde hejst standeren, viste sig tydeligt, idet flaget var omvendt på vej op. Heldigvis opdagede Alex dette, inden flaget kom helt op. Desværre opdagede fotografen det for sent, så der findes ingen beviser derfor. Herefter bød Alex velkommen til flokken og orienterede lidt om dagens gang, inden Ryan skænkede en lille skarp til at varme sig på.

Der var nu frit slag indtil kl. 14.00, hvor vi atter samledes i fællesstuen til gløgg og æbleskiver samt lotteri med flotte præmier, præmiestakken var blevet udvidet, idet træffet i 2020 blev aflyst. Efterfølgende var der mulighed for at smukkesere sig inden selve julefrokosten. Her blev serveret en gedigen almindelig julefrokostmenu, hvilket passede os alle, knive og gafler blev flittigt brugt til at skovle indenbords. Da alle var godt mætte, blev der skruet op for musikken, så vi kunne få lidt motion på dansegulvet, inden der blev sluttet af med Skuld´gammel venskab.

Efter en god nattesøvn mødte vi alle op til standerstrygningen søndag formiddag, hvor formanden sagde tak for denne weekend og tak for året i det hele taget. Der blev sagt glædelig jul og godt nytår, inden vi drog hver til sit.

 

Polarhilsen Carsten



*******************


Træf på Mørkholt Strand Camping 8/10 -10/10 2021


Vi var 8 vogne og en autocamper. Det var Hans der havde solgt sin vogn, men godt han kom alligevel, for alle de dejlige billeder fra turen er hans værk. En del af os kom allerede om torsdagen, så vi fik hygget lidt ekstra. Det var dejligt at se både gamle kendinge og nye ansigter. Vejret var lidt blandet, men vi havde opholdsstuen til fri afbenyttelse så vi hyggede sammen fredag aften.

Lørdag sang vi flaget op, og efter at have drukket den obligatoriske øl, gik vi i samlet flok ned til vandet: Desværre var det temmelig diset, så udsigten var noget reduceret. Vores frokost langbord; Måtte vi have indendørs, men hyggen fejlede ikke noget.

Lørdag aften samledes vi igen i opholdsstuen og snakken gik rigtig godt.

Søndag morgen strøg vi som sædvanlig vis flaget. Efter at have mindet om vores julefrokost på Gudenå Camping, blev der som sædvanlig før coronaen farvel rundkreds med kram. En dejlig weekend i hyggens tegn.


Polarhilsen Mette



******************


Augusttræf Bøllingsø Camping 6/8 - 8/8 2021


Endelig er vi ved at være fri for alle restriktionerne vedrørende Covid19, så i starten af august gik turen mod det midtjyske, nærmere betegnet Bøllingsø Camping, der ligger naturskønt i nærheden af Engesvang mellem Viborg og Vejle. Pladsen ligger godt i læ af mange store træer,

som også giver meget skygge. Også rundt på pladsen er der mange store træer, så solen har ofte svært ved at trænge igennem.

Pladsen rummer mange fastliggere, der er dog mulighed for at komme som vi gjorde, kun for en weekend. 7 medlemmer havde valgt at dukke op, alle var ankommet inden aften fredag, hvor det gav en ordentlig skylle, selvfølgelig lige, da vi havde valgt at stille Shadowen op, så det fik lov til at vente lidt. Endelig lykkedes det, og det blev endda så godt vejr med enkelte solstrejf, at der blev lavet langbord foran vores vogn, hvor der var god plads. Snakken gik lystigt medlemmerne imellem, for nogle var det jo efterhånden længe siden, de havde set hinanden.
Blandt de fremmødte var der også et hold nye fra det østdanske, de kom i en vogn, som er godt kendt i klubben, da den tidligere har tilhørt Lene og Verner. Efterhånden blev det dog lidt køligt at sidde udenfor, så mens nogle satte sig sammen i nogle af vognene, gik andre til køjs.
Lørdag var der som sædvanlig standerhejsning, Karl Johan bød velkommen til forsamlingen og orienterede lidt om weekendens program, der var planlagt et besøg på et nærliggende museum, det blev dog ændret lidt pga. en for nogen meget vigtig OL semifinale i herrehåndbold.

Vejret var ligesom fredag meget omskiftende, det ene øjeblik styrtregnede det, og kort tid efter skinnede solen igen. Heldigvis artede vejret sig igen ved spisetid, så vi kunne igen sidde ved langbord, flere havde valgt den nemme løsning med kyllinger fra Mosters 2 go, som har en vogn på pladsen. Der var bestilt på forhånd, så alle kunne spise samtidigt. Vi fik nogle hyggelige timer i hinandens selskab, inden det atter blev køligt og mørkt.
Søndag morgen blev jeg nødt til at forlade selskabet, idet andre gøremål kaldte, men jeg har fra pålidelig kilde erfaret, at træffet blev afsluttet på sædvanlig vis med standerstrygning og "rundkredsfarvel”, ligesom der blev gjort opmærksom på næste træf på Mørkholt camping ioktober. Her har vi desværre ikke mulighed for at være med, men vi satser på at være med, når årets sidste træf finder sted på Gudenå camping i Brædstrup i slutningen af november.


Polarhilsen Carsten



******************



Træf på Kommandørgården Rømø.  11/6 - 13/6 2021


Der var 7 deltagende vogne, 6 polarer og en tilløber. De 6 vogne kom hen over torsdagen. Karl-Johan og Birgit, der er dem der stadig er arbejdsramt, kom om fredagen. Om aftenen hyggede vi os sammen ved langbord.

Lørdag kl.9.30 sang vi flaget op og nød en øl eller en sodavand. Vi var 4 par der tog færgen til Sild. Med udsigt ud over vadehavet nød vi vores frokost. 2 andre par tog på fiskerestaurant. Om eftermiddagen var der forrygende godt vejr, så der blev arrangeret fælles kaffe med Lenes lækre hjemmebagte kage og Birgits flødeboller til. Aftensmaden spiste vi sammen i tv-stuen, med mere hygge. Søndag kl. 10 strøg vi flaget og tog afsked med hinanden. En dejlig weekend i hyggens tegn.


Mette.



*************************



2020:


Efterårstræf i Jelling.  25/9 - 27/9 2020


Sidste weekend i september gik turen med nogle måneders forsinkelse mod Jelling, hvor vi skulle mødes på Jelling familecamping.

Egentlig var det meningen, at træffet skulle have været afholdt i foråret, men det satte en vis statsminister en stopper for. Dette bevirkede så også, at vi kunne være med – i mine øjne en af de få positive ting, som kan tilskrives hende.
Som sædvanligt de sidste til at ankomme, vi fik anvist området af campingfatter Peter, som er en god bekendt af klubben, idet han flere gange har lavet mad til os i forbindelse med træf i Give.

Vi begav os op i området og fik med lidt besvær vognen sat op, de ledige pladser var ikke så plane, så der måtte findes lidt kiler frem. Det lykkedes dog til sidst og så var det endelig madtid.

Vi fik også hilst på en del af de øvrige deltagere, nogle af disse gik i opholdsstuen for at drikke kaffe, vi var dog så trætte efter en meget travl uge, så vi valgte at blive hjemme i vognen. Efter en tiltrængt nattesøvn og en god gang morgenkaffe mødtes vi alle til standerhejsning, denne gang var vores normale flagmand Verner igen med, så han kunne klare dette.

Herefter skulle Mette til sin store forbavselse byde velkommen, selvom hun fik kort tid til at forberede sig, blev dette klaret med bravour.

Vi fik en orientering om planerne for stævnet, der blandt andet bød på et besøg i udstillingen Kongernes Jelling, der fortæller om byen og området i det hele taget helt fra Gorm den gamles tid.

I fælles flok drog vi mod området, hvor udstillingen er vist, jeg kan kun sige, at det er meget interessant at studere denne.

Der er blandt andet vist, hvor stort et område af den nuværende by, der var inddraget som kongeborg, også udendørs er dette markeret med støtter, som skal illustrere, hvor ringmuren var opført.
Tilbage på pladsen var der nu frit slag til aften, hvor der var fællesspisning, hver især skulle vi medbringe, hvad vi ønskede at spise og drikke, idet cafeen med tilhørende køkken på pladsen tidligere på året blev raseret af en brand.

Efter nogle timer i dejligt selskab var det atter tid til at se dyner.
Søndag morgen efter et godt morgenmåltid var det tid til standerstrygning og orientering om årets sidste træf, som var juletræffet på Gudenå camping i nærheden af Brædstrup.

Desværre blev dette træf aflyst på grund af covid19 restriktioner, så træffet i Jelling blev sidste træf i 2020.

Lad os håbe, at 2021 bliver et bedre år, hvad Polartræf angår, vi kan på nuværende tidspunkt kun håbe.
Slutteligt vil vi ønske alle i klubben en glædelig jul og et godt nytår med tak for mange hyggelige timer i dejligt selskab.


Mange polarhilsner Carsten vogn 44


......................


Træf Krakær camping. 7/8 - 9/8 2020


Der var 8 deltagende vogne, der ankom spredt hen over torsdag og fredag. Karl Johan, som stod for
turen,må stå sig godt med vejrguderne, for det var supergodt vejr.
Vi fik hilst på hinanden, og til aften lavede langbord til aften og hyggede os sammen.
Lørdag kl. 10 sang vi flaget op, hvorefter vi nød en øl eller sodavand.
Derefter var der tur til Skandinavisk dyrepark. Der var en del frafald til turen, på grund af varmen,
men der var 7 som tog derud. Vi kom billigt ind, for der var stadig halv pris på biletterne, via
regeringens sommerpakke Det var rigtig dejligt, at gå der ude og se på dyrene. Desværre gjorde
varmen, at de var temmelig sløve. Vi fik dog set vores vartegns dyr isbjørnene.
Resten af eftermiddagen slappede vi af og nød det gode vejr. Om aftenen lavede vi igen langbord
og hyggede os.
Søndag kl. 10 strøg vi flaget og tog afsked med hinanden.
Tak til Birgit og Karl Johan for en dejlig afslappet og hyggelig weekend.


Mette


......................


Augusttræf på Krakær camping. 7/8 - 9/8 2020


Der var absolut intet nyt under den bagende augustsol, da vi den første fredag i august ankom til Krakær camping i nærheden af Ebeltoft. Meldingen i receptionen lød, så er alle Polarfolkene her. Ja sådan kan det gå, når man er arbejdsramt.
Vi rullede ned mod pladsen, hvor øvrige Polarfolk havde sat vognene op, mange skulle lige kigge, hvem kommer nu? Tit og ofte
spørger vi på en plads med aftensol, når vi er på camping, det fik vi også her, det var dog lige før, det var FOR meget, især når man
skulle have sat et solsejl på vognen.
Det lykkedes dog og så var vi klar til langbord sammen med de øvrige deltagere – 6 Polarvogne + 1 gæstehold i et andet mærke.
Snakken gik som sædvanlig godt indtil duggen faldt, hvorefter vi hver især gik i ly i vognene.
Lørdag morgen – solen var igen på himmelen, dog knap så bagende som tidligere, hvilket ikke gjorde noget, da vi senere på dagen skulle
i Skandinavisk Dyrepark 

Som sædvanlig var der standerhejsning, her fik Karl Johan sin debut både som stævneleder og standerhejser.
Der blev budt velkommen og sagt lidt om dagens program, det var frivilligt, om man ville med på turen. I løbet af lørdag formiddag blev
”lille” Peter også medlem af Shadowklubben, da han var så heldig, at gæsteholdet havde et sådant billigt til salg. Det blev hurtigt sat på
Peters vogn, så man også der kunne opholde sig i ly for den bagende sol.

Efter at have smurt madpakker gik turen nu mod Skandinavisk Dyrepark, hvortil vi ankom efter ca. en halv times kørsel, hurtigt
kom vi indenfor i parken, hvor der er god plads til både dyr og mennesker.

Mange af dyrene var dog lidt dovne pga. varmen, da vi kom til pladsen, hvor isbjørnene bor, var det bare ”fladeudbjørne”.
Det blev dog meget bedre, da vi kom over til de yngre bjørne, de var i vigør i vandet, især 2 af dem var i legehumør, jeg optog en video på
min telefon, som vi vil prøve at få lagt ind på hjemmesiden på et tidspunkt. Derudover blev der knipset adskillige billeder.
Efter besøget hos bjørnene var det fodringstid for nogle af os, madpakker blev fundet frem og fortæret på et stort fællesareal med
borde og bænke.

Godt mætte fortsatte turen rundt mellem dyrene, nogle steder går man ligefrem rundt i de områder, hvor dyrene går,
mens andre er hegnet forsvarligt inde.
Efter nogle timers vandring gik turen nu tilbage til campingpladsen, hvor vi igen fandt borde og stole frem, så vi kunne lave langbord.
Igen gik snakken godt, ligesom om fredagen indtil duggen faldt og det var tid at finde indendøre.
Søndag morgen stod vi igen op til dejligt solskinsvejr, morgenkaffen blev nydt under Shadowen, inden det blev tid til at stryge standeren.

Hvor det gik let for Karl Johan at få flaget hejst, voldte det straks større problemer at få det ned igen, da et hjørne havdesat sig fast i en krog, det lykkedes dog til sidst 

Der blev sagt tak for denne gang og på forhåbentligt gensyn i Jelling i slutningen af september.
Tak til Karl Johan for et godt tilrettelagt stævne, og tak til de øvrige deltagere for hyggeligt samvær.


Mange polarhilsner Ghita og Carsten


......................



Sommertræf på Bogense Strandcamping. 12/6 - 14/6 2020


Vi ankom hen over fredagen, der var 7 deltagende vogne. Vi fik hilst på hinanden, der var jo ikke nogen der havde set hinanden siden jubilæet. På grund af corunaen blev det forrige stævne jo aflyst.
Det var ikke varmt nok til, at sidde ude, så vi mødtes til hyggelig samvær i campingpladsens køkken om aftenen.

Lørdag kl. 10 sang vi for flaget og skålede med hinanden.
Lige derefter kørte vi i kolonne ud til Gyldensten strand, der er et naturreservat. Det er gammel inddæmmede, lavvandede områder, der i 2014 blev lavet til naturområde og oversvømmet igen. Dette har givet et rigt fugle og dyreliv. Der er etableret udsigts tårne, så man kan se ud over det store område.
Desuden er der indrettet et hus med plancher og små film om dyrelivet. Der et også borde så man kan nyde sin medbragte mad, samt toiletter. Rigtig spændende og flot sted.
Tilbage på campingpladsen spiste vi frokost ved langbord, men måtte slutte brat, da vejrguderne ikke rigtig var med os. Vi gentog det til aften og da havde vi bedre held og sad ude i godt vejr, og hyggede os med vores medbragte mad.
Søndag morgen blev vi overrasket af klubben, med gratis rundstykker.
Kl. 10 strøg vi flaget og tog afsked med hinanden.
Tak til Anette og Alex for en dejlig weekend.


Mette


..........................


Generalforsamling og 40 års jubilæum. 6/3 - 8/3 2020

 

Den første hele week-end i marts satte ikke færre end 41 personer fra klubben kursen mod DCU Hesselhus, hvor årets generalforsamling skulle finde sted. Samtidig skulle vi fejre klubbens 40 års jubilæum på Tollundgård tæt ved campingpladsen, her havde nogle af deltagerne indlogeret sig, da det var lettere for dem.

I og med, at vi har ligget fast på pladsen hele vintersæsonen, var vi ude på pladsen allerede torsdag, hvor nogle af de øvrige deltagere så småt begyndte at indfinde sig, de øvrige ankom i løbet af fredagen – et enkelt hold dog først lørdag pga. andre gøremål.

Lørdag formiddag mødtes vi alle til standerhejsning, hvor Jens Erik bød deltagerne velkommen til træffet, hvorefter flaget blev sendt til tops af Verner til den sædvanlige skønsang. Herefter gik vi til samlingsstuen, hvor der var rundstykker og kaffe. Så var det tid til selve generalforsamlingen, endnu en gang bød Jens Erik velkommen, selve mødet vil jeg gå let henover, idet der er et selvstændigt indlæg om dette. Efter generalforsamlingen gik vi ud i vognene for at fortære lidt frokost. Vejret var efterhånden blevet helt forårsagtigt, så nogle valgte at gå en tur ud i området for at nyde det gode vejr, mens andre så småt begyndte at gøre sig klar til aftenens fest.

Kort før kl. 18.00 ankom den bestilte bus, som skulle køre os til jubilæumsaftenen på Tollundgård, hvor de flot pyntede borde tog imod os. Efter velkomstdrinken bød den nye formand Alex velkommen, hvorefter vi satte os til bords. Det var nu tid til at nyde en meget velsmagende 3 retters menu med tilhørende drikkevarer, samtidig blev der sunget et par sange med musik til, i anledning af jubilæet var der nemlig levende musik ved en duo, der har spillet til klubarrangementer flere gange. Efter spisningen blev der spillet op til dans, gulvet var så at sige fyldt op med dansende par hele tiden, musikken forstod nemlig at sætte en god stemning. Som sædvanlig blev der sluttet af med Skuld´ gammel venskab, inden natmaden blev serveret, flere i selskabet sprang dog denne over, idet man ikke havde meget appetit. Lidt før kl. 1.00 ankom bussen igen for at køre os tilbage til campingpladsen, hvor de fleste vist ret hurtigt krøb til køjs i vognene, vi skulle jo op igen søndag morgen.

Det blev søndag, hvor vejret havde slået fuldstændig om til regn og blæst, alligevel dukkede alle op til standerstrygning midt på formiddagen, hvor vi på sædvanlig vis fik sagt farvel og tak for denne. Samtidig gjorde Alex opmærksom på de kommende træf.

Herfra skal der lyde en stor TAK til alle både arrangører og deltagere, det var en week-end, der var et jubilæum værdigt.


Polarhilsen Carsten vogn 44


....................

 


2019:


Juletræf 15/11 - 17/11 2019.

 

Som sædvanligt havde klubben inviteret til juletræf i midten af november, denne gang var træffet henlagt til Mørkholt camping på sydsiden af Vejle fjord, en plads som vi tidligere har besøgt til et lignende træf.

VI havde i lighed med tidligere år reserveret en hytte, idet vores vogn står fast opstillet på DCU Hesselhus i vinterperioden, hvilket gør, at vi bare skal have vores ting båret ind i hytten ved ankomst, der er ikke noget med at skrue støtteben ned i mørke, når man langt om længe har fået fri fra det arbejde, der tager en del af fritiden.

Alle ankom senest fredag aften, hvor der var hyggeaften i fællesstuen for dem, der havde lyst til det, TV´et var tændt, så de, der ville følge med i  Vild med dans havde mulighed for det, og da den udsendelse var slut, kunne vi fodboldinteresserede følge med i sidste del af EM kampen mellem Danmark og Gibraltar. Efterfølgende var der opbrud med afgang til vores egne gemakker.

Lørdagen oprandt og kl. 10.00 blev der budt velkommen af formanden, der informerede lidt om weekendens gang, inden Alex i fraværet af vores sædvanlige flaghejser Verner, hejste flaget til tops. Herefter blev der skænket en lille skarp til dem, der havde lyst dertil. Nu var der så pause indtil kl. 14.00, hvor vi atter mødtes i fællesstuen til gløgg og æbleskiver samt lotteri med flotte sponserede præmier. Heldigt, at vi i løbet af lørdagen skulle være meget indendøre, for vejret var absolut ikke rart at være ude i.

Lørdag aften mødtes vi igen i fællesstuen til julefrokosten, der skulle bestå af den gode gammeldags julemenu, det var så ikke helt det, madleverandøren levede op til. Jeg skal skynde mig at tilføje, at arrangørerne var helt uden skyld deri, de havde bestilt ved et firma, som de var blevet anbefalet. Nå, men mon ikke alle blev mætte, vi havde da mulighed for at skylle maden ned med diverse drikkevarer, som vi selv havde styr på. Sidst på aftenen efter en masse hyggelig snak gik vi igen hver til sit for at være udhvilede til søndagen, hvor hovedparten af os skulle finde hjemad igen.

Søndagen viste sig fra sin pæne side vejrmæssigt, så alle var i god tid ude af vognene og hyggesnakkede, inden vi klokken 10.00 skulle have standerstrygning. Inden da takkede formanden for fremmødet og ønskede alle en glædelig jul og et godt nytår, standeren blev for sidste gang i år taget ned og der blev sagt farvel på vores sædvanlige måde.

Herfra skal der lyde en tak for sidst og til alle i Polar Club West et ønske om en glædelig jul og et godt nytår, håber vi får mange gode timer sammen igen i 2020.

 

Mange polarhilsner Carsten


............................




Træf i Dokkedal 4/10 - 6/10 2019


Vi tog turen gennem en masse rundkørsler og minimum 25 bump til Dokkedal. Som sædvanlig de sidste af 6 vogne på en flot men utrolig blæsende dag.  Vi blev installeret, fik spist  og så var det tid til kaffehygge i køkkenet. Vita havde bagt pæretærter der blev serveret med flødeskum og vanilje cremefraiche. Lækkert. Ja en lille en eller to kom da også frem. Efter et par hyggelige timer blev det sengetid.

Lørdag stod vi op til en flot solrig blæsende dag. Vi fik sunget flaget til tops og så gik turen i biler til Lille Vildmose. Der var ikke mange dyr eller fugle at se på sådan en blæsende dag, og det på trods af bestigning af et par udsigtstårne og vandring til Tofte sø.Turen sluttede for de fleste i Vildmosecenteret. Vi måtte en tur i Brugsen i stedet. Vel hjemme til frokost - dog ikke langbord. Vejret var ikke til det -  og efter et hvil var der et par konkurrencer. Dart og stigespil. Hyggeligt men koldt.

Aftensmaden blev nydt i opholdsstuen i festligt lag. Desserten bestod i et par gevesener eller flere med fællesang til.

Søndag drog vores værter tidlig af sted, så vi var 5 par der på sædvanlig fine vis fik sunget flaget ned og blev mindet om at næste træf.

Tak for en god weekend og vi glæder os til vi ses igen. 


Birgit.


...........................



 Sensommertræf Bork Havn 23/8 - 25/8 2019 med ”kongeligt” islæt.  

 

Sidste hele week-end i august havde Mette inviteret til træf i Bork, som er beliggende ved sydenden af Ringkøbing fjord. Vi havde muligheden for endelig at kunne deltage og når træffet så lå i nærheden af bopælen, var der ikke meget at betænke sig på.

Vi ankom hen på eftermiddagen fredag, da var hovedparten af de øvrige deltagere ankommet, nogle havde tyvstartet og var ankommet allerede torsdag. Vi kom hurtigt på plads med vognen, og så var det tid til en støttebensøl (meget brugt i Sverige). Efterhånden blev temperaturen tilpas, så vi også kunne få vores solsejl sat op, så vi havde lidt skygge i det fantastisk gode sommervejr. Omkring spisetid blev der kaldt til langbord, som blev placeret på solsiden, hvor vi sad og hyggede os indtil duggen faldt lidt for kraftigt. I mellemtiden var Ninna og Ronald også ankommet sammen med deres oldebarn Isabella (her var det ”kongelige” islæt). Da duggen faldt og det blev køligt at sidde udendørs fandt vi ind i vores respektive vogne, inden det blev tid til at krybe til køjs.

Lørdag vågnede vi op til en diset morgen, men i løbet af kort tid fik solen overtaget. Først på formiddagen ankom det sidste hold, Birgit og Karl Johan, der skulle have overstået en rund fødselsdag hos naboen, inden de kunne komme hjemmefra.  Klokken 10 blev der kaldt til standerhejsning, hvorefter Mette redegjorde for dagens program, der bestod af en tur til Værnengene og Tipperne, som er et fuglereservat på en landtange ud i fjorden. Det blev en støvet affære, da der er grusveje i området, pyt det kan vaskes af igen. På den yderste tange er der opstillet borde og bænke, så vi nød den medbragte frokost der. Nogle var også oppe i udsigtstårnet for bedre at kunne kigge ud over fjorden, der var desværre ikke så mange fugle, som nogle af os havde forventet. Karl Johan og undertegnede havde taget det store fotoudstyr med, så vi kunne få nogle gode fuglebilleder med hjem, desværre uden det store held. Da de øvrige deltagere var kørt videre, blev vi et stykke tid, vi fotograferede på livet løs efter en stor fugl, som fløj lidt frem og tilbage over vandet, da vi så fik kigget ordentligt på skærmen, viste det sig, at det kun var en stor måge, så det var ikke det helt store scoop.

Tilbage til campingpladsen, hvor der igen blev kaldt til langbord omkring aftenstide, i lighed med fredag sad vi og hyggede os til et godt stykke ud på aftenen, vi var heldige, at duggen blev væk.

Sengetid for nogle og hygge i vognene for andre.

Søndag morgen stod vi op til det skønneste solskin og kl. 10 var det tid til at stryge standeren og sige farvel og tak for denne gang. Mange af os havde ikke travlt, så vi blev til over middag, vi nåede da også at spise frokost ved langbord, denne gang i skyggen, for solen bagte fra en skyfri himmel.

Tak til Mette for et godt arrangeret træf.

 

Polarhilsen Carsten vogn 44


................................




Forårstræf i Arrild 14/6 - 16/6 2019


Vi ankom torsdag om eftermiddagen der var allerede en Polar på pladsen dog var det ikke en fra klubben, så det var et særsyn, fredag ankom Ryan og Mona så kom Alex og Anette og som 4 vogn kom Helle og Ebbe som var nye i klubben så vi mødtes til fælles spisning både fredag og lørdag


Lørdag kl. 10,00 var der fælles møde i stedet for standerhejsning da flagmanden ikke var til stede Ryan have som sædvanlig en lille en, meningen var der skulle spilles minigolf, men da vejret ikke rigtig var med os var man enige om at droppe det (dog var vejret ikke helt som på billedet) det var vist det man kalder en hygge weekend. Da Helle og Esben var nye i klubben kunne vi rigtig få snakket med dem (rigtig hyggelige mennesker håber de kommer igen) vi har desværre ingen billeder fra turen da vores faste fotograf desværre ikke var med, så det skal vi tænke på næste gang


Søndag kl. 10,00 sagde vi alle tak for en god Weekend Mona og Ryan kørte kl. 7,00 videre til Østrig så de fik også lige en god tur med på vejen

De bedste Polar hilsner

Mona og Kristian


................................

 


Generalforsamling og fødselsdagsfest. 1/3 - 3/3 2019

 

Endelig lykkedes det – ikke at være de sidste, der ankom til et Polartræf J. Vi ankom allerede lidt før middag om fredagen, og fik vognen stillet op, inden det blev tid til at spise lidt frokost. Efterfølgende ankom de sidste vogne, så inden aften var alle 14 vogne ankommet, heraf var de 2 nye medlemmer i klubben.

Hovedparten af deltagerne mødtes i campingpladsens cafeteria, hvor der var dækket langbord specielt til os, her fik vi serveret dagens ret, som bestod af svinekam stegt som vildt med lidt forskelligt tilbehør til. Der var som sædvanligt mad nok, og væske til at skylle maden ned med, kunne hentes ved disken, så heller ingen problemer der. Efter et par timer i hyggeligt selskab med masser af snak, for nogles vedkommende, var det jo længe siden, man sidst havde mødtes, gik vi ud til vores respektive vogne.

Lørdag morgen stod alle veludhvilede op, så de var klar til standerhejsningen kl. 10. Her bød Jens Erik alle velkommen til stævnet, en speciel velkomst til de nye medlemmer, inden flaget blev sat til tops af Verner under ledsagelse af skønsang. Herefter kom Jens Erik med nogle informationer om week-endens gang, inden Ryan delte en skarp eller to til halsen rundt. Så var der frit slag for deltagerne, nogle gik en tur i skoven, mens andre slappede af, og andre igen havde forskellige gøremål, der skulle klares. Der blev også tid til en bid brød, inden vi igen skulle mødes kl. 14.00, hvor generalforsamlingen skulle starte. Selve generalforsamlingen, hvortil endnu et medlem var dukket op, vil jeg hoppe let henover, idet der kan læses om denne andetsteds i bladet. Efter endt møde var der kaffe og kage, som var sponseret af klubben til alle fremmødte.

Mødetid til aftenspisningen mv. var sat til kl. 18.30, alle mødte forventningsfulde op og blev bænket på vores sædvanlige klubmåde, skiftevis dame/herre med partneren overfor. En meget flot menu var stablet på benene, først en forret bestående af tunmousse pyntet med rejer, hertil flutes med smør – hovedretten var grillet ungkvægsfilet med diverse tilbehør og desserten bestod af 3 slags tærter. Som sædvanlig når vi er på Give camping, var det velsmagende og absolut nok af det, så ingen gik sultne fra bordet. Drikkevarer til maden var det op til den enkelte deltager selv at bestille. Under spisningen blev alle opfordret til at præsentere sig parvis, så de nytilkomne kunne få lidt at vide om ”vi gamle”. Efter maden var der kaffe og the. Hyggen fortsatte hen på aftenen, nogle nåede også at få svunget træbenet, inden aftenens sidste melodi Skuld´ gammel venskab blev sat i gang. Her mødtes alle tilstedeværende i en rundkreds til fællessang. Herefter var det godnat og tak for i aften.

Efter nattesøvn, for nogles vedkommende måske knap så meget som andre, var det igen tid til at mødes, denne gang for at stryge standeren kl. 10.00. Først blev flaget sænket, inden Jens Erik sagde tak for denne gang og mindede om næste stævne, som finder sted i April. Der blev også sendt en pose med sedler rundt, hver deltagende vogn skulle trække en seddel, på en af disse stod til lykke, hvilket indebar, at en heldig person havde vundet et ophold på Jelling Camping. De heldige vinder blev Bodil og Torben Bruzen.

Allerede kort tid efter kørte de første vogne ud fra pladsen, nogle skulle hjem til andre gøremål, vi havde god tid, så vi forlod som de sidste Polarfolk campingpladsen omkring kl. 12.00.

Tak for et hyggeligt stævne, håber vi ses derude i campinglandet en anden god gang.

 

Polarhilsen Ghita og Carsten.


........................


2018:


Juletræf 2018

I midten af november gik turen mod Randbøldal Camping, hvor årets sidste træf skulle afholdes. Som sædvanlig kom vi som de sidste, men heldigvis skulle vi ikke stille op i mørke, da vi havde lejet en af pladsen lejligheder, idet vores Polar igen i år står fast opstillet til vintercamping på DCU Hesselhus i det midtjydske.

Ryan havde i løbet af eftermiddagen ringet og spurgt, hvornår vi ankom, de var nemlig nogle, der ville gå op i cafeteriet for at spise aftensmad, og da jeg hørte menuen, var jeg klar til at være med der, så da vi havde pakket bilen ud og fået sat lidt på plads, mødte vi op i cafeteriet sammen med de øvrige, der havde fået den ide. Menuen stod på oksemørbrad med tilbehør, hold da op, hvor det smagte, og der var nok af det, endda til billige penge.

Lørdagen startede med standerhejsning, der var ikke så meget plads, så det endte med, at Polar standeren blev stad in for vores normale stander. De deltagende vogne var nemlig kommet op i det fine selskab på bakken, hvor der var tørt og plant. Arealet hvor vi andre gange har været, var næsten fyldt op af fastliggervogne. Efter standerhejsning og velkomst af Alex (efter en dårlig generalprøve) var der en lille en til halsen. Herefter var der frit slaw indtil klokken 14, dette benyttede nogle til at køre en tur i omegnen.

Præcis klokken 14 mødte alle op til gløgg og æbleskiver ved vores anviste bord, her var der også lotteri med masser af flotte sponserede præmier, og efter et par timer var der igen pause til at slappe af og hygge sig, evt. få en lille lur, inden vi igen kl. 18.30 skulle møde op til spisning. Menuen var i år traditionel julefrokost, med alt hvad hjertet og maven begærer. I lighed med aftenen i forvejen var der nok af det og meget velsmagende. Efter nogle timer i hyggeligt selskab var det tid til opbrud, grundet det lave deltagerantal var der ikke stillet op til dans.

Søndag formiddag mødte alle op til sidste punkt, nemlig standerstrygning og afsked. Alex sagde farvel på bestyrelsens vegne og nævnte også næste træf, som er generalforsamlingen - denne er beskrevet andetsteds i dette blad. Samtidig blev der også ønsket glædelig jul og et godt nytår, inden vi sagde farvel til hinanden på den sædvanlige måde.

Tak for et dejligt træf i dejlige omgivelser, blot ærgeligt, at ikke flere deltog, vi var kun 7 hold.

Slutteligt skal der også herfra lyde ønsket om en glædelig jul og et godt nytår til alle i klubben, håber at mødes med flere af jer i det nye år.

Mange polarhilsner Carsten


................................



Sensommertræf i Assens 2018  5/10 - 7/10

Vi ankom fredag eftermiddag, og var den næstsidste vogn af de 8.

Da vi var kommet på plads drak vi fælles eftermiddagskaffe med lækre "bryster", kager som Hans, Lene og Verner sponserede.

Kl. 20 mødtes vi i samlingsstuen til hyggeligt samvær, kaffe og en enkel skarp til ganen.

Lørdag kl. 10 var der standerhejsning og efter at have skålet med hinanden begav vi os på vej om til skinnecyklerne på den gamle jernbane i byen

Sæder og nøgler skulle hentes i receptionen. Vi fik monteret de tre cykler op og startede, men kæden på den forreste cykel sprang af efter få meter, og da der manglede en fjeder, så den ikke kunne bliver siddende på, måtte vi løfte cyklen af skinnerne, og hente en anden. Endelig kom vi alle afsted. Det var dejligt vejr og friskt at træde i pedalerne, men også rimeligt hårdt ind imellem, når det gik opad. En rigtig fin tur.

Om aftenen mødtes vi igen i opholds stuen kl. 19. Vi spiste vores medbragte mad og hyggede os sammen.

Søndag blev flaget strøget lidt før normalt, da der var nogle der skulle skynde sig hjem, og der var lang vej at køre.

Tak til Ronald og Ninna for en dejlig weekend.

Mette.

................................



Oktobertræf i Assens 2018   5/10 - 7/10

Den første fredag i oktober havde vi taget en fridag, for nu ville vi prøve ikke at være de sidste, der ankom til et Polartræf. Efter nogle genvordigheder med en mover, der ikke ville fungere, kom vi endelig afsted hjemmefra. Med en enkelt afstikker til en rasteplads ved Middelfart for at mødes med Jette og Svend Aage ankom vi omkring kl. 14.45 til Camp One i Assens, hvor træffet skulle finde sted. Nå, så er alle ankommet lød velkomsten i receptionen, da vi fortalte, at vi skulle deltage i et Polartræf.

Lang næse igen.

 

De øvrige deltagere sad under halvtaget og drak kaffe og spiste kage, da vi kom ned til området, hvor Polarerne skulle anbringes. Hurtigt kom der et par ekstra kopper og tallerkner på bordet, kage på tallerknerne og kaffe i kopperne, og så blev vi bænket. Efter kaffen fik vi vognen sat på plads, heldigvis kunne det gøres uden mover, og vores nyindkøbte dørmarkise blev sat på vognen.

Fredag aften var der fælles aftenhygge i samlingsstuen, hvor snakken som sædvanligt gik godt, inden vi blev enige om, at gå hver til sit.

 

Lørdag morgen stod vi op til en ordentlig omgang tåge, da jeg kørte op til bageren i byen, anede jeg simpelthen ikke, hvor jeg var, så GPS'en måtte tages i anvendelse. Heldigvis lettede tågen ret hurtigt, så da Ronald bød deltagerne velkommen efter standerhejsningen, begyndte solen at titte frem. Efter velkomsten gik turen op til receptionen, hvor vi fik udleveret sadler og nøgler til skinnecyklerne, som skulle bringe os ud i landskabet øst for Assens. Da alle havde sadlet op gik turen deruda´ gennem det skønne efterårslandskab, desværre fik jeg ikke taget nogle billeder under selve kørslen, da der skulle trampes i pedalerne. På forhånd var det aftalt, at vi skulle vende cyklerne, når vi kom til en drejeskive, den skulle efter signende være omkring 5 - 6 km ude på ruten. Da vi havde kørt mere end 7 km, var den stadig ikke dukket op, så cyklerne blev vendt med håndkraft og turen gik igen mod Assens. På tilbageturen kom vi til en rasteplads med borde og bænke, her blev den medbragte mad fortæret, inden turen gik tilbage til udgangspunktet, hvorfra vi på gåben tog det sidste stykke vej til campingpladsen. Det blev tid til lidt hvil af de trætte ben, nogle skulle også have forteltet pillet ned, da der var lovet regnvejr i løbet af natten, inden fællsesspisningen om aftenen skulle finde sted i samlingsstuen - igen blev der tid til lidt hygge inden vi atter krøb til køjs i vores vogne.

 

Og regnen kom i løbet af natten, så det var lidt fugtigt, da vi slog øjnene op søndag morgen. Heldigvis holdt det tørvejr, mens der blev sagt farvel og tak for denne gang på vores sædvanlige måde. Inden da havde Jens Erik mindet om årets sidste stævne, som er juletræffet i Randbøldal.

 

Tak til Ronald for et meget veltilrettelagt stævne, ærgeligt at kun 9 vogne var med.

 

Polarhilsen Ghita og Carsten


.............................

 


Sensommertræf i Oksbøl            (17/8 - 19/8 - 2018)

Allerede ved ankomsten til campingpladsen blev vi gjort opmærksomme på, at nu var alle deltagere ankommet, men sådan er det jo, når man stadig er arbejdsramt.

8 vogne i alt dukkede op til stævnet, der var arrangeret af Kenneth og Jens Kristian i et godt samarbejde.

Vi fandt hurtigt vores plads og fik vognen bakket ind, hvor den skulle stå. Efter at have fået sat strøm til og støttebenene skruet ned gik vi rundt og hilste på de øvrige deltagere, der kunne fortælle, at der var fællesspisning kl. 18.30. Ingen problem, vi havde en smørrebrødsbakke med, så det var bare at finde et par stole og lidt bestik, inden vi gik over til de øvrige. Alle hyggede sig i det gode vejr, og efter spisningen var der åben vogn hos os, da vi i sommerens løb har opgraderet til en 590 cth årgang 2006.

Lørdag morgen var der standerhejsning allerede kl. 9.00, da vi skulle på køretur til Tirpitz, som er et bunker museum, der er bygget op over en bunker, som var en del af tyskernes Atlanterhavsvold.

Allerede ved ankomsten lidt før kl. 10.00, var der kø ved indgangen, hurtigt kom vi dog ind og mødtes med vores guide, som fortalte lidt om, tilblivelsen af selve museet og dets udstillinger. Alle blev udstyret med en afspiller, så vi ved hvert mærke kunne scanne, så vi kunne høre om de forskellige effekter i udstillingen. I en del af udstillingen vistes en film i 3D, så man næsten selv var en del af filmen. Efter at have gået rundt et stykke tid i museet på egen hånd, var det tid til afgang, der var frit slag resten af dagen, mange af os endte på en fiskerestaurant - deres stjerneskud kan varm anbefales, ligesom en del også var omkring den lokale slagter på anbefaling af Jens Kristian.

Hjemkommet til pladsen igen, blev det aftalt, at der var fællesspisning i campingkøkkenet, der var indrettet med et passende antal siddeplaser.

Søndagen oprandt og det blev tid til opbrud, standerstrygningen og farvel forgik på den sædvanlige måde, nogle var ret hurtige til at køre, mens vi andre tog den med ro.

Tak til arrangørerne for et godt stævne, ærgeligt at der ikke var flere med.

Polarhilsen Ghita og Carsten.


.............................




Referat fra Polartræf Æblehaven Camping, Ringkøbing                     9/5 - 13/5 2018

Hjemme igen på den skønneste solskinsdag efter det dejligste træf på Ringkøbing camping.

Undertegnede med gemal og hund dukkede op 5 min før standerhejsning torsdag. Vi fandt hurtigt ud af at flere vogne havde været på pladsen i nogle dage. Nå men, flaget blev sunget til tops og Mette bød velkommen til træffet. Vi fik en briefing om hvordan dagene skulle/kunne forme sig for os. Torsdag var der mulighed for en tur til Hvide Sande hvor der var prøvesmagning på en slags tørfisk (husker ikke navnet). Turen var på egen hånd og der gik da ikke lang tid inden pladsen var næsten ryddet for Polar-folk. Vi havde jo lige en campingvogn mm. der skulle på plads. Det nåede vi inden regnen med torden afløste solen. Aftensmaden indtog vi i fælles hyggelig samvær i opholdsstuen med efterfølgende et par nye snapsesange.

 

Fredag bød da heldigvis på sol og dejligt vejr igen. Der var arrangeret en køretur med indlagte opgaver. Turen sluttede ved Houvig strand. Der var dog stadig et par opgaver der skulle løses, men med indtagelse af dejlig kaffe og hjemme(camping) bagt kringle og drømmekage, var det jo ikke noget problem.

 

Glade og opstemte efter en dejlig tur vendte vi hjem til en turnering i pind spil. Alle hyggede sig med spillet til der til sidst var en vinder. Kirsten modtog med stor glæde et pind spil i præmie. Tillykke Kirsten.

Hjem til vognene for nu skulle der laves mad som vi igen indtog i opholdsstuen. Vinderen af turen med opgaver blev afsløret med præmie overrækkelse. Karl-Johan og jeg gik glade hjem med en dejlig grillhandske med isbjørn på. Snakken gik som den jo gør i gode venners lag og så skulle vi synge.

 

Helge havde taget både harmonika og sanghæfte med til os. Den fik ikke for lidt med motionssang og la rulle la rulle. Ja vi var jo næsten ikke til at stoppe. Tak til Helge og Kirsten for musik og sange. Godt initiativ.

 

Lørdag var opbrud for et par vogne eller tre og ellers en dag til fri afbenyttelse. Vi kørte en tur rundt om Ringkøbing Fjord. Ind til Tipperne, fik lidt at spise i Bork havn - ja fik da også købt et par fiskepølser til aftensmad. Aldrig set før. De smagte fint når ikke lige man tænker på og forventer - pølser. Aftensmaden blev igen indtaget i opholdsstuen. Vi gik dog tidlig hjem. Vi havde en hund der var ked af igen at  blive forladt i vognen så vi synes at vi skulle hjem til hende. Jeg tror resten hyggede videre efter maden. Jeg hørte i hvert fald ingen beklage sig søndag morgen.

 

Søndag kom og alle havde nok at gøre med at pakke. Vi fik flaget sunget ned og Mette huskede os på næste træf i Oksbøl. Vi ønskede hinanden god sommer med tak for denne gang.

Stor tak til Mette - mon ikke Svend har hjulpet til - for et dejligt træf. God ide med den køre/opgave/tur.

Birgit


.........................


Påsketræf 2018          29/3 - 2/4

De fleste kom om onsdagen, og da var polarene i deres rette element med lidt sne, frost og blæst onsdag og torsdag.

Standerhejsning i vintervejr, efter flaget var kommet op, var der opstart af vores dartturnering, med Anita som pointtæller ikke alle pile fandt skiven.

Torsdag var vi på tur til  Horsens gamle Statsfængsel, som var meget interessant, vi havde en guide på, som var rigtig god til at fortælle om tidligere indsatte og forholdene i fængslet, en rigtig god tur.

 

Fredag kørte vi en tur i rimelig godt vejr, til Den Genfundne Bro, som Birgit og Karl-Johan kendte, den ligger tæt ved campingpladsen.

Broen blev bygget i år 1899, og blev gravet fri i 2014, et oplagt udflugtsmål, der var opstillet borde og bænke hvor man kan sidde og nyde en evt. medbragt madpakke.

Herefter gik turen videre til Vestbirk Vandkraftværk som er tæt ved Den Genfundne Bro.

Værket blev bygget efter første verdenskrig og blev taget i brug i 1924, med et fald på 10 m til at drive turbinerne.

Der var 120 mand om arbejdet, som tog halvandet år.

Efter vores tur skulle vi have afslutning på vores dartspil og til påskefrokost, da Kirsten og Helge skulle hjem fredag og Ninna og Ronald skulle til krondiamantbryllup lørdag.

Ved påskefrokosten kom Kirsten men et godt bud på hvad der evt. kunne blive polarklubbens "Snapsesang" vi har hørt at teksten kommer senere i Polarbladet.

Lørdag var der køretur til Them ost, hvor der blev købt forskellige oste ind, turen gik videre til en gårdbutik hvor der var et stort udvalg af mange forskellige specialiteter, til sidt tog alle på bådudstilling hos Siim- både i Knudlund her var der udskænkning af øl, vin og pølser ikke så ringe, ingen fik dog polaren skiftet til en båd.

Da vi kom hjem tog vi igen pilene frem, der var mange undskyldninger for ikke at ramme skiven, vinteren var kommet igen med kulde og blæst, så fingrene var stive og vinden blæste pilen forbi skiven var nogen af undskyldninger for ikke at ramme plet, men Carl Johan og Jette havde styr på pilene.

Om aftenen var der fællesspisning i opholdsstuen.

Søndag formiddag travetur for at få appetit til påskefrokost nr. 2 som campingpladsen afholdt, og alle på pladsen kunne melde sig til, alle tilbageværende polarfolk havde meldt sig til.

Efter gåturen var der igen gang i pilene, og så ellers afgang til frokost med god mad.

Efter frokosten begyndte man at pakke ned da vejret viste sig fra den gode side og alt var tørt.

Da yderlig 2 polare var kørt og der var 4 vogne tilbage var der enighed om at stryge standeren, så det var en lille kreds omkring standeren til afskedshilsen.

Jens Erik takkede for fremmødet og mindede om næste træf i Kristi Himmelfartsferien i Æblehaven.

Tak til Vita og Jens Erik for et hyggeligt træf, trods det til tider vinteragtige vejr.

Verner og Lene

 

 ............................



Generalforsamling og fødselsdagsfest 2018  2/3 - 4/3

Traditionen tro var årets første træf kombineret generalforsamling og fødselsdagsfest. Første week-end i marts tog en snedækket Give camping imod deltagerne, der dukkede op i løbet af fredagen. I alt 12 medlemsvogne, heriblandt en af de nye, havde taget imod invitationen. Fredag aften var der mulighed for fællesspisning i cafeteriet på pladsen, der blev budt på dansk bøf med bløde løg, rødbeder og hvide kartofler, hvilket en stor del af Polarerne deltog i. Hvis nogen gik sultne derfra, var det i hvert tilfælde deres egen skyld, for mad var der nok af.

Lørdag formiddag var der standerhejsning, nu var formanden og frue også dukket op, så Jens Erik bød forsamlingen velkommen, inden flaget ledsaget af skønsang blev hejst til tops af Verner. Herefter orienterede Jens Erik om lørdagens program, inden der blev skænket en lille en til halsen.,

Kl. 14.00 startede generalforsamlingen, den var dog hurtigt overstået, læs mere om den i andet indlæg her i bladet. Efter generalforsamlingen var der kaffe og kage, hvorefter der var pause indtil aftensfesten, der startede kl. 18.30.

Her startede vi med en forret bestående af spinatroulade med laks og rejer, hovedretten var marineret kalvefillet, der var stegt på grillen, dertil forskelligt tilbehør, inden vi sluttede af med en dessert: belgisk vaffel med is. Ligesom fredag aften var der mere end nok af maden, der samtidig var meget velsmagende, kødet nærmest smeltede på tungen. Hele aftenen gik snakken godt på tværs af bordet, tiden bare fløj afsted, indtil der blev almindeligt opbrud omkring kl. 23.00.

Søndag stod vi op til et dejligt solskin og kl. 10.00 var det tid til standerstrygning og farvel. I formandens fravær var det Alex, der sagde farvel og tak for denne gang, og orienterede om næste træf, som finder sted i påsken på Gudenå camping i Brædstrup ( Se invitationen i blad nr. 1). Verner klarede nedtagning af flaget i flot stil, hvorefter der blev stillet op i rundkreds og sagt farvel på den sædvanlige PolarClub-West måde.

Tak for hyggeligt samvær til jer, der deltog, vi ses derude i campinglandet.

PS! Vi fik ikke handlet vogn på vej hjem, den vi havde kigget lidt på, blev solgt til anden side, så hvem ved, måske et nyt medlem mere i klubben.

 

Polarhilsen Ghita og Carsten



..............................

 


2017:


Juletræf 2017


November måned er en stor julefrokostmåned, og Polar Club West er hoppet med på bølgen.

Den 3. fredag i måneden gik turen for en del medlemmers vedkommende mod Mørkholt Strand Camping ved sydsiden af Vejle fjord, der i år skulle danne rammen om juletræffet og dermed årets sidste træf.

Alle 12 par ankom i løbet af fredagen, vi var som sædvanlig de sidste, heldigvis skulle vi bare flytte ind i en dejlig opvarmet hytte, så der ikke skulle drejes støtteben ned i aftenmørket . Kort efter ankomst dukkede Ryan op med week-endens program, og han kunne samtidig meddele, at der var fælles kaffedrikning i opholdsstuen fra kl. 20.00, så efter at have indtaget aftensmaden og lavet en kande kaffe, drog vi derover. Her fik vi samtidig hilst på de øvrige deltagere, og snakken indbydes gik som sædvanlig uden problemer.

Efter en god nattesøvn og morgenkaffe gik vi alle til standerhejsning kl. 10.00. Desværre var vejret ikke det allerbedste, så efter formandens velkomst og standerhejsning gik vi alle over i opholdsstuen for at indtage en lille en og få de øvrige informationer om week-enden. I mellemtiden var vejret ændret til det bedre, så nogle gik en tur til vandet, mens andre gjorde Fredericia by usikker inden frokost. Kl. 14.00 skulle vi atter mødes, denne gang til æbleskiver og gløgg, samtidig var der amerikansk lotteri med masser af flotte sponsorpræmier. Efter lidt overtalelse fra Mette blev alle lodderne udsolgt og lodtrækningen kunne finde sted. Nogle var mere heldige end andre og drog hjem med mere end 1 præmie, mens andre gik tomhændede hjem, måske har de mere held i sprøjten næste gang. Igen lidt pause til nu at få lidt vand hældt over kroppen, så man kunne dufte nyvasket til aftenen, hvor der skulle nydes en god gammeldags julefrokostmenu leveret af Frank; hvis nogen gik sultne fra bordet, var det deres egen skyld, for der var meget at vælge imellem, og der var nok af det. Efter spisningen blev der skruet lidt op for musikken og nogle benyttede da også lejligheden til at få en svingom eller flere, inden klokken lige pludselig var 23.59, hvor vi alle skulle istemme Skuld´ gammel venskab, som sluttede en dejlig aften af. Sidste punkt i denne week-end var standerstrygning, hvor Jens Erik takkede de fremmødte for en hyggelig week-end og samtidig ønskede alle en god jul, inden vi sluttede træffet af på den sædvanlige PolarClubWest facon. Herfra skal der også lyde en tak for en hyggelig week-end samt en glædelig jul og et godt nytår til alle Polarvennerne i klubben, håber vi ses igen i det nye år.


Polarhilsen

Ghita og Carsten


...........................




Referat fra Ølfest, Bylderup Bov 29.09. – 01,10.


Allerede torsdag efter arbejde satte vi kursen mod Bylderup Bov, hvor vi skulle deltage i årets oktoberfest på Kristians Håb Camping. Nogle af deltagerne i træffet var allerede ankommet. Efter en tur rundt for at hilse på, var det tid at gå til ro.  Fredag vågnede vi op til fint vejr, og vi skulle lige den obligatoriske tur over grænsen for at købe forsyninger. Da vi kom tilbage ved frokosttid, var der langbord i det flotte vejr, herefter var der afslapning, og kaffen nød vi også udendørs.  Nogle havde planlagt at gå op i krostuen og nyde Peters lækre schnitzler, og det kunne vi da heller ikke modstå, så jeg tror alle var med oppe at spise. Det blev dog noget forsinket, da der pludselig kom besøg fra Levnedsmiddelstyrelsen, og så måtte Peter jo snakke med dem, nå pyt maden blev vel blot et times tid forsinket, og vi var jo ikke ved at gå til af sult. De der har smagt Peters schnitzler ved også at de er værd at vente på, de er så store, at man skal have et helt stegefad hvis de ikke skal rage ud over tallerknerne, og dem vi fik serveret var bestemt ikke mindre, der er mad til 2-3 personer i en schnitzel.  Efter lidt hygge var det tid til at gå hjem i vognen og få slappet af.

Lørdag ankom de sidste deltagere i træffet, og vi fik lov at bruge Peters gildesal, så vi kunne lave langbord til frokost, da vejret ikke lige var til at side ude. Resten af dagen gik med afslapning og lidt snak med folk fra ”skiklubben”, som vi jo skulle feste med om aftenen. Kl 18,30 gik vi ned i krostuen for at deltage i årets oktoberfest sammen med folkene fra skiklubben samt nogle naboer, folk som vi efterhånden er kommet til at kende, da vi flere gange har fjeret oktoberfest med dem. Selve festen var hyggelig med dejlig bayersk mad og oktober-øl, og så noget tysk ”slager” musik. Der blev dansen en hel del, så benene blev også rørt. Faktisk var der lidt færre deltagere end der plejer at være, og det var rigtig rart, at vi ikke skulle sidde som ”sild i tønde”, det var en rigtig god fest.

Ved midnatstid sagde vi godnat og gik i seng.


Vita og Jens Erik


..............................




Kr. Himmelfartstrtæf på BAMSEBO Camping ved Ulstrup.


Onsdag aften ankom vi til Bamsebo og blev godt modtaget af campingfatter som tildelte os en dejlig plads. Vejret var fint og vi fik vognene stillet op. Verner havde ”lejet” opholdsstuen i alle dagene i tilfælde af dårligt vejr, så efter indtagelsen af vores aftensmad gik vi en tur derop, hvor en del af deltagerne i træffet i forvejen sad og hyggede sig.   

Torsdag var der standerhejsning kl 10, og Verner fortalte om det program han havde lagt for dagene, og der var desværre en ændring, idet den guidede tur til Viborg var blevet aflyst på grund af for lidt tilslutning! ærgerligt, da vi virkelig havde set frem til dette, men håber der bliver en anden lejlighed.

Over middag travede de der havde helbredet til det en tur til toppen af Busbjerg, et udsigtssted i nærheden af campingpladsen. Det var en lidt hård tur, men rigtig flot og bestemt strabadserne værd.

Lene og Verner havde arrangeret en pilespilskonkurrence og sidst på eftermiddagen tog vi hul på den. Hver dag skulle hver deltager skyde 3 pile og pointene blev så lagt sammen og vinderne blev kåret lørdag. Hos damerne vandt Elin og hos mændene var Ronald den bedste. En rigtig sjov ”leg”, som man ikke kunne undgå at blive lidt grebet af.

Fredag kl 10 var der afgang til Brunshåb papfabrik, hvor vi fik en spændende rundvisning af en meget dygtig og arrangeret guide, som også var formand for den fond der ejer fabrikken, der er et arbejdende museum, og det eneste af sin art i verden.  Der kunne være meget at skrive om dette besøg, men det skal næsten opleves, for at man rigtig kan forestille sig, hvad det drejer sig om.

Fra papfabrikken kørte vi til Dollerup bakker, hvor vi spiste vores medbragte mad mens vi nød udsigten over søen. Herfra kørte vi videre på havebesøg hos Susanne og Jens. Ja, man kan jo nærmere sige det er en park de har med så mange flotte blomster, stier og kroge, nyttehave osv. Det skal ses, kan ikke beskrives. Der blev taget masser af billeder, men vi kan desværre kun få plads til et par stykker af dem i bladet. Tusind tak til Susanne og Jens, at de gider have os rendende rundt i deres smukke have. Desuden fik vi lækker kage og en god kop kaffe samt en øl eller vand (det var jo meget varmt). Om aftenen havde vi langbord og i det flotte vejr sad ude til sent på aftenen.

Lørdag kl 10,30 var der afgang til Tangeværket med madkurven, for de som havde lyst til det. Vi gik en lang tur omkring og så på de forskellige turbiner, sluser osv. Vi var ikke inde på selve værket til rundvisning, så det kunne måske blive en anden gang. Hen på eftermiddagen var alle vendt tilbage til campingpladsen, og vi fik, som tidligere beskrevet afgjort piledysten. Om aftenen lavede vi igen langbord, og mon ikke klokken var 23, før de sidste rykkede indendørs.

Søndag kl 10 sang vi vanen tro flaget ned, og sagde tak for denne gang. Det var nogle rigtig dejlige dage med flot sommervejr, så opholdsstuen fik vi heldigvis ikke meget brug for.

Tusind tak til Lene og Verner for et helt fantastisk stævne.


Jens Erik og Vita


...............................



Sensommertræf i Kerteminde.


Endelig et polartræf, som vi kunne deltage i. Så turen gik mod Kerteminde Camping, hvor Ninna og Ronald havde inviteret til træf den sidste week-end i august. Vi kørte allerede torsdag, da vi havde ferie hele ugen, og nu skulle vi prøve noget helt nyt, nemlig IKKE at ankomme som de sidste. Vel ankommet til pladsen, blev vi modtaget af Ronald, der kunne fortælle, at vi ikke kunne komme ind på den plads, vi ellers skulle være på, idet der var sket et kommunikationsbrist internt på pladsen, så ”vores” plads var optaget af et DCU træf, men vi kunne flytte over i løbet af fredagen. Vi fandt sammen med Gitte, som er indehaver af pladsen, en midlertidig standplads, hvor vi kunne være, så vi fik støttebenene sat ned og strøm sat til, hvorefter det var tid til en støttebensøl sammen med Ninna og Ronald samt Hans, der også var ankommet (for 2. gang ).

Fredag formiddag kom vi ind på vores rigtige plads og fik sat vores solsejl op, andre Polarere ankom også i løbet af formiddagen, mens de resterende ankom senere på dagen. Da alle var vel ankommet blev der sat langborde op, så vi kunne nyde vores aftensmad i fælles flok, heldigvis var vejrguderne i godt humør.

Lørdag formiddag var der standerhejsning, den voldte dog Verner lidt problemer, til sidst lykkedes det at få flaget til tops, hvorefter Ronald bød flokken velkommen og orienterede om dagens program, der indeholdt en køretur ud på de små nordfynske veje. I første omgang blev der gjort holdt ved Måle røgeri, hvor vi bl.a. kunne se laks, der lå i rygeovnen, der var også mulighed for at købe forskellige specialiteter i den lille butik på stedet. En del havde bestilt sandwich derfra til frokost, så de blev puttet i køletasken i vores bagagerum, inden turen gik videre til Viby kirke, som var næste stop. Herfra gik turen videre til Viby mølle, hvorfra man kan se vidt omkring, her var der også mulighed for at læske sig med medbragte drikkevarer. Turen gik nu videre ud på de små veje, som endte på nordspidsen af Hindsholm også kaldet Fynshoved, hvor frokosten blev fundet frem.

Efter frokosten gik turen mod syd til Nybro frugt, som er en familieejet virksomhed med en stor frugtplantage med tilhørende mosteri. Der blev handlet flittigt i butikken både frugt og most blev puttet i bilerne inden det igen var tid til afgang mod Kerteminde Camping, hvor vi til aften igen skulle have langbord. Dette blev dog ændret, idet vejret så lidt truende ud, så vi blev indbudt til at opholde os i det store opholdsrum, hvor Tabbertklubben, som også havde træf på pladsen, skulle have fællesspisning. Alle hyggede sig med god mad og drikke, inden det var tid til opbrud.

Søndag formiddag var det tid til at sige farvel og tak for denne gang, inden standerstrygningen blev der sunget fødselsdagssang for undertegnede og sagt til lykke både med fødselsdag og bryllupsdag. Så kunne standeren tages ned til den sædvanlige sang, hvorefter der blev sagt farvel på den sædvanlige måde. Tak til Ninna og Ronald for et godt tilrettelagt træf, vi kom ud på nogle veje, vi ellers ikke ville have fundet.


Polarhilsen Carsten


..................................




Påsketræf Camping og feriepark Falkenstein

Turen var planlagt fra søndag, men mange vogne var kommet lørdag. I alt 8 vogne

Chef parret Mette og Svend tog imod ved ankomst.

Søndag var der en form for standerhejs i Mette og Svend`s  fortelt, hvor der blev delt plan ud for ugen, man blev enig om at lave langbord til frokost, da vejret  var kanon godt. Om aftenen var der fællesspisning i restauranten, og det nåede Anette og Niels lige at komme med til. Inden spisningen blev der holdt rejsegilde, da Mona og Kristian havde fået fortelt.

Mandag var til fri afbenyttelse. nogen var ude at handle, andre hyggede sig på den fantastiske campingplads med sø og mulighed for gåture.

Tirsdag kl 10,00 var der afgang til et varehus i Bremen hvor vi parkerede og tog sporvogn ind til midtbyen hvor vi skulle mødes med guiden som skulle vise os rundt. Det skulle have været på dansk, men blev på engelsk, men det er vel ikke noget problem for så kloge hoveder som os. Hun tog os stille og roligt rundt i diverse kirker og små gader og fortalte os levende om  Bremen. Det viser sig at folk fra Bremen er meget stædige. Man kunne næsten tro at nogle fra klubben kom fra Bremen. Det hele endte ved en meget fin Michelin restaurant. Nogen ville spise der, andre mente at det nok ville være meget dyrt og tog en pølse på torvet som der også var en historie om. Senere mødtes vi over en øl i kælderen. Det viste sig at det næsten var lige så dyrt at prøve de 2 slags pølser som at spise i kælderen, det var en rigtig spændende tur

Onsdag; Torben som er dygtig jæger havde taget dyrekøller med som han, Bodil og Mette lavede en fantastisk  middag ud af, alle vi andre kiggede på og spillede kloge. Middagen blev indtaget i fællesrummet, da det ikke var vejr til langbord.

Torsdag; igen havde Mette en plan. Vi skulle til Bremerhafen som skulle være alletiders. Der var lidt knas med at få den rigtige adresse hvor vi skulle mødes, der var vidst for mange meninger, men det lykkes, vi var inde at se skibsmuset og en ubåd som var meget spændene. Der var mange andre ting man kunne se på, men vejret var ikke med os

Fredag; der skulle laves påskefrokost. Det blev der også med alt mulig godt på diverse borde. Øl og snaps var der rigeligt af. Nogle fik endda en lille lur undervejs. Rigtig hyggeligt.

Lørdag kørte nogle hjem, da man havde aftaler med familie om søndagen. Der blev holdt en form for stader strygning i Mette og Svends fortelt og sagt pænt farvel

Søndag kørte resten hjem.

Der skal herfra lyde en kæmpe tak til Mette og Svend for en fantastisk god påske

Venlig hilsen

Mona og Kristian


................................



Referat fra generalforsamlingstræf i Give.


I løbet af fredagen ankom alle 11 deltagende vogne, og vi fik hilst på hinanden. Give camping har fået nye værter siden vi sidst holdt generalforsamling der, og vi blev taget rigtigt godt imod. Der er godt nok sket nogen forbedringer siden sidst, nye dejlige bad og toiletrum, og cafeen har fået et pift, og de har nu dagens ret til 55 kr + div andre lækre retter hver dag. Dette var vi nogle stykker der ikke kunne stå for, og vi spiste fredag aften dagens ret i cafeteriet. Det var forloren hare, som smagte fantastisk og sikke portioner, der var nok til 2!!!


Lørdag morgen kl 10 sang vi vanen tro flaget op i blæsevejr, men heldigvis ikke regn. Bagefter travede vi en tur, for at samle appetit til frokost. Kl 14 samledes vi til generalforsamling, om dette andet steds i bladet.

Så havde vi igen et par timer til afslapning, inden vi kl 18,30  samledes til klubbens fødselsdagsfest. Igen kan jeg kun rose campingpladsens personale for en fantastisk lækker menu, og nok af det, kan kun anbefale at man prøver det. Og igen ros til yderst behagelig servingen mm. Så skulle vi have gang i dansen, og det gik også over al forventning. Det er længe siden der har været så meget gang i folk, det var rigtig dejligt, vi tager jo ikke skade af at røre os. Kl 23,59 sang vi ”sku gammel venskav”, og sluttede en dejlig aften af.

Søndag morgen vågnede vi op til en kraftig blæst, og kl 10 sang vi flaget ned, og sagde tak for en dejlig weekend.


Vita


...................



2016:


Sensommer tur til Camping Safari i Rebild.

Vi var et lille træf med kun 5 vogne, der mødtes på Safari Camping den 18.

September, det var dejligt vejr, så vi kunne lave ” langbord ” under Jens Eriks markise.

Lørdag gik vi en lille tur i omegnen. Vi var omme ved Rebild Porten. Et spændende museum, med fokus på dyrelivet i området, og beretninger om udvandrene til USA. Derefter gik hen til vejen ned til dalen, hvor Rebild

Festen, bliver afholdt hver år den 4. juli. Efter den fælles frokost, spillede vi vi nogle omgange pind. Om aftenen hentede vi mad udefra, og hyggede os i opholdsstuen.

Søndag vendte vi næsen hjemad, efter en weekend i hyggens tegn.

Mette


.....................



Referat fra augusttræf på Ronæs Camping 12. - 14. august.

 

Vi ankom fredag middag og allerede 3 af de 6 deltagende vogne var ankommet.

Det var fint vejr, men nogen blæst, og vi blev anvist en dejlig plads med udsigt over vandet.

Fredag aften blev vi enige om at lave fællesspisning i opholdsstuen, da vi  var bange for det blev for koldt at sidde ude. Vi hyggede og stemningen var høj til vi sagde godnat ved 11 -tiden.

Lørdag var der standerhejsning kl. 9,30, da vi skulle med færgen fra Assens til Baagø kl 11. Vi havde desværre ikke fået standeren og klubflaget med, så vi måtte klare os med vores lille polarclub-flag til at sætte foran på vognen, men Alex klarede "standerhejsningen" og flaget blev sunget "op". Efter indtagelse af en lille en gik turen mod Assens. Vi havde en rigtig fin sejltur, selv om vejret ikke det var det bedste, holdt dog tørt hele dagen, men var lidt overskyet og det blæste en del.

Da vi ankom til Baagø holdt Grisevognen klar og traktorføreren som også var guide på turen stod også klar.

Vores guide fortalte engageret om naturen og livet på Baagø både i nutiden og tidligere. På øen er der kun 17 fastboende men om sommeren kommer der masser af turister. Der er endda en lille campingplads med plads til 50 vogne.

Første del af turen endte på et lille egnsmuseum, hvor der var samlet en masse redskaber mm fra gammel tid, og her kunne vi sidde og nyde vores medbragt mad, og der var også tid til en lille travetur i "byen", før grisevognen igen hentede os.

Hans opdagede et lille udsalgsskab med diverse hjemmelavede specialiteter, marmelader, siruper, og det var vi da nogle, som ikke kunne stå for. Hvad vi så skal bruge rabarber i grenadinesirup til, må tiden vise, (forslag modtages gerne).

På øen er der også en kirke, og til jul kan der sagtens være 50-60 mennesker i kirke. Der er naturligvis ikke kirkegang hver søndag, men på tavlen uden for kirken stod der hvilke datoer, præsten kommer med færgen fra Assens.

Endvidere er der også indrettet en russisk ortodoks kirke som vi også var inde at se, meget flot og anderledes. Hele historien om hvad årsagen er til man har denne kirke på Baagø fik vi også. Der kommer mange russiske unge piger fra hele landet når der afholdes gudstjeneste. Efter rundturen på øen blev vi kørt tilbage til havnen, hvor vi kunne købe kaffe, kage is og lignende mens vi ventede på færgen.

  1. 1830havde vi aftalt fællesspisning i opholdsstuen, og vi fik igen en hyggelig aften.

Da prisen på færgebilletterne var blevet sat ned efter turen var planlagt, blev det indkøbt skønne isvafler som vi fik til dessert.

Kl ca 23 var vi vist alle trætte og vi sagde godnat og tak for endnu en dejlig dag på Fyn.

Søndag morgen var der lidt blæst og det truede med regn, men vi fik pakket tørt sammen og kl. 10 sang vi "flaget ned".

Tusind tak til Jette og Svend Aage for et meget vellykket træf.

Jens Erik og Vita


..................................




Referat fra træf i Broager 10-12 juni.

Fredag eftermiddag ankom vil til campingpladsen, og der var allerede kommet 3 vogne. Vi blev vist på plads, og advaret mod nogle store sten, som var placeret, så man ikke skulle køre ind på græsset. Der var nemlig en, der allerede havde været alt for tæt på en sten!

Med vognen stillet op, blev der budt på kaffe og en øl, mens vi sad ude i det fine vejr og så resten af deltagerne ankomme. Der blev grillet til aften, og kl 8 skulle vi mødes i opholdsstuen, hvor camping-fatter og mutter bød på lækker æblekage og en Bailey eller en Cognac. Vi hyggede os der et par timer, hvorefter vi trætte gik til køjs.

Lørdag var der standerhejsning kl 09,15, for vi skulle på tur til Catrinesminde teglværk, som i dag er museum. Her blev budt velkommen af en frivillig guide, som levende fortalte om hvordan teglværket havde fungeret op gennem tiden. Guiden var forhenværende smed, og han havde været med til at stille teglværker an i det meste af verden, bl a for Saddam Hussain inden han kom til magten. Han var en fantastisk fortæller, så tiden fløj afsted. Der blev også vist en film om arbejdet i gammel tid, og det har helt sikkert ikke været for tøsedrenge, og det var jo ikke noget man kunne blive rig af. Der var også en bygning, hvor der var indrette boliger fra 3 forskellige tidszoner, så man kunne se hvordan de boede, og der lå plancher hvorpå der stod hvad de tjente og hvad f eks et pund kaffe kostede osv. Desuden var nogle borgere fra området i gang med at øve et egnsspil og det kiggede vi også lidt på, de var i fine dragter fra dengang. Efter en veloverstået rundvisning vendte vi igen hjem til campingpladsen og nød frokosten ved langbord i fuld sol.

Herefter var der afslapning, og nogle af os fik da også en dukkert i fjorden. 

Kl 18 tog vi vores mad med i opholdsstuen og havde nogle hyggelige timer der med megen snak og lidt sang.

Søndag kl 10 blev flaget sunget ned og campingfatter takkede for vores besøg og ønskede os på forhåbentlig gensyn. Det er også en rigtig dejlig plads, som vi helt sikkert vil besøge igen.


Tusind tak til Jenny og Kenneth for et rigtig vellykket træf.

Vita og  Jens Erik


................................





Forårstræf på Gjerrild Nordstrand d. 15 – 17. april. 2016

Der var 12 tilmeldte vogne, som ankom i løbet af fredagen. Om aften mødtes vi til en kop kaffe og hyggeligt samvær i opholdsstuen.

Lørdag kl. 10 sang vi flaget op, og bagefter fødselsdags sang for Mads, der fyldte 12 år. Han kvitterede med øl og sodavand til alle.Mens vi drak den, uddelte Vita en ”tipskupon”, som vi skulle udfylde i løbet af dagen.

En halv time senere kørte vi en tur rundt i området. Vi var blandt andet oppe og se hvor bonderøven boede og ellers rundt i den skønne natur. Hvor der ville have været en fantastisk udsigt, hvis vejret havde været lidt bedre.

Til sidst var vi ved Bønnerup Strand, hvor der var salg af fisk, noget mange benyttede sig af.

Lørdag aften var der fællesspisning, med egen medbragt mad. Før vi kom ind, skulle kuponen afleveres.

Efter maden startede dysten. Efter tur skulle de 2 der stod på sedlen kæmpe mod hinanden. Blandt andet i at spise en flødebolle med kniv og gaffel, bygning af korthus og meget andet. Virkelig et sjovt indslag. En rigtig hyggelig aften.

Søndag kl. 10 strøg vi flaget, og sagde farvel og på gensyn til hinanden, hvorefter vi vendte næsen hjemad.

Mange tak til Vita og Jens Erik for et godt stævne.


Mette


....................................




Generalforsamlingstræf Husodde Camping d. 04. - 05. marts 2016.

I løbet af fredag eftermiddag ankom alle deltagere i træffet. Denne gang var vi desværre ikke mere end 10 vogne, men heldigvis var det jo heller ikke de store problemer, der skulle tages stilling til ved generalforsamlingen. Opholdsstuen på pladsen var reserveret til klubben både fredag og lørdag, så vi blev enige om at tage vores mad med op i opholdsstuen fredag aften, og så blev der hyggesludret, det var jo 3 måneder siden vi sidst havde været sammen. Da klokken nærmede sig 11, tror jeg alle var gået hjem i vognene, vi skulle være klar til lørdagens program.

Husodde camping er en dejlig plads, lige ned til Horsens fjord, men vejret var bestemt ikke med os, det blæste og regnede, og efterhånden var pladsen meget smadret. Der var en der måtte trækkes fri, bilen kunne ikke køre, da dækkene var fyldt med smadder, og blot smuttede rundt.

Da klokken blev 10 skulle vi have flaget sunget op, og orienteres og eftermiddagens og aftenens program.

Vi valgte at gå indendørs for at få den lille skarpe, det var simpelthen for koldt at nyde det udendørs.

Kl 14 mødtes vi alle til generalforsamlingen, om dette andetsteds i bladet.

Generalforsamlingen var hurtigt overstået, der var genvalg til de bestyrelsesmedlemmer der var på valg, ingen havde forslag til nye bestyrelsesmedlemmer, og ingen havde rigtig noget de ønskede at drøfte. Så var der tid til kaffe, og Mona havde bagt en lækker kage.

Kl 18.30 samledes vi til klubbens fødselsdagsfest. Vi fik en rigtig dejlig 3 rettes menu, først røget ørred med tilbehør, hovedret var husarsteg med waldorfsalat, og til dessert fik vi islagkager fra Vebbestrup is. Der var god stemning og højt humør, men der var lidt problemer med at få spille noget musik, men efter en times anstrengelser fra 4-5 mand, kom der endelig gang i det, og vi fik chancen for en lille sving-om. Kl 23,59 blev sku´ gammel venskav´ sat på, og vi slutte af som vi plejer med denne. En rigtig hyggelig aften.

Søndag kl 10 blev standeren strøget, igen i regn og blæst, og vi sagde på vanlig vis farvel og tak for denne gang til hinanden. Campingfatter havde lovet at komme med en traktor for at hjælpe med at trække biler og campingvogne fri af mudderet.   Tak til alle der deltog for rigtig hyggeligt samvær.

Vita


..................................



2015:


Generalforsamling 2015.


Eftermiddagen startede med velkomst til de 29 fremmødte af Jens Erik, der herefter gik til mødets dagsorden, hvor punkt 1 var valg af dirigent. Som sædvanligt blev Erling valgt uden modkandidat.

Han kunne derefter takke for valget og konstatere at generalforsamlingen var varslet indenfor den tidsramme vedtægterne foreskriver.


Ordet blev derefter overgivet til Jens Erik, der som formand fortalte lidt om årets gang i klubben, der har været afholdt 7 træf henover året + det nordiske træf i Dorotea, hvor klubben var meget flot repræsenteret med i alt 12 vogne. Den nye hjemmeside blev også omtalt – en side, vi som klub kan være meget stolte af. Beretningen blev vedtaget med klapsalver.


Herefter var det Ryans tur til at fremlægge regnskabet, der viser et overskud på ca. 3600,00, som vist kun kan siges at være meget acceptabelt, det blev da også mødt med klapsalver.

Der var ikke indkommet nogle forslag, så forsamlingen gik videre til næste punkt, som var vedta-gelse af næste års kontingent, som ligner de foregående års beløb, fortsat 125,00 årligt.


Vi var nu kommet til valg af bestyrelse, 3 medlemmer var på valg, heraf havde Birgit på forhånd meddelt, at hun ikke genopstillede, mens Jens Erik og Ronald gerne ville fortsætte endnu 2 år.

Jens Erik blev da også valgt for de næste 2 år, mens Ronald måtte ud i kampvalg mod Kenneth, som trak det længste strå med 17 stemmer mod 12.

Valget af ny sekretær i stedet for Birgit, gik til Mette.

Også valgt til suppleant endte i kampvalg: Her vandt Ronald med 13 stemmer mod Birgits 8 og Carstens 7.


Revisorvalget var hurtigt overstået, der var ingen modkandidater til Verner, som fortsætter på posten.


Under eventuelt orienterede Carsten lidt om, at Campingparken i Herning nu var gået helhjertet ind i forhandlingen af Polar vogne, i starten af uge 8 ankom 2 fabriksnye vogne en 560 og en 590 med 2 forskellige indretninger. Desværre ankom de så sent, at de ikke nåede at blive udstillet på Ferie for Alle, men der var åbent i forretningen, så interesserede kunne få et kig på vognene. De er i øvrigt også beskrevet på Campingparkens hjemmeside.


Karl Johan og Vita kom med indlæg omkring vores medlemsblad, det var sommetider lidt svært at få deltagere til at skrive om de forskellige stævner, det blev nævnt, at den til enhver tid siddende sekretær skulle forsøge at finde en frivillig allerede på førstedagen. Husk endelig at et indlæg skal skrives i Word, det gør det meget lettere for redaktøren.

Der blev også nævnt noget omkring 1 års gratis medlemskab til 1. gangskøbere af Polarvogn, det vil bestyrelsen arbejde videre med.


Jens Erik kom med afsluttende kommentarer – nævnte bl.a. at Nordisk Polartræf 2016 finder sted i uge 29 på Kristianshåb i Bylderup-Bov, hvorefter Erling afsluttede generalforsamlingen med et tak for god ro og orden.


Herefter var der kaffe og wienerbrød til deltagerne.


Referat: Carsten


...................................


2015:


Juletræf i Trend.  2015


Årets sidste træf var igen juletræffet, som anden week-end i november var placeret på Trend Camping. Nogle af deltagerne var ankommet allerede tidligere på ugen, og vi ankom som sæd-vanlig som de sidste, da arbejdet først skulle passes. Heldigvis havde vi igen i år lejet en hytte, da vores vogn er fast opstillet for vinteren, så vi skulle ikke til at skrue ben ned i mørket og regnvej-ret, men kunne bare bære vores ting ind i en opvarmet hytte. I løbet af aftenen fik vi hilst på nogle af de øvrige deltagere, resten ventede vi med at hilse på i forbindelse med standerhejsningen lørdag formiddag. Her bød formand Jens Erik velkommen til alle og informerede lidt om week-endens gang, inden Verner hejste flaget til tops til tonerne af forsamlingens skønsang. Den skrappe vind gjorde, at flaget virkelig kom til sin ret.  Herefter var der frit slag indtil kl. 14.00, hvor der var gløgg og æbleskiver samt lotteri og auktion. Den varme gløgg gjorde godt i novemberkulden. Alle lodder til lotteriet blev også solgt, og nogle personer tog godt for sig af ge-vinsterne, mens andre gik tomhændede hjem. Igen var der lidt fri mellem dagens arrangementer, og det var tid til at komme i stadset til aften-spisningen, der bød på tradionel julefrokost, ligesom der kunne bestilles store grillpølser med brød til natmad. Alle tog godt for sig af de forskellige og veltilberedte retter, som blev skyllet ned med snaps og diverse øl, ligesom der også blev afsunget diverse skålsange. Hen på aftenen fik mange pludselig travlt med at forlade lokalet, de skulle udenfor for at hilse på julemanden, der var landet på campingpladsen med sin kane for at renerne kunne græsse lidt på selve pladsen. Han selv  sad nu i sin kane udenfor cafeteriet og hilste på nogle af deltagerne. Senere kom der også gang i dan- sen til musik fra stereoanlægget og mange fik da også rørt benene og fik noget af julesulet brændt af igen. Sidst på aftenen kom natmaden på bordet, de pølser var altså store, og mange kunne slet ikke spise op, så resterne blev pakket ind i servietter til senere fortæring. Præcis kl. 23.59 fandt Jens Erik CD´en med Skuld´ gammel venskab frem og i samlet flok sang alle med. Det var nu tid til at sige godnat og tak for en hyggelig dag i gode venners lag for derefter at finde hjem i seng. Søndag stod vi op til et flot vejr, vinden var løjet så meget af i nattens løb, at flaget knap kunne bevæge sig. Midt på formiddagen var det tid at sige farvel og tak for denne gang. Jens Erik tog igen ordet og sagde tak for i år, hvorefter flaget blev sænket nu til tonerne af farvelsangen. Den sæd- vanlige kreds blev dannet og der blev sagt farvel på den tradionelle måde. Herfra skal der lyde en tak for samværet i 2015, vi ser frem til nye oplevelser i 2016, spændende bliver det at møde deltagerne i det nordiske træf i Bylderup-Bov, vi glæder os allerede.


Mange polarhilser Ghita og Carsten.


.................................




OKTOBERFEST I Bylderup Bov d. 25. – 27. september  2015


Fredag d 25.9. blev  Polaren hægtet på bilen så snart vi havde fri fra arbejde, og så gik turen mod det sønderjyske, hvor målet var oktoberfesten på Kristianshåb  camping i Bylderup Bov. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi deltager netop denne weekend sammen med ”skiklubben” som er nogle skønne mennesker at feste med.

Da vi nåede Bylderup Bov var allerede 5 Polarer ankommet, og vi fik en varm velkomst. Alle havde besluttet sig for at gå ned i krostuen og spise wienersnitzser til aften, og det kunne vi da heller ikke stå for, og så var weekenden godt i gang. Efter nogle hyggelige timer i krostuen sluttede vi aftenen af i Anne Marie og Svends bror Ernst’s Hobby. Der var ikke meget plads, men hvor der er hjerterum!!  Mon ikke de i stedet skulle købe en Polar?

Efter en god nats søvn, skulle vi den obligatoriske tur til grænsen for at handle. Vejret var fantastisk fint og der var arrangeret langbord til frokost, og så var der bare afslapning og langborg igen til kaffetid. Ved aftenstid skulle vi gøre os klar til selve oktoberfesten og skiklubbens medlemmer begyndte at myldre frem, kvinderne i deres skønne dirdlkjoler, og mændene i lederhosen, et flot syn. 

I år havde Peter vist forregnet sig lidt, der var i hvert fald ikke dækket op til alle, der havde bestilt, godt vi gik så tidligt ned i krostuen, men der blev nu hurtigt arrangeret et ekstra bord, så der blev plads til alle.

Oktoberøllet blev i fulde glas svunget over bordene og den sædvanlige festmad blev serveret. Musikken også som den plejer dejlig tysk slagermusik, og stemningen var helt i top. Det varede ikke længe før alle sang og gyngede, og kom op på stolene. Men da Erik fra skiklubben ville tage en dans med en af damerne PÅ bordet kom Peters søster med en løftet pegefinger, det var lidt for meget. PÅ stolene må man stå, men ikke på bordet!!

Vi havde nogle rigtig hyggelige timer med musik og sang og godt midnat var vi trætte og skulle hjem i seng. Svend synes dog absolut vi lige skulle ind omkring ham og Mette for at få en godnatbajer.

Søndag morgen var der faldet meget dug, og vi havde håbet at kunne blive til over middag for at få markise mm pakket tørt sammen. Men desværre blev vi af familiemæssige årsager pludselig nødt til at pakke i en fart, skulle nå hjem til kl 14. 

Tusind tak til alle for en rigtig festlig og hyggelig weekend.


Jens Erik og Vita

nr 2 


...............................




Elmia 06.09-13.09 -2015


Elmia udstillingen foregik i år fra d.10.09-13.09 i Jönköping vi var i år fire vogne der havde valgt at ta turen til Sverige, to som tidligere havde været med og to for hvem det var første gang.

Vi havde aftalt at vi skulle mødes i Ulrichehamm på Camping Skottek. Mona og Ryan Jette og Sven Aage var kommet i forvejen. Vi kørte fra Ribe af søndag d.6 ved 17 tiden Jenny skulle først være færdig på job inden vi kunne begive os på vej mod Frederikshavn hvor vi skulle med færgen mod Gøteborg kl.22,30 vi havde det det fineste vejr at køre i.

Da vi var kommet i land ved Gøteborg kørte vi til campingpladsen hvor vi overnattede uden for på parkeringspladsen. Vi vågnede op til det fineste vejr og med en fantastisk udsigt ud over søen, lejerchefen mødte ikke så tidligt så Ryan lukkede os ind på pladsen, da vi var installeret fik vi lidt morgenmad, så vi hyggede os sammen i et par dage fik handlet lidt ind så vi var klar til at fortsætte turen til Jönköping hvor Elmia udstilling ligger. Mette og Svend var i løbet at natten til onsdag ankommet til campingpladsen og holdte uden for på parkeringspladsen så da de var kommet op til overfladen begyndte vi andre at gøre klar til at vi i en samlet kortege at køre mod Elmia, Ryan forrest derefter Mette og Svend og med os efter Jette og Sven Aage som dannede bagtrop det så nu rigtig godt ud sådan en række med Polare.

Da vi ankom til Elmia kunne vi se at forrest i rækken holdt Peter Frederiksen blev vi ledt ind i rækker hvor vi skulle holde til vi skulle køre ind til den store græsmark som er omdannet til campingplads vi havde heldigvis det fineste vejr så vi satte borde og stole ud i mellem campingvognene hvor vi indtog frokost og eftermiddagskaffen, ved 18 tiden begyndte vi at køre ind vi blev ledt om til Polarbyen hvor folk stod klar til at tage imod os og fortælle hvor vi skulle holde, da vi alle var kommet på plads blev der stillet borde op hvor vi så sad samlet for at spise vi sad ude til mørket begyndte at falde på det var rigtig hyggeligt.

Torsdag morgen stod vi op til fint vejr nogle havde valgt at nyde morgenmaden i det fri andre i deres vogn, så da klokken var 10 begav vi os op til messen vi var alle lidt spændte på at se de nye Polarvogne, så der blev brugt rigtig meget tid med at gå og se på nyhederne det var virkelig flotte vogne, der var også mange andre spændende ting i form af tilbehør, men særligt autocamper var der rigtig mange af. Torsdag og fredag aften var der mega langbord med personer fra næsten alle de Polarvogne som var i Polarbyen, direktøren for Polarfabrikken var også lige forbi for at hilse på den ene aften der blev brugt et par dage på at gå på messen der var jo som oftest ting man havde oversetog lige skulle kigge lidt nærmere på og om der vat noget man ikke kunne undvære.

Lørdag formiddag havde vi bestemt os for at forlade Polarbyen da vi havde taget afsked med de andre vendte vi næsen mod Ulrichehamm og camping Skottek igen vi havde fået lov til at beholde nøgle og bomkort så lige meget hvornår vi ankom så kunne vi altid komme ind på pladsen vi skulle med en færge fra Gøteborg tidlig søndag morgen retur til Danmark

1000 tak til alle for en rigtig hyggelig tur


Med Venlig Hilsen Jenny og Kenneth Zimmermann medlem nr. 27


.................................





Kollundtræf d. 29.05 – 31.05.  2015

Vil gerne takke Nina og Ronald for et rigtig dejligt træf på Kollund camping. De havde sat deres store telt op, det var dejligt, da vejret ikke var

for godt. Vi var 6 vogne, og havde det rigtig hyggeligt og sjovt sammen. Fik sunget dejlige sange, råhyggede os meget. Var en tur i Gråsten

hvor vi så på flotte køretøjer.  Da vi kom tilbage til pladsen havde campingfatter stegt dejlige ringridderpølser og der var kartoffelsalat og god øl

dertil. Så en stor tak for en rigtig god weekend, godt gået Ronald, synd der ikke kom flere.


Mange polarhilsner Søs og Preben Odense


...................................

 



Sommertræf Randbøldal  26/06 - 28/06  2015


Endelig et forårstræf, der lå så sent, at vi kunne være med, så sidste fredag i juni satte vi kursen sydover til Randbøl camping. Vi ankom som

de sidste, arbejdet tager en god bid af fritiden, så de øvrige deltagere var godt i gang med at spise aftensmaden, da vi ankom. Vejret var godt,

så der var sat langbord op. Vi fik stillet op, selvom det gik noget langsomt, da moveren ikke rigtig ville køre pga. et sammenfaldet batteri, og så

var det endelig vores tur til aftensmad.


Lørdag var der standerhejsning denne gang med Svend som flagmand. Efter velkomst til ”Randbølhul” og div. informationer af formand Jens

Erik, sendte Svend flaget til tops, og så var det tid til en forfriskning. I programmet var der lagt op til, at vi skulle have frokost med på tur rundt i

området, men da vejret var lidt ”lurende”, blev vi enige om at køre uden madpakker, og så spise efter hjemkomst. I et passende antal biler,

kørte vi med Mona og Ryan, der har boet i området i en del år, som guider først til Tørskind grusgrav, hvor der er opstillet noget, nogle vil kalde

nogle store stykker gammelt og rustent jern, mens andre kalder det flotte skulpturer, som bl.a. Robert Jacobsen (Store Robert) har lavet. Fra

Tørskind gik turen videre til stedet, hvor Egtvedpigen blev fundet, vi så udstillingen om hende og kørte derefter videre til Bindeballe

købmandsgård, der er en blanding af museum og fungerende butik, hvor man kan købe forskellige ”gamle” ting. Efter kig og handel gik turen

nu hjem til campingpladsen, hvor Hans var så letsindig at love, at vi uden problemer kunne indtage frokosten ved langbord, for vejret vil fortsat

være ok. Det holdt så ikke helt stik, for pludselig åbnede himlens sluser sig, og regnen bogstavelig talt væltede ned over os. Nogle af os fandt

ly i et overdække og spiste videre, det måtte vi til sidst opgive, da der blev råbt, at vores solsejl var ved at bukke under for vand. Jorden var

simpelthen så blød, at de store pløkker blev hevet op af jorden pga. vægten af vandet, så det var med at redde, hvad reddes kunne, inden de

sidste klemmer kunne spises. Det viste sig senere, at det var et skybrud, idet der kom 19 mm i løbet af 15 minutter, og senere yderligere vand.


Samtidig kom vandet løbende ned til ”vores” område fra andre steder, så der stod blank vand rundt om nogle af Polarvognene. Hans måtte bag

om sin vogn til bilen for at få fat i sine gummistøvler, så han kunne komme ind i sin vogn.


Vi havde til standerhejsningen besluttet, at vi skulle bestille mad i pladsens cafeteria, så på et givet tidspunkt gik alle til bords til et godt måltid

mad. Her måtte Hans krybe til korset pga. sin vejrmelding tidligere på dagen, så første omgang var på hans regning ☺. Efter spisning og lidt

hygge, gik vi til vognene, heldigvis var vores solsejl nu blevet så tørt, at vi kunne pakke det sammen, hvilket vi gjorde, da vi skulle køre tidligere

søndag pga. en hjemlig komsammen. Dette bevirkede så også, at vi ikke kunne være med til standerstrygningen, men den er formodentlig

foregået på sædvanlig vis.


Tak til arrangørerne for et vellykket træf, og tak til Mona og Ryan for rundvisningen i området.


Polarhilsen Ghita og Carsten


......................................




Hankocktræf Skive Fjord Camping 28/08 - 30/08  2015


Fredag d. 28.08. om formiddagen blev campingvognen hægtet på bilen, og kursen blev sat mod Skive Camping. Vi var nemlig så heldige, at

være inviteret med som gæstevogn til Polartræf på Skive camping. På vej derop holdt vi på P-pladsen med udsigt over Skive fjord, hvor vi

havde frokosten klar til Vita og Jens Erik ankom. Nu var en hyggelig weekend startet.


Kl ca 14,30 ankom vi til campingpladsen, og blev budt velkommen af arrangørerne Mette og Svend. Der var allerede kommet 6 vogne, og

resten af deltagerne ankom i løbet af fredagen. Vi fik vores grej stillet op i dejligt solskinsvej, og så var der tid til en kop kaffe. Kl 18,30 var det

besluttet, at vi skulle grille, eller i hvert fald spise sammen i pladsens grillhytte. Det viste sig, at brugsen i Højslev havde 100 års jubilæum, og i

den anledning gav en othellolagkage til de 100 første, der mødte op med et OK benzinkort.  Nogle af polarfolkene havde været deroppe og

kapret 8 othellolagkager, så der var rigelig lagkage som dessert til alle, både til fredag og lørdag aften, tak for det. Vi havde nogle fornøjelige

timer i grillhytten, selv om ”en af os” fik smæk. Ved midnatstid gik vi trætte i seng efter en dejlig dag.


Lørdag morgen var der vanen tro standerhejsning kl 10, hvor dagens program blev gennemgået, hvorefter flaget blev sunget op. Til at skylle

halsen med efter sangen var der smagsprøver fra Hankock, som vi jo skulle besøge senere på dagen.


Kl 11 kom bussen og hentede os, og vi fik en fin rundvisning i Skives rundkørsler, og Svend var en glimrende guid. Kunne fortælle og forklare

os noget om de flotte skulpturer der står midt i rundkørslerne, det var vældig spændende, man får lidt mere ud af det, når man både ser, hører

og evt har læst om tingene. Kl 12 var vi ankommet til Hankock og der blev vi budt velkommen af Verner, som levende fortalte os om

bryggeriets historie, og produktion. Bryggeriet stammer helt tilbage fra 1876, men den gang var det naturligvis af en anden størrelse. Vi kom

rundt på hele fabrikken gennem både lune og iskolde rum, og Verner fortalte på en levende og behagelig måde om alt, ligesom han besvarede spørgsmål af enhver karakter. Efter rundvisningen blev vi inviteret ned i kælderen. Mette og Svend havde sørget for lækkert smørrebrød, og så kunne vi

hente øl eller vand ad libitum til at skylle ned med.  Kl 17, kunne vi hverken spise eller drikke mere og bussen kom og kørte os hjem til

campingpladsen.


Da ingen orkede at lave aftensmad blev der bestilt pizza til alle, der havde lyst til det, og vi sad foran vognene ved langbord og nød dette. 


Mange af os var dog trætte efter en spændende dag og gik tidligt i seng, jeg tror ikke klokken var mere en 10, før der var ro på pladsen.


Søndag morgen igen op til fint vejr, og efter morgenkaffen skulle flaget synges ned sammen med en tak til Mette og Svend for et godt træf,

endvidere blev der orienteret om næste træf.


Herefter pakkede vi sammen og vendte næsen hjemad igen.


Tusind tak til Mette og Svend for et fantastisk træf, og tak for vi måtte komme med.


Elin og Ejvind



...................................


2014:


Påsketræf 16/4 til 21/4 2014

Ialt mødte 11 vogne frem til dette fremragende træf, hvor vi det meste af tiden havde solen med os, kun en enkelt dag med regn, men der var en drilsk kølig vind. I dagene op til påske kom vognene frem, dog et hold ventede til torsdag.

Vi havde standerhejsning om det mindste POLARFLAG, vi nogensinde har set, men pyt, det hele gik jo som  det skulle. Torsdag aften gik hele flokken ned i restauranten, fik snitzler og fritter med zigeunersovs, det smagte godt. Dog et problem, ikke alle kunne spis op, så troede beværtningen, maden ikke var i orden, der kunne vi forsikre dem om, det var helt ok.

Fredag tog vi på sejltur på 5 søer, Edenbergsee, Høftsee, Behlersee, Dieksee og Langensee. Der var 3 steder, hvor man kunne stå af og på, som man havde lyst til. Turen varede små 2 timer. Det var en dejlig og afslappet tur.

Lørdag var der mange, som tog på marked inde i Preetz, og nogle tog videre til Kiel, der havde Alex arrangeret et kig på et skib, tror det hed noget med Ørbæk. Hørte fra andre, at der var de mest fantastiske grøntsager inde  på markedet, især de hvide aspagres, var store. Lørdag aften var der Obstfeuer (bål) på pladsen, har hørt tyskerne fejrer vinterens farvel og sommerens komme.

De fleste dage kunne vi nyde vores frokost ude ved langbord, og en enkelt aften spiste vi også udendørs. Vi drog hjemad søndag. Vi var med som gæstevogn. Vi vil her sige mange tak for en dejlig påske og et godt træf. vi synes Birgit og Karl-Johan havde lavet det godt.

Mange Polarhilsner fra Poul-Erik og Jenny



.....................................



Påsketræf Pløen Tyskland.  16/4 - 21/4 - 2014

Vi startede hjemme fra med håb om en god påske sammen med vores barnebarn Anita, det blev det også. Da vi kom til pladsen var der ingen i receptionen hvad gør man så, man går en tur for  lede efter polarfolkene og dem finder man ved et langbord ( hvor ellers). Pladsen var god for mig og vores hunde, der var god mulighed for at lufte dem.

Der var standerhejsning med en lidt anden flagstang men det klarede Alex også med bravur. Der var en sejltur på de 5 søer en dejlig stille og rolig tur i fin vejr og om aftenen havde vi fælles spisning i krostuen, hvor der blev serveret Wienerschnitzel med det hele.

Der skulle også være besøg af et skib fra Ørbæk bryggeri, som vi kunne se i Kiel havn. Vi var dernede men kunne ikke finde det. I stedet fik vi set en hel del andre ting, så som Kiel flådehavn, (den er stor) og omegn.

Vi havde også en del fællesspisning, når det var tørvejr. Mandag var der en del der skulle tidlig hjem, så til standerstrygningen var der ikke så mange men flaget kom ned.

Alt i alt var det et rigtig godt stævne som sædvanlig, også selvom Ryan fik omgangssyge. Mit barnebarn nød turen til det fulde.

Mednr. 33 Sven Aage


......................................


2013:


Fødselsdag og generalforsamling i Give 1.-3. marts 2013.


Endelig, efter en lang og kold vinter, mødtes vi til Træf og Generalforsamling i Give.


Vi var som sædvanlig de sidste der ankom, men det satte ikke spor i glæden og velkomsten.


Fredag aften gik med hygge og afslapning i vognene så vi var klar til næste dag.


Som sædvanlig røg flaget til tops kl. 1o. Vel udført af Niels. Vi fik en lille forfriskning og snakken gik. Nogle tog en tur ind til Give city, andre nød en lille tur i skoven, kulden bed, mens andre igen hyggede sig i vognene.


Klokken 14 mødtes vi i opholdsstuen til en som sædvanlig stille, rolig generalforsamling, med flere på valg.

Niels valgte at gå af som næstformand, hvilket vi er kede af. Alex modtog valget som næstformand efter Niels, og undertegnende modtog valget som sekretær efter Alex.

Der blev serveret kaffe, kringle og småkager.


Kl. 18.30 stillede vi alle, festlig klædte, til fødselsdags middag. Ja, jeg må sige at det ikke er så tit man får så god mad. Forret bestående af røget laks og hellefisk. Dertil stuvet spinat og flutes. Hovedretten bestod af veltilberedt svinenakke med bacon, kartofler og rodfrugter. Sovs skulle der også til, men helt ærlig, vi skulle jo lige have med på vejen af lejr/køkkenchefen at hvis bukserne strammede, skulle man nu nok lige passe lidt på den sovs. Jeg smagte den, og tog 2 kg på ;0) Desserten bestod af de lækreste sprødeste vafler med is, frugt og råcreme.

Så var vi mætte. Kaffen manglede heller ikke. Humøret var højt, latter og ja, selv efter man var gået hjem, sang mellem vognene. Herligt.


Søndagen oprandt med sol og dejligt vejr. Nogle skulle tidligt hjem, så de fik ikke standerstrygningen med. Niels lod sig overtale til at tage flaget ned en sidste gang og der var tid til at køre hjem.


Vi glæder os til næste gang vi kan være sammen med jer. Desværre kommer vi ikke til påske, men vi har jo også næsten et helt år at tage af.


Birgit


...................................




Kr. Himmelfartstræf Hindsgavl Camping  8. - 12. maj 2013


Det blev Kristi Himmelfart og vi mødtes på Hindsgavl Camping. En oplevelse for nogle da vi lå under store højspændingsledninger. Det prikkede lidt på benene men efter lidt vand fra oven føltes det ikke så slemt. Nogle kom onsdag  og nogle kom torsdag lige til standerhejsning. Vejret var lidt blæsende - vi sad ved langbord og fik frokost i læ af en campingvogn og et læsejl. Hyggen kunne ingen tage fra os. Eftermiddagen gik med gåture, nogle tog en tur til byen for at handle. Aftensmaden blev nydt i den hyggelige opholdsstue – langbord selvfølgelig, dog med ”hul” midt på. :0)


Fredag var der mulighed for sammen eller på egen hånd at nyde omgivelserne omkring. Der var stort kræmmermarked under broen, motorvejsbroen. Personligt nåede jeg ikke der hen, måske godt nok. Man kan jo blive fristet.


Regnen kom og nogle gik i stuen og spiste, nogle blev hjemme i vognen, - efter vi fandt ud af at hunden ikke var velkommen i stuen.


Lørdag oprandt med forholdsvis godt vejr. Der var fælles travetur under Lillebæltsbroen og op på broen. Dejlig tur og sikke en dejlig udsigt fra broen. Solen skinnede og turen blev nydt i fulde drag. For vores vedkommende gik eftermiddagen med gæster. Vi gik en skøn tur i dyreparken, spejdede og så flere dyr. Smukt syn. Hjem til grillen og hyggen.  Gæsterne tog hjem og det trak lidt op til regn. Der blev pludselig samling ved Ronalds vogn og alle hjalp til med at få solsejlet ned og pakket tørt væk –og så kom regnen. Det væltede ned. Jens Erik fik markisen rullet ind samtidig med at flere stærke mænd kæmpede for ikke at blæsten skulle tage den. Det lykkedes - næsten. Som plaster på såret kom campingfruen med lagkage til os alle. Se det var ikke dårligt.


Søndag kl. sædvanlig 10 blev flaget sunget ned og vi takkede af for denne gang. En dejlig weekend med ønsket om lidt bedre vejr, men det er jo egentlig det det drejer sig om. At hygge os på trods at vejret. Det kan vi i POLARKLUBBEN.


Vi ses.


Birgit


............................




Hjarbæk Camping den 14.-16. juni 2013.


Ankom fredag lige til kaffetid. Vi var i alt 7 vogne, der havde fundet frem til Hjarbæk Camping, hvor af der var et par nye medlemmer, Mette og Svend Hedegaard. Så velkommen til Mette og Svend Hedegaard til deres første træf. Udover medlemmer var vi også gæstevogn.


Om aften spiste vi ved langbord. Vi skulle have jordbær med fløde, men de blev brugt til en tærte som Jette og Elisabeth havde bagt, det blev til den fineste jordbærtærte…Uhm


Lørdag kl.10 blev flaget hejst med sang og hvad der tilhører. Om eftermiddagen kl.14 skulle vi mødes ved Hjarbæk Ravsliberi hvor vi fik kaffe og kage. Ravsliber Hans Heinrich fortalte om ravets historie, hvorefter Hans viste lidt om at arbejdet i rav, bl.a. blev der lavet en ring af guld, jeg hørte ikke prisen på ringen, men den var ikke billig ;-)



Lørdag aften stod den på grill,  det var Niels der skulle stå for det. Det med at grille blev lidt af en udfordring, da det satte ind med  regn, torden og blæst. Men grille det skulle vi, så 2 borde blev taget i brug som læ for blæst og regn. Maden blev spist i opholdsstuen, for det med vejret kan vi ikke regne med eller kan vi ha ha.


Søndag kl.10 sang vi flaget ned.


tak for en dejlig weekend hilsen nr. 64.


............................



Sensommertræf på Æblehavens Camping


23.25. september 2013.


Sikke et fremmøde, 17 vogne mødte op, det er vist meget, meget længe siden så mange polarvogne har været samlet til træf, men det var rigtig skønt at se en sådan opbakning.


Torsdag ankom de første vogne, og i løbet af fredagen ankom de resterende. Begge dage i et fantastisk flot sensommervejr.  Der blev hygget og snakket rundt om og selvfølgelig skulle vi have” laaaangbord” til aften.


Der blev grillet, hygget og sludret til langt efter mørket faldt på, men vi skulle jo også spare på kræfterne til lørdag, hvor vi skulle på tur til Søndervig og til fest med Carsten om aftenen, han havde jo et ”skarpt hjørne” han havde lyst til at fejre sammen med os.


Lørdag kl. 10 sang vi vanen tro flaget til tops, og kl. 13 var der afgang til Søndervig for at de som havde lyst.


Temaet for sandskulptur udstillingen var i år ”The Wild West” og det var fantastisk flot, utrolig hvad de kan.


Bagefter kørte nogle af os til havet og sprang i bølgerne, rigtig forfriskende, vandet var ca. 19 grader varmt, så det var bare skønt.


Kl. 18 havde Carsten så budt os til fest i fællesstuen på campingpladsen. Vi fik rigtig dejlig mad og drikke, og stemningen var helt i top. Carstens to søde piger underholdt med en ”ping-pong” tale til deres far, og vi fik nogle sjove ting af vide om fødselaren, som vi morede os meget over. De havde også bagt nogle skønne lagkager, også som en overraskelse til deres far.  Det hele gjorde de rigtig godt, så vi kan godt forstå han er rigtig stolt af dem.  Da maden var spist blev der også tid til en lille svingom, og kl. ca. 12 sluttede vi af med ”sku gammel venskav”.


Søndag kl. 10 sang vi flaget ned og hilste af med tusind tak til Carsten og Githa for et rigtig dejligt træf, ja om det så var vejret, så havde de sørget for det var helt i top.


Vita og Jens Erik


*************************************


Sommerferien er slut. Efteråret og vinteren venter forude. Meen, der er jo noget vi skal have klaret først. Vi skal nyde de kommende Polar træf inden vi går i hi.


Vi startede efter ferien i Æblehavens camping ved Ringkøbing. Vejret var højt, humøret ligeså da vi havde køleren mod vest. Vi var dog ikke de sidste denne gang men der var kommet mange. Goddag og hjerteliggensyn til alle og inden vi for alvor indtog aftenens langbord var vi mødt 17 vogne op. Sikke et langbord. Alle var glade, snakken gik og vejret var med os.


Lørdag morgen stod vi op til fuld solskin. Morgenmaden blev nydt i det fri og pludselig var der standerhejsning. Jens Erik bød velkommen til træffet, glædede sig over at vi var så mange, og overlod ordet til Carsten der sammen med Ghita havde arrangeret Æblehave træffet. Lidt info om hvad der var på planen og vi fik vores øl

og vand. Kl. 12.30 kørte vi i kortege til Søndervig. Der var sandskulptur udstilling. Så flot. Alle var vist imponeret. Derefter nød vi eftermiddagen, men skulle huske at møde i opholdsstuen kl. 18 hvor en sponsor ville give mad. Carsten havde nu til standerhejsning løftet sløret og fortalt at det var ham der var den glade giver i anledning af hans 60 års fødselsdag tirsdagen efter.


Kl. lidt i 18 mødtes vi, nydelig påklædte, til aftenens arrangement. Dejlig mad fik vi, det må man sige, og rigelig. Det værste var egentlig at ens appetit blev helt ødelagt efter et par portioner, så der måtte jeg opgive. Øjnene kunne fortsætte men resten ville ikke have godt af mere.


Carstens 2 døtre med familie, var med og gav os lidt mere viden om Carsten på en god og underholdene måde. Vi snakker ikke om strømper, vel?


De kom med lagkager til toner af fødselsdagssangen. Flot så de ud, også smagsløgene kunne lide dem.


Resten af aftenen gik med snak, sang, hygge og dans. Vi sluttede som sædvanlig med ”Skuld gammelt venskab rejn forgo” og vi gik hver til sit.


Søndag morgen var lige så flot som lørdag og igen blev morgenmaden nydt udendørs. Vi takkede af ved standerstrygning og der blev takket for et dejligt arrangement, som fortjener at blive husket.


Tillykke med fødselsdagen til dig Carsten og stort tillykke med brylluppet Ghita og Carsten. Se det var en overraskelse at læse et par dage efter.


Birgit


.............................

 


TAK.


En stor tak til alle deltagerne i sensommertræffet på Æblehavens Camping i Ringkøbing. Et sådant fremmøde skal man vist lede længe efter. Tak for sang og tale lørdag aften i forbindelse med fejringen af  fødselsdagen. Tirsdag var vi lige en tur i Ringkøbing igen, denne gang på rådhuset for at blive gift. Kun de 2 hold venner, som var med, vidste det, så gæsterne tirsdag eftermiddag/aften blev ret overraskede, da de fandt ud af det. Billedet er taget udenfor rådhuset efter vielsen.


Mange polarhilsner Ghita og Carsten.


................................




2012:


Generalforsamling  Give Camping 2-4. marts 2012.


Jens Erik bød velkommen og Polarklubben var vært ved øl og vand. Erling blev vanen tro valgt som ordstyrer og kunne med det samme konstatere, at generalforsamlingen var rettidig varslet.


Der blev valgt 2 stemmetæller, Karl Johan og Carsten.


Herefter fremlagde Jens Erik ”Formandens beretning” Han gennemgik de forskellige arrangementer. Der havde i 2011 været 6 træf. Erling og Lis havde lavet et påskestævne på Fur. Et rigtig dejligt sted og næsten med det bedste vejr, vi havde sidste år. Campingpladsen og området kan varmt anbefales til et besøg. I august havde Helge Rose lavet et stævne på Årø også et fantastisk sted som kan anbefales.  Rose viste også en anden side af sig selv, han havde taget sin harmonika med. Der er vist aldrig blevet sunget og spillet så meget på et stævne før. Carsten og Ghita inviterede til stævne på Hvalpsund Camping. Endnu et godt stævne. Stævnet som Safari afholder den 1. weekend i oktober, blev aflyst. Til vores


Julefrokost i nov. var der også god tilslutning.

 

Safari vil ikke længere have annonce i vores blad, men vil dog stadig lave eftersyn og garantiservice på Polarvogne og er stadig forhandler, så man kan købe ny vogn der. Beretningen blev godkendt.


Ryan fremlagde regnskabet. 2011 gav et pænt overskud på 6.288 kr. På trods af medlemsnedgang er kontingentet uændret. Regnskabet blev hermed godkendt.


Ingen indkomne forslag.


Ryan og Niels var på valg.


Begge blev genvalgt.


Carsten blev genvalgt som suppleant,


Under eventuelt blev der debatteret flere emner.


Det emne der optog debat mest, var, hvordan man får udbredt Polaren noget mere. Så man kan få nogle flere medlemmer.


Der kom forslag om at uddele en foler med oplysninger om klubben til forhandlere, der har Polar stående til salg og til Polar man møder på campingpladserne.


Alle klubbens medlemmer opfordres til at komme med forslag til, hvordan man får flere medlemmer og får udbredt kendskabet til Polar.


Der blev opfordret til at man tog venner med til træf, så er det måske dem, der køber en Polar næste gang.


Bestyrelsen blev opfordret til at tage kontakt til Polarfabrikken igen, ang. forhandler i Danmark. Ryan oplyste, at der var kommet en ny salgschef og at han ville tage kontakt til dem.


Alle der er på Facebook, blev opfordret til at skrive på Polarfabrikkens blok, så kunne man måske oplyse dem om vores problemer af den vej.


Jens Erik takkede for god rod og orden, og der blev herefter serveret kaffe.


Igen en generalforsamling, der blev afholdt hurtigt og effektivt med mange gode kommentar.


Alex


...................................

 



Påske træf Tolne Camping, 4-9. april 2012


Vi tog af sted onsdag fra Fyn mod Tolne Camping med sol og var spændt på at se, hvordan det ville gå med vores hunde, da det kun var anden gang Felix var på camping. Felix har ellers lært lidt om, hvad det vil sige at være på camping: flere ture ude i det fri J. 


Vel fremme blev budt velkommen af de Polarvenner der allerede var kommet.

 


Torsdag var der standerhejsning med sang og velkomst fra formanden og hvor han også fremlagde ændringer af programmet på grund af vejrudsigten. Torsdag blev der spist ude i det fri ved et langbord, efter middagen var der skydning med luftgevær. Det havde vi meget sjovt med, Mona lavede en pletter og bøjede kanten på kassen, frem med værktøjet for at rette kassen så vi kunde komme videre. Men bort set fra det gik alt godt, ingen blev ramt og ingen kom på skadestuen. Om aftenen spiste vi i fællesstuen da vejret ikke viste sig fra den bedste side, det var alt for koldt til at side ude.


Næste dag gik med småsnak og Ryan der gik rundt og lignede en glad giver, da han var påskehare og gik rundt og gav børn, der var med bedsteforældre, et påskeæg. Ellers gik dagen med snak og afslapning. Lørdag aften var der fællesspisning og underholdning med harmonikamusik og savklinge i høj kvalitet og en god stemning.


Søndag var der travetur ude i området, vi gik over skov og eng og kom til en by, hvor gammelt og nyt var blandet godt sammen. En dejlig tur som både vi og hundene havde godt af.  Vi var også heldige at se rådyr komme gående tværs over stien.

 


Der blev også spillet dart nogle kunne ikke ramme skiven, såsom mig, men det var nogle hyggelige timer. Mandag var der standerstrygning og afsked og på gensyn næste gang.


Hilsen

Jette og Svend Aage, medlem nr.33


................................




Kr. Himmelfarts træf Bylderup Bov 16-20. maj 2012


Igen i år var vi til Kr. Himmelfartstræf i Bylderup Bov.  Desværre var der ikke ret mange medlemmer, der deltog i træffet, 7 vogne, hvoraf den ene var en gæstevogn. 


Torsdag var der som vanligt standerhejsning kl 10, resten af dagen intet arrangeret, de fleste skulle vist have handlet lidt.  Om aftenen åbnede i krostuen, og her lærte vi nogle nye festlige campister fra lokalområdet at kende.

 


Fredag var der arrangeret en køretur, først til Frøslevlejren. Meget interessant oplevelse, som startede med foredrag i Amnesty International’s barak, hvor en meget engageret medarbejder fortalte om lejrens tilblivelse mm. Derefter på egen hånd rundt i lejren, meget tankevækkende og spændende. Herefter kørte de fleste til Dybbøl banke, hvor vi spiste vores medbragte mad med fin udsigt til Sønderborg.


Om aftenen var vejret stadig ganske rimeligt, så vi indtog aftensmaden ved langbord. Almindelig hygge og vanlig smådrilleri indtil det blev for koldt og vi trak ind i vognene.


Lørdag eftermiddag skulle så det store slag stå, majstangen skulle hejses. Først bandt vi kransen og så skulle de stærke mænd hente stangen og have den i rejst lodret stilling, alt foregik uden uheld og Peter serverede som vanligt fadøl akkompagneret af slagermusik.


Om aftenen var der fest og musik i krostuen og tilstødende lokaler. Vi fik 50 bayerske specialiteter, lækker og spændende mad. Man kan godt blive lidt bekymret! Er vi ved at blive for gamle, eller havde det bare været for hård en dag, for næsten alle var gået hjem kl. 22.

 


Næste dag var alle friske og flaget blev sunget ned kl. 10, hvorefter vi på vanlig vis sagde tak for et godt stævne.


Vita og Jens Erik


...........................................



2011:


Fødselsdagstræf Give Camping 4-6 marts 2011


Februar kom med feriemesse i både København og Herning og vinterferie enten uge 7 eller 8, også for Polarfolket som dog bare gik og ventede på at en heldigvis kort måned snart skulle få ende så det kunne blive marts….. nærmere bestemt FØRSTE WEEKEND I MARTS som jo betyder opstart på en ny spændende sæson for alle os i Polar Klub Vest for da inviterer bestyrelsen til fødselsdagstræf.


I år var træffet af forskellige årsager flyttet til Give Camping, som også ligger meget centralt for alle klubbens medlemmer J. Der var tilmeldt 14 vogne.


Vores vogn stod hjemme, vi havde jo ugen forinden været på skiferie i Sverige og da vi begge havde fri om fredagen, var vognen gjort klar allerede torsdag til tidlig afgang dagen efter med kurs Give. Allerede kl. 10 trillede vi derudaf……… men da jeg kl. 5 var blevet ringet op af min søn og derefter med jævne mellemrum havde været i kontakt med ham, fordi det var nu jeg skulle være farmor J måtte vi en tur omkring Sønderborg inden vi kunne sætte kursen mod Give……   


Efter at have budt den yndigste lille prinsesse velkommen til verden, gik turen så videre og vi ankom til Give sidst på eftermiddagen, hvor vi, da vognen var blevet spændt fra, tog den obligatoriske og rigtig hyggelige ”hilse på runde”.


Solen var efterhånden forsvundet, det begyndte at blive lidt småkøligt og tiden for aftensmad nærmede sig med hastige skridt, så efter aftale om gensyn i TV-stuen senere på dagen, fortrak de fleste sig til varmen indenfor i vognene.


Det blev (selvfølgelig) en hyggelig aften, hvor vi for første gang fik hilst på Bodil og Torben, som havde haft vores første Polar. Dét kom der selvsagt en masse snak ud af J….


Lørdag oprandt med standerhejsning om formiddagen. Der var kommet nye medlemmer til, Gitte og Jan fra Esbjerg, som blev budt velkommen, men de havde allerede mødt nogle af os aftenen før.


Resten af formiddagen var ”på egen hånd”. En del tog en tur mod byen for at finde en hæveautomat, da det ifm. standerhejsningen var blevet bekendtgjort at Ryan inden eftermiddagens generalforsamling skulle have kontant afregning for ophold og mad… J


Efter frokost og en lille morfar, mødtes vi så kl. 14 i Cafeteriaet til generalforsamling. Klubben var vært ved lidt køligt til halsen, for at smøre stemmebåndende, under selve generalforsamlingen og efterfølgende ved kaffe og blødt brød.


Sidst på eftermiddagen gik alle hver til sit.


Nu skulle der bades, smøres, sminkes og gøres klar til aftenens dejlige festmiddag og efterfølgende svingom.


Som vanligt havde vi en dejlig aften, der sluttede kl. 24 med ”Sku`  gammelt venskab…..”

 

Fra spisningen Verner kan godt lide kartofler


Søndag bød (ligesom lørdag) på det dejligste solskin, så efterhånden som morgenmaden var indtaget, kom alle ud af vognene for at nyde det spirende forår, samt få en hyggesnak.


Standerstrygningen blev lidt fremrykket, da der var nogle som gerne ville af sted hjemad pga. forskellige gøremål.


Vi vil gerne slutte af med at sige jer alle TUSIND TAK for endnu en dejlig weekend i Polarklubbens regi.


Vi glæder os til at ses igen ved lejlighed.

Mange Polarhilsner Jan og Hanne – vogn 30



.................................



Beretning fra generalforsamling 2011


Jens Erik bød velkommen og igen i år, kunne der bydes velkommen til nye medlemmer Gitte & Jan, dejligt at der igen er kommet nye til.


Erling blev vanen tro valgt som ordstyrer og kunne med det samme konstatere, at generalforsamlingen var rettidig varslet.


Der blev valgt 2 stemmetæller, Jan & Jan.


Herefter fremlagde Jens Erik ”Formandens beretning” Han gennemgik de forskellige arrangementer, der havde været sidste år. Der har været afholdt stævner på forskellige campingpladser. Polarklubbens 30 års jubilæum og Nordisk Stævne i Sverige.


Stævnet som Safari afholder den 1. weekend i oktober, blev desværre aflyst pga. for få tilmeldinger. Der var 9 vogne fra Polarklubben, men kun 4 fra DCK.


Erling kunne dog oplyse, at Fru Madsen fra Safari dog håber at få genoptaget traditionen i 2011, da Safari har 50 års jubilæum.


Ryan fremlagde som vanligt regnskabet. 2010 havde givet et pænt underskud, hvilket skyldes at Polarklubben var vært ved vores 30 års jubilæum, men der er stadig en pæn kassebeholdning og kontingentet forblev uændret.


Ingen indkomne forslag.


Jens Erik, Ronald og Alex var på valg.


Alle blev genvalgt


Carsten blev genvalgt som suppleant, og Verner blev genvalgt som revisor.


Under eventuelt blev der debatteret flere emner.


1.      Der forespørgsel om, hvad man gør ved medlemmers bortgang. Kommer meddelelsen bestyrelsen i hænde før begravelsen, bliver der sendt en bårebuket. Hvis bestyrelsen  ved det, kan man ved henvendelse få det i bladet.


2.      Der var forslag fremme om, om der evt. kunne laves et seminar. Så de medlemmer der deltog i seminariet kunne komme med forslag til, hvor og hvordan kommende stævner kunne afholdes.


3.      Hjemmesiden blev diskuteret, da der var forskellige forslag til, hvordan man kunne bruge denne. Der bliver nu oprettet en fotobank og Jan Pedersen som er vores hjemmeside kyndige, kom med et forslag om mere information på hjemmesiden. Han vil nu forsøgsmæssigt deltage i bestyrelsesmøderne det kommende år for til retning og udvikling af hjemmesiden.


Der blev undervejs i generalforsamlingen serveret øl og vand. Efter at Jens Erik havde takket for god rod og orden, blev der serveret kaffe.


Igen en generalforsamling, der blev afholdt hurtigt og effektivt med mange gode kommentar.


Alex


.................................




Påsketræf Fur Camping 20-25. april 2011


Vi ankom tirsdag sidst på eftermiddagen og blev budt hjertelig velkommen af Lis og Erling, som gav os en pose med mange fine ting. Elisabeth og Niels ventede på os ved færgen, mon de regnede med at vi ikke kunne finde pladsen eller var det fordi vi lovede at gi` en gang at drikke når vi ankom. 


Om Onsdagen kørte vi til byen for at handle lidt. De fleste ankom i løbet af onsdagen og om aftenen blev campingpladsens nye telt indviet, varmekanonen blev også indviet, da det var lidt aftens koldt.


Skærtorsdag kl. 11 sang vi flaget op. Verner Sall havde sponseret en lille en til halsen. Til middag lavede vi langbord i det fineste solskin som øen kunne byde på.

 


Det meste af eftermiddagen gik med tilberedningen af aftenens festmenu, som bestod af rådyrbøffer som Bodil og Torben havde sponseret. Det smagte herligt.


Tak for det til Bodil og Torben.


Langfredag kl. 10 samledes vi ved standeren hvor Jan gav en lille en fordi han havde fødselsdag. Bagefter gik vi en lang tur ved stranden, ad en lille vandresti forbi Fur Bryghus til campingpladsen hvor vi ankom til middag, en rigtig dejlig og oplevelsesrig tur. Klokken 13 lavede vi langbord i strålende solskin. Om aftenen ville vi også lave langbord, men det blev for koldt, det var begyndt at blæse op, så de fleste gik ind i campingvognen.

 

Påskelørdag kl. 9.45 samles vi ved standeren for at køre i egne biler ned til kirken for at mødes med vores guide. Han startede med at fortælle om kirken, derefter kørte vi hele øen rundt. Guiden fortalte en masse interessante ting om de steder vi stoppede for at se og om øen I det hele taget. Turen sluttede ved Langstedhuller hvor vi sagde farvel til guiden. Derefter spiste vi vores medbragte mad, hvorefter vi kørte tilbage til campingpladsen for at slappe af resten af eftermiddagen. Kl. 18.30 havde vi fællesspisning i teltet. Det var Bodil`s fødselsdag, så vi fik en øl eller vand inden vi skulle spise. Menuen stod på steg, sovs, kartofler, og waldorfsalat, til dessert fik vi Rubinsteinerkage det hele smagte supergodt. Vi kunne købe Fur øl for 8 Kr. og 3 flasker vin for en hund festen sluttede som vanlig ved midnat.

 

Påskesøndag til middag, valgte nogen at købe smørrebrød i Bistroen, inden de kørte hjem. Vi smurte selv en madpakke og kørte til Gl. Havn hvor vi spiste vores mad og så museet. Rigtig hyggeligt sted, derefter kørte vi rundt på øen på egen hånd og så forskellige seværdigheder, deriblandt kirken indvendig som vi syntes var et besøg værd. Om aftenen var der langbord.


2. Påskedag kl. 10 var der standerstrygning. Erling takkede for en god påske hvorefter Niels på bestyrelsens vegne, takkede for et rigtig fint stævne og vejret var også flot hele påsken. Vi takker også Lis og Erling for et rigtig godt tilrettelagt træf                   


Ninna og Ronald


.....................................




Kr. Himmelfartstræf Velling Koller Camping 1-5. juni 2011!


Sommeren viste sig på den smukkest tænkelige måde. Der var rigtig dansk sommer med varme og en let brise. Vi var 15 vogne samlet og samværet foregik i det fri.


Onsdag aften var der rundvisning på det top moderne Danish Crown slagteri i Horsens, og det var deltagerne meget begejstrede for.


Torsdag var der standerhejsning og hyggeligt samvær resten af dagen. Om aftenen blev der serveret en velsmagende to-retters menu sponsoreret og tilberedt af Vita og Jens Erik.

 

Fredag var vi på Industrimuseet i Horsens-en rigtig god oplevelse.


Lørdag kørte vi med Veteranbanen Bryrup-Vrads-en meget fin tur i det smukke-og kuperede landskab.


Søndag kl.10 standerstrygning og afsked.


Et meget vellykket træf i en afslappet/hyggelig atmosfære.


Tak til jer, der arrangerede træffet.


Bodil & Helge


....................................




Efterårstræf Hvalpsund Camping 16-18. september


Dagen efter at Danmark havde fået sin første kvindelige statsminister, kunne den opmærksomme bilist, på de motor- og landeveje som fører nordenfjords, se op til flere træk med automobiler som havde en Polarvogn på krogen og forventningsfulde mennesker indeni….


De var nemlig alle på vej til endnu et træf i Polar Club Vest og glædede sig til et fornøjeligt gensyn med alle vennerne derfra.


Vi (Jan og Hanne) kom som nogle af de sidste pga. det der arbejde som tager så frygtelig meget af vores fritid og en lang rejsetid bagefter……. men kom dog frem inden det blev godnattid J og nåede heldigvis også at få hilst på de andre.


Lørdag begyndte på vanlig vis med standerhejsning og da flaget var kommmet til tops gik vi ned til Limfjorden, som campingpladsen lå lige ned til, for at se på imponerende sejlskibe, en etape af ”Limfjorden Rundt 2011” førte nemlig skibene lige forbi hvor vi var, så naturligvis fik det vores opmærksom for en stund.

 

Vi havde såmænd snakket om frokost ved langbord nede ved vandet men det tillod vejret desværre ikke L.


Efter frokosten i vore respektive vogne, gik turen så mod Herregården Hessel, som førte os tilbage i tiden og bragte minder frem hos flere af deltagerne om ”de gode gamle dage”, hvilket gav anledning til megen snak og morskab.


Aftenen bød på hyggelig fællesspisning i TV-stuen, med mad bragt fra den lokale Bodega.


Søndag formiddag mødtes vi så til fælles standerstrygning og ”hilsen farvel”, hvorefter der var almindeligt opbrud efterhånden som vognene (og folkene i dem) var klar til afgang.


Stor polarhilsen fra Jan og Hanne


.....................................




Juletræf Mørkholt Camping 2011


Dette års sidste Polartræf var placeret på Mørkholt camping i nærheden af Børkop. Pladsen ligger helt ned til sydsiden af Vejle fjord, en placering, der er helt i top, når det er sommer og sol. Selve pladsen er velindrettet med virkelig gode servicefaciliteter. I højsæsonen er priserne også i top, men heldigvis kan man udenfor denne bruge ACSI kort som betaling. Denne lave pris kom også deltagerne i dette træf til gode.


Tilbage til træffet, alle mødte op til standerhejsning lørdag formiddag, dette var en kold fornøjelse, idet der stod en strid vind hen over pladsen. Jens Erik bød deltagerne velkommen og fortalte lidt om, hvad der skulle foregå i løbet af lørdagen. Efter standerhejsningen var det for mange tid til at handle lidt, idet man selv skulle medbringe drikkevarer lørdag aften.


Alle mødte op lørdag eftermiddag til gløgg og æbleskiver – herefter var det tid til at slappe af og gøre sig klar til julefrokosten lørdag aften. Da alle var mødt op bød Jens Erik igen forsamlingen velkommen og herefter var det tid til at gå i gang med maden, som var en traditionel dansk julefrokostmenu – meget velsmagende og nok af den. I løbet af aftenen blev der som sædvanligt solgt amerikansk lotteri med flotte

 

sponsorgaver som gevinster, ligesom Alex sædvanen tro afholdt auktion. Disse to aktiviteter skæppede godt i klubkassen. Aftenen sluttede af med Skuld´ gammel venskab.


Efter en god nats søvn mødte alle igen op søndag formiddag – denne gang til dette års sidste standerstrygning, heldigvis var vejret blevet noget bedre. Jens Erik sagde tak for denne gang og ønskede forsamlingen en god jul og et godt nytår med et på gensyn i 2012, hvor der blandt andet er Nordisk stævne på Sjælland.


Også herfra skribenten skal der lyde en god jul og et godt nytår med tak for mange hyggelige timer i året, der snart er gået, vi håber på mange gode timer igen i 2012.


Med Polarhilsen Ghita og Carsten


..............................




2010:


Påsketræf 2010 i Friedrichstadt.


Vi havde en rigtig hyggelig påske i Friedrichstadt.


8 vogne var vi samlet, vi kunne lige være i Rolands telt, til en hyggesammenkomst.

 

Eftersom der hører får og lam til påsken, fik vi bestemt også der nogle dejlige oplevelser.

Langbord udenfor blev der ikke vejr til, men lang fredag, var vi på kanalrundfart, der var det et meget flot vejr,

med høj sol.


Storke i Bergenhusen fik vi også kigget på.

 

Dieter havde også lavet en fin grill aften.


Jo det var en fin tur, hvor alle havde taget påske humør på.


Langbord blev det dog til, men ikke i naturen, vi valgte at spise nede i byen den sidste aften, rigtig hyggeligt.


Tak til arrangørerne for et dejligt stævne.


Erling og lis.


......................................





Kr. Himmelfarts træf 2010, på Kristianshåb Camping


Så oprandt endelig dagen hvor vi skulle møde Polar-folket.


Jeg, Birgit, havde godt nok mødt nogle af jeg på Hesselhus og på Tollundgård, til en for øvrigt flot fest. Karl-Johan havde mange gange spurgt mig: Hvad er det for nogle? Er det en flok snobber eller er det nogle vi kan være sammen med? Ja, spørgsmålene kunne næsten ingen ende tage. Nu kunne han selv tage bestik af jer.


Vi ankom sent til Kristianshåb Camping. Kl. 23 onsdag aften. Jeg har på fornemmelsen at Ryan havde siddet og ventet på os, for da vores forlygter rundede hjørnet af campingpladsen, var han på pletten for at dirigere os på plads. Når jeg har taget en køretur på flere timer med campingvogn, er det første jeg skal bese, toiletterne! Hvem møder jeg der? Lene og Verner. Genkendt blev jeg sandelig også, så et velkomstknus blev indkasseret. Dejligt. Endelig kom vi til køjs og torsdagen oprandt. Vi ventede på rundstykker og de blev indtaget samtidig med at vi holdt øje med jer. Karl-Johan måtte have øjnene på stilke, for ind i mellem lød det: ”Se der, det er formanden der går der, og der er dem der har haft en vogn som vores, hun siger at hun ikke forstår hvorfor hun skiftede, så det må være en god vogn vi har fået.” Tænk sig han ville også have navnene at vide. Hmm. Blade frem og se, jo Jens Erik hedder formanden og de andre, ja det måtte vente.


Polarflaget skulle til tops, og vi fik hilst på resten af forsamlingen. Sandelig om ikke vi skulle spise frokost sammen, hos Vita og Jens Erik. Dvs. en absolut dejlig kylling paella, lavet på den store pande, med ”kager” til, serveret på flot manér af H.P.

 

Desserten var én man absolut ikke glemmer, mums, grillet banan med whisky, puddersukker og is.

 

Snakken gik og jeg tror at alle fik en klapsalve. Lidt fællessang tonede også ud over pladsen.


Karl-Johan og jeg mente at vi skulle en tur over grænsen, for ikke at sidde med postevand hele weekenden. Jeg måtte da lige høre gemalen hvad han syntes. Joe, det var da ikke så galt med de polarfolk. Dem kan man da godt snakke med. Ja, større roser får I ikke fra ham.


Det blev fredag. Efter programmet skulle majstange males, men det var der andre der havde gjort, så vi ventede, og hyggede os indtil Peters kylling skulle indtages. Det var en vældig fornøjelig aften, med fadøl, rødvin og isbjørne. Så var der jo lige det med at den enorme majstang skulle gemmes. Gemt er vel så meget sagt, men den blev kørt væk i løbet af aftenen/natten. Niels blev vækket af sin søde søvn, (stærke mænd kunne der ikke blive for mange af). En trailer blev fundet, den tykke ende af stangen blev løftet der på. Så gik det ellers over stok og sten. Nogle trak traileren med hjælp af en flok mænd der løftede resten af stangen samtidig med at de skubbede.


Sjovt var det, så det var ikke nemt at være stille. Peter skulle jo ikke opdage noget. Han skulle jo af med de to ankre øl Ryan havde forhandlet sig til, så Vita brugte alle sine talegaver for at holde ham hen.


Lørdagen oprandt og vi havde nu lært folk lidt bedre at kende og snakken gik bedre. Vi fandt ud af Miona og Hans Peter er totalt skudt i isbjørne. De ér også dejlige.


Elisabeth og Niels har haft en vogn som vores, Sävsjö, og nej Niels, du behøver ikke bekymre dig. Nok vil nogle mene at det ikke er en ordentlig Polar vogn, men der står Polar på den, og vi er medlem af Polarklubben, og de mopper ikke, vel?


Karl-Johan har altid sagt af fynboer er festlige mennesker. Jae, jeg kan kun give ham ret, efter at have mødt Søs og Preben. Søs ryster den ene vittighed ud efter den anden og vi andre får et godt grin.


Jeg tror at Lindy og jeg kunne snakke længe om vindmøller og ikke mindst hvor de skal placeres. Frisk at du møder op selvom du kommer alene.


Mona og Ryan har skiftet vogn for godt et par år siden, og nej Ryan, vi køber ikke din gamle vogn. Vi har en Polar Sävsjö!!


Nå men, aftalen var vist at for at inkasserer øllet skulle majstangen sættes på plads. Så på den igen, med trailer, den modsatte vej. Denne gang var der mere hjælp at hente fra den store Autocamper-flok vi var naboer til.

 

Stangen blev hejst, med grankrans beviklet med blå/hvide bånd af Lis. Aktionen stod på i blæsevejr og truende regn. Med ØL til. Det begyndte heldigvis først at regne da majstangen var hejst.


Vi havde et par timer inden den igen stod på mad i laden. Der var lagt op til fest, med udlovning af præmie til bedst udklædte Dirndls (pige i Dirndls-kjole). Miona var den eneste pige i kjole. Og flot det var hun.

 

Men præmien --- hvor blev den af???? Peter valgte vist at da de fleste gik hjem lige efter maden, ja så var festen tilsyneladende aflyst. Vi gik alle hver til sit, jeg var i hvert fald meget fortørnet på Mionas vegne.


Det blev søndag og flaget skulle synges ned.


Der var ikke meget varme, lidt træt er man vel også efter en så lang og begivenhedsrig weekend. Efter farvelknus og ”på gensyn” trillede vi hjem, og var frygtelig enige om at det ikke er sidste gang vi er på Polartræf.


TAK FOR EN DEJLIG WEEKEND.


Karl-Johan og Birgit


..........................................




Familiestævne på Svalereden Camping, Sæby 18 – 20. juni 2010.


Sæby….. hvor er det nu lige det er?? Nå jo!! det er jo der, vi plejer at køre forbi på vej til Skagen, hvor vi da af og til kommer J, men denne gang gjorde vi altså holdt og slog os ned i nogle dage, for at være med på familietræffet.


Vi ankom fredag først på eftermiddagen og blev modtaget af Mona, Ryan, Vita og Jens-Erik som allerede var på plads med markiser og læsejl, klar til at nyde en kop kaffe i eftermiddagens sol. Efter en god times tid hvor solen bagte ned på os, havde vi så også fået sat fortelt på vognen, bord og stole fundet frem, et glas koldt et eller andet i glassene og var parat til at nyde denne sommereftermiddag….. men men just som vi var klar til at nyde, efter at have måttet yde, forsvandt solen bag tunge grå skyer….. ja og det var så første men absolut ikke sidste gang vejret drillede dén weekend.


I løbet af eftermiddagen kom der flere vogne, så vi til sidst udgjorde en net lille flok på 9 stk. incl. gæstevogn.


Vi havde fået et fint lille hjørne på campingpladsen at lægge os på, hvor vognene kunne danne kreds om et lille lukket areal, som blev flittigt brugt til leg, snak, samt fællesspisning når vejret tillod det.


Fredag aften gik med at alle kom på plads, fik hilst på hverandre, lidt aftensmad enten hver for sig eller et par stykker sammen og en del snak (som vanligt).


Lørdag efter morgenmaden var der så standerhejsning og den blev selvfølgelig sat op i centrum af kredsen J.


Efterfølgende blev halsen lige skyllet, ovenpå anstrengelserne med at tøjre standeren og synge så smukt, på behørig vis.


Vi enedes om at mødes til frokost ved langbord (hvis vejret tillod det) hvorefter en del af os satte kursen mod havnen i Sæby og byens bedste fiskehandel for indkøb til dette gilde.


Vejret holdt og diverse lækkerier fra fiskemanden fortæret, sammen med lidt dertil hørende drikke, da fisk jo som bekendt skal svømme J.


Nu var der så lagt en god bund inden eftermiddagens lege for både store og små som Vita og Jens-Erik havde planlagt (kun undtaget dem der følte behov for et lille hvil….. ikke sandt Ryan), men efter et par omgange ”skeløb”, som viste sig at være Ninas favoritdisciplin, var vi desværre kun lige kommet godt i gang med storkampen i Vikingespil, da regnen satte ind og vi måtte fortrække indendørs.


Det gjorde vi så – til det store festtelt på campingpladsen, hvor der blev budt på opvisning i square-dance og ikke nok med dét……. der blev skam også mulighed for selv at prøve kræfter med denne dans, under kyndig vejledning af truppens medlemmer og den ene ”caller”. Ja nogle dansede ligefrem fødderne ud af træskoene J.   


Om aftenen var det så igen meningen, at vi skulle mødes til fællesspisning ved langbord medbringende hver sit grilltraktement, men da vejret jo havde været lidt ustabilt henover dagen, blev det efter megen snak frem og tilbage besluttet at flytte samværet indendørs til campingpladsens TV-stue, som arrangørerne i mellemtiden havde fået lov at låne.


Efter maden stod Vita for at afholde en vidensquiz, hvor der var kamp til stregen om førstepladsen….. men det bedste hold vandt J og deres præmie??  Flødeboller til ALLE.


Så var den arrangerede del af dagen slut og der fulgte almindelig muntert samvær, som jævnligt blev krydret med opdateringer fra aftenens VM-kamp mellem Danmark og ??, når nogen, tilfældigvis, havde været forbi festteltet, hvor kampen blev vist på storskærm.


Søndag formiddag hvor vi igen samledes ved standeren, denne gang for at tage den ned, oprandt hurtigt, da tiden jo som bekendt flyver afsted i godt selskab.


TAK for endnu et dejligt stævne.


Jan & Hanne


..................................




Sommerstævn Flyndersø Camping 2010


Så var sommerferien overstået for de flestes vedkommende og klubben havde inviteret til træf på Flyndersø Camping lidt syd for Skive. 10 vogne havde taget mod invitationen og vi ankom som de sidste ved aftenstid fredag. Hurtigt fik vi stillet op, så vi kunne deltage i fællesspisningen ved langbord, som blev arrangeret midt i ”vores” område. Vejret var dejligt, så alle hyggede sig, indtil duggen faldt – det var efterhånden også ved at være sengetid.

 

Efter en god nattesøvn og et godt morgenfoder var der standerhejsning, hvor formanden bød velkommen og orienterede lidt om, hvad der skulle foregå i løbet af week-enden. Der var planlagt fælles køretur med madkurv, turen gik til Daugbjerg kalkminer, hvor vi bogstavelig talt gik under jorden, det var meget interessant at se, hvordan kalken var blevet brudt i fordums tid. I dag er minerne en turistattraktion, hvor adskillige

flagermus holder til, og nogle af mineskakterne bruges til at opbevare ost fra Thise Mejeri. Fra Daugbjerg gik turen videre til Birkesø, som er en skovsø lidt nord for Stoholm. Her var det tid til at nyde indholdet af de medbragte madkurve, ligesom et par af deltagerne lige prøvede vandtemperaturen i søen an. Søen er så ren, at den er godkendt til at bade i. Resten af dagen var nu til fri afbenyttelse, nogle benyttede lejligheden til at kigge på antikviteter og andet spændende, mens andre kørte tilbage til campingpladsen. Lørdag aften var der igen fællesspisning ved langbord, alle hyggede sig, dog knap så længe som fredag aften, da det ret tidligt blev køligt.

 

Søndag morgen stod vi igen op til godt vejr, nogle begyndte så småt at pakke sammen, og midt formiddag var der standerstrygning og det ”sædvanlige” farvelritual. Herefter valgte nogle af køre hjemad, mens andre nød det gode vejr på en lille spadseretur til den gamle vandmølle, som i dag er indrettet til museum. Mange havde valgt at blive nogle timer, så der blev hurtigt arrangeret fælles frokost, igen ved langbord. Tak til deltagere og tilrettelæggere for et godt stævne, vi glæder os allerede til det næste.


Mange polarhilsner Ghita og Carsten