Historiebogen indeholder beretninger fra nogle af vore træfPOLAR Club West´s historie


Polar Club West blev stiftet 16. Februar 1980, med det formål at formidle samkvem mellem ejere af POLAR-campingvogne samt at udbrede et godt teknisk kendskab til disse.


Fra stiftelsen og frem til 1990 hed klubben dog POLAR Klub Syd. Grunden til navneskiftet var at tydeliggøre at klubben dækker hele området vest for Storebælt.


Som medlem kan optages enhver som er ejer af en POLAR-campingvogn.

 

Polar Club West er i dag en aktiv klub, for ejere af POLAR campingvogne - klubben har ca. 50 familier som medlemmer, alle ejere af en Polar-campingvogn.


2019:

Forårstræf i Arrild 14/6 16/6 2019


Vi ankom torsdag om eftermiddagen der var allerede en Polar på pladsen dog var det ikke en fra klubben, så det var et særsyn, fredag ankom Ryan og Mona så kom Alex og Anette og som 4 vogn kom Helle og Ebbe som var nye i klubben så vi mødtes til fælles spisning både fredag og lørdag


Lørdag kl. 10,00 var der fælles møde i stedet for standerhejsning da flagmanden ikke var til stede Ryan have som sædvanlig en lille en, meningen var der skulle spilles minigolf, men da vejret ikke rigtig var med os var man enige om at droppe det (dog var vejret ikke helt som på billedet) det var vist det man kalder en hygge weekend. Da Helle og Esben var nye i klubben kunne vi rigtig få snakket med dem (rigtig hyggelige mennesker håber de kommer igen) vi har desværre ingen billeder fra turen da vores faste fotograf desværre ikke var med, så det skal vi tænke på næste gang


Søndag kl. 10,00 sagde vi alle tak for en god Weekend Mona og Ryan kørte kl. 7,00 videre til Østrig så de fik også lige en god tur med på vejen

De bedste Polar hilsner

Mona og Kristian

 


Generalforsamling og fødselsdagsfest.

 

Endelig lykkedes det – ikke at være de sidste, der ankom til et Polartræf J. Vi ankom allerede lidt før middag om fredagen, og fik vognen stillet op, inden det blev tid til at spise lidt frokost. Efterfølgende ankom de sidste vogne, så inden aften var alle 14 vogne ankommet, heraf var de 2 nye medlemmer i klubben.

Hovedparten af deltagerne mødtes i campingpladsens cafeteria, hvor der var dækket langbord specielt til os, her fik vi serveret dagens ret, som bestod af svinekam stegt som vildt med lidt forskelligt tilbehør til. Der var som sædvanligt mad nok, og væske til at skylle maden ned med, kunne hentes ved disken, så heller ingen problemer der. Efter et par timer i hyggeligt selskab med masser af snak, for nogles vedkommende, var det jo længe siden, man sidst havde mødtes, gik vi ud til vores respektive vogne.

Lørdag morgen stod alle veludhvilede op, så de var klar til standerhejsningen kl. 10. Her bød Jens Erik alle velkommen til stævnet, en speciel velkomst til de nye medlemmer, inden flaget blev sat til tops af Verner under ledsagelse af skønsang. Herefter kom Jens Erik med nogle informationer om week-endens gang, inden Ryan delte en skarp eller to til halsen rundt. Så var der frit slag for deltagerne, nogle gik en tur i skoven, mens andre slappede af, og andre igen havde forskellige gøremål, der skulle klares. Der blev også tid til en bid brød, inden vi igen skulle mødes kl. 14.00, hvor generalforsamlingen skulle starte. Selve generalforsamlingen, hvortil endnu et medlem var dukket op, vil jeg hoppe let henover, idet der kan læses om denne andetsteds i bladet. Efter endt møde var der kaffe og kage, som var sponseret af klubben til alle fremmødte.

Mødetid til aftenspisningen mv. var sat til kl. 18.30, alle mødte forventningsfulde op og blev bænket på vores sædvanlige klubmåde, skiftevis dame/herre med partneren overfor. En meget flot menu var stablet på benene, først en forret bestående af tunmousse pyntet med rejer, hertil flutes med smør – hovedretten var grillet ungkvægsfilet med diverse tilbehør og desserten bestod af 3 slags tærter. Som sædvanlig når vi er på Give camping, var det velsmagende og absolut nok af det, så ingen gik sultne fra bordet. Drikkevarer til maden var det op til den enkelte deltager selv at bestille. Under spisningen blev alle opfordret til at præsentere sig parvis, så de nytilkomne kunne få lidt at vide om ”vi gamle”. Efter maden var der kaffe og the. Hyggen fortsatte hen på aftenen, nogle nåede også at få svunget træbenet, inden aftenens sidste melodi Skuld´ gammel venskab blev sat i gang. Her mødtes alle tilstedeværende i en rundkreds til fællessang. Herefter var det godnat og tak for i aften.

Efter nattesøvn, for nogles vedkommende måske knap så meget som andre, var det igen tid til at mødes, denne gang for at stryge standeren kl. 10.00. Først blev flaget sænket, inden Jens Erik sagde tak for denne gang og mindede om næste stævne, som finder sted i April. Der blev også sendt en pose med sedler rundt, hver deltagende vogn skulle trække en seddel, på en af disse stod til lykke, hvilket indebar, at en heldig person havde vundet et ophold på Jelling Camping. De heldige vinder blev Bodil og Torben Bruzen.

Allerede kort tid efter kørte de første vogne ud fra pladsen, nogle skulle hjem til andre gøremål, vi havde god tid, så vi forlod som de sidste Polarfolk campingpladsen omkring kl. 12.00.

Tak for et hyggeligt stævne, håber vi ses derude i campinglandet en anden god gang.

 

Polarhilsen Ghita og Carsten.


2017:


Juletræf 2017


November måned er en stor julefrokostmåned, og Polar Club West er hoppet med på bølgen.

Den 3. fredag i måneden gik turen for en del medlemmers vedkommende mod Mørkholt Strand Camping ved sydsiden af Vejle fjord, der i år skulle danne rammen om juletræffet og dermed årets sidste træf.

Alle 12 par ankom i løbet af fredagen, vi var som sædvanlig de sidste, heldigvis skulle vi bare flytte ind i en dejlig opvarmet hytte, så der ikke skulle drejes støtteben ned i aftenmørket . Kort efter ankomst dukkede Ryan op med week-endens program, og han kunne samtidig meddele, at der var fælles kaffedrikning i opholdsstuen fra kl. 20.00, så efter at have indtaget aftensmaden og lavet en kande kaffe, drog vi derover. Her fik vi samtidig hilst på de øvrige deltagere, og snakken indbydes gik som sædvanlig uden problemer.

Efter en god nattesøvn og morgenkaffe gik vi alle til standerhejsning kl. 10.00. Desværre var vejret ikke det allerbedste, så efter formandens velkomst og standerhejsning gik vi alle over i opholdsstuen for at indtage en lille en og få de øvrige informationer om week-enden. I mellemtiden var vejret ændret til det bedre, så nogle gik en tur til vandet, mens andre gjorde Fredericia by usikker inden frokost. Kl. 14.00 skulle vi atter mødes, denne gang til æbleskiver og gløgg, samtidig var der amerikansk lotteri med masser af flotte sponsorpræmier. Efter lidt overtalelse fra Mette blev alle lodderne udsolgt og lodtrækningen kunne finde sted. Nogle var mere heldige end andre og drog hjem med mere end 1 præmie, mens andre gik tomhændede hjem, måske har de mere held i sprøjten næste gang. Igen lidt pause til nu at få lidt vand hældt over kroppen, så man kunne dufte nyvasket til aftenen, hvor der skulle nydes en god gammeldags julefrokostmenu leveret af Frank; hvis nogen gik sultne fra bordet, var det deres egen skyld, for der var meget at vælge imellem, og der var nok af det. Efter spisningen blev der skruet lidt op for musikken og nogle benyttede da også lejligheden til at få en svingom eller flere, inden klokken lige pludselig var 23.59, hvor vi alle skulle istemme Skuld´ gammel venskab, som sluttede en dejlig aften af. Sidste punkt i denne week-end var standerstrygning, hvor Jens Erik takkede de fremmødte for en hyggelig week-end og samtidig ønskede alle en god jul, inden vi sluttede træffet af på den sædvanlige PolarClubWest facon. Herfra skal der også lyde en tak for en hyggelig week-end samt en glædelig jul og et godt nytår til alle Polarvennerne i klubben, håber vi ses igen i det nye år.


Polarhilsen

Ghita og Carsten


Referat fra Ølfest, Bylderup Bov 29.09. – 01,10.


Allerede torsdag efter arbejde satte vi kursen mod Bylderup Bov, hvor vi skulle deltage i årets oktoberfest på Kristians Håb Camping. Nogle af deltagerne i træffet var allerede ankommet. Efter en tur rundt for at hilse på, var det tid at gå til ro.  Fredag vågnede vi op til fint vejr, og vi skulle lige den obligatoriske tur over grænsen for at købe forsyninger. Da vi kom tilbage ved frokosttid, var der langbord i det flotte vejr, herefter var der afslapning, og kaffen nød vi også udendørs.  Nogle havde planlagt at gå op i krostuen og nyde Peters lækre schnitzler, og det kunne vi da heller ikke modstå, så jeg tror alle var med oppe at spise. Det blev dog noget forsinket, da der pludselig kom besøg fra Levnedsmiddelstyrelsen, og så måtte Peter jo snakke med dem, nå pyt maden blev vel blot et times tid forsinket, og vi var jo ikke ved at gå til af sult. De der har smagt Peters schnitzler ved også at de er værd at vente på, de er så store, at man skal have et helt stegefad hvis de ikke skal rage ud over tallerknerne, og dem vi fik serveret var bestemt ikke mindre, der er mad til 2-3 personer i en schnitzel.  Efter lidt hygge var det tid til at gå hjem i vognen og få slappet af.

Lørdag ankom de sidste deltagere i træffet, og vi fik lov at bruge Peters gildesal, så vi kunne lave langbord til frokost, da vejret ikke lige var til at side ude. Resten af dagen gik med afslapning og lidt snak med folk fra ”skiklubben”, som vi jo skulle feste med om aftenen. Kl 18,30 gik vi ned i krostuen for at deltage i årets oktoberfest sammen med folkene fra skiklubben samt nogle naboer, folk som vi efterhånden er kommet til at kende, da vi flere gange har fjeret oktoberfest med dem. Selve festen var hyggelig med dejlig bayersk mad og oktober-øl, og så noget tysk ”slager” musik. Der blev dansen en hel del, så benene blev også rørt. Faktisk var der lidt færre deltagere end der plejer at være, og det var rigtig rart, at vi ikke skulle sidde som ”sild i tønde”, det var en rigtig god fest.

Ved midnatstid sagde vi godnat og gik i seng.


Vita og Jens Erik


Kr. Himmelfartstrtæf på BAMSEBO Camping ved Ulstrup.


Onsdag aften ankom vi til Bamsebo og blev godt modtaget af campingfatter som tildelte os en dejlig plads. Vejret var fint og vi fik vognene stillet op. Verner havde ”lejet” opholdsstuen i alle dagene i tilfælde af dårligt vejr, så efter indtagelsen af vores aftensmad gik vi en tur derop, hvor en del af deltagerne i træffet i forvejen sad og hyggede sig.   

Torsdag var der standerhejsning kl 10, og Verner fortalte om det program han havde lagt for dagene, og der var desværre en ændring, idet den guidede tur til Viborg var blevet aflyst på grund af for lidt tilslutning! ærgerligt, da vi virkelig havde set frem til dette, men håber der bliver en anden lejlighed.

Over middag travede de der havde helbredet til det en tur til toppen af Busbjerg, et udsigtssted i nærheden af campingpladsen. Det var en lidt hård tur, men rigtig flot og bestemt strabadserne værd.

Lene og Verner havde arrangeret en pilespilskonkurrence og sidst på eftermiddagen tog vi hul på den. Hver dag skulle hver deltager skyde 3 pile og pointene blev så lagt sammen og vinderne blev kåret lørdag. Hos damerne vandt Elin og hos mændene var Ronald den bedste. En rigtig sjov ”leg”, som man ikke kunne undgå at blive lidt grebet af.

Fredag kl 10 var der afgang til Brunshåb papfabrik, hvor vi fik en spændende rundvisning af en meget dygtig og arrangeret guide, som også var formand for den fond der ejer fabrikken, der er et arbejdende museum, og det eneste af sin art i verden.  Der kunne være meget at skrive om dette besøg, men det skal næsten opleves, for at man rigtig kan forestille sig, hvad det drejer sig om.

Fra papfabrikken kørte vi til Dollerup bakker, hvor vi spiste vores medbragte mad mens vi nød udsigten over søen. Herfra kørte vi videre på havebesøg hos Susanne og Jens. Ja, man kan jo nærmere sige det er en park de har med så mange flotte blomster, stier og kroge, nyttehave osv. Det skal ses, kan ikke beskrives. Der blev taget masser af billeder, men vi kan desværre kun få plads til et par stykker af dem i bladet. Tusind tak til Susanne og Jens, at de gider have os rendende rundt i deres smukke have. Desuden fik vi lækker kage og en god kop kaffe samt en øl eller vand (det var jo meget varmt). Om aftenen havde vi langbord og i det flotte vejr sad ude til sent på aftenen.

Lørdag kl 10,30 var der afgang til Tangeværket med madkurven, for de som havde lyst til det. Vi gik en lang tur omkring og så på de forskellige turbiner, sluser osv. Vi var ikke inde på selve værket til rundvisning, så det kunne måske blive en anden gang. Hen på eftermiddagen var alle vendt tilbage til campingpladsen, og vi fik, som tidligere beskrevet afgjort piledysten. Om aftenen lavede vi igen langbord, og mon ikke klokken var 23, før de sidste rykkede indendørs.

Søndag kl 10 sang vi vanen tro flaget ned, og sagde tak for denne gang. Det var nogle rigtig dejlige dage med flot sommervejr, så opholdsstuen fik vi heldigvis ikke meget brug for.

Tusind tak til Lene og Verner for et helt fantastisk stævne.


Jens Erik og VitaSensommertræf i Kerteminde.


Endelig et polartræf, som vi kunne deltage i. Så turen gik mod Kerteminde Camping, hvor Ninna og Ronald havde inviteret til træf den sidste week-end i august. Vi kørte allerede torsdag, da vi havde ferie hele ugen, og nu skulle vi prøve noget helt nyt, nemlig IKKE at ankomme som de sidste. Vel ankommet til pladsen, blev vi modtaget af Ronald, der kunne fortælle, at vi ikke kunne komme ind på den plads, vi ellers skulle være på, idet der var sket et kommunikationsbrist internt på pladsen, så ”vores” plads var optaget af et DCU træf, men vi kunne flytte over i løbet af fredagen. Vi fandt sammen med Gitte, som er indehaver af pladsen, en midlertidig standplads, hvor vi kunne være, så vi fik støttebenene sat ned og strøm sat til, hvorefter det var tid til en støttebensøl sammen med Ninna og Ronald samt Hans, der også var ankommet (for 2. gang ).

Fredag formiddag kom vi ind på vores rigtige plads og fik sat vores solsejl op, andre Polarere ankom også i løbet af formiddagen, mens de resterende ankom senere på dagen. Da alle var vel ankommet blev der sat langborde op, så vi kunne nyde vores aftensmad i fælles flok, heldigvis var vejrguderne i godt humør.

Lørdag formiddag var der standerhejsning, den voldte dog Verner lidt problemer, til sidst lykkedes det at få flaget til tops, hvorefter Ronald bød flokken velkommen og orienterede om dagens program, der indeholdt en køretur ud på de små nordfynske veje. I første omgang blev der gjort holdt ved Måle røgeri, hvor vi bl.a. kunne se laks, der lå i rygeovnen, der var også mulighed for at købe forskellige specialiteter i den lille butik på stedet. En del havde bestilt sandwich derfra til frokost, så de blev puttet i køletasken i vores bagagerum, inden turen gik videre til Viby kirke, som var næste stop. Herfra gik turen videre til Viby mølle, hvorfra man kan se vidt omkring, her var der også mulighed for at læske sig med medbragte drikkevarer. Turen gik nu videre ud på de små veje, som endte på nordspidsen af Hindsholm også kaldet Fynshoved, hvor frokosten blev fundet frem.

Efter frokosten gik turen mod syd til Nybro frugt, som er en familieejet virksomhed med en stor frugtplantage med tilhørende mosteri. Der blev handlet flittigt i butikken både frugt og most blev puttet i bilerne inden det igen var tid til afgang mod Kerteminde Camping, hvor vi til aften igen skulle have langbord. Dette blev dog ændret, idet vejret så lidt truende ud, så vi blev indbudt til at opholde os i det store opholdsrum, hvor Tabbertklubben, som også havde træf på pladsen, skulle have fællesspisning. Alle hyggede sig med god mad og drikke, inden det var tid til opbrud.

Søndag formiddag var det tid til at sige farvel og tak for denne gang, inden standerstrygningen blev der sunget fødselsdagssang for undertegnede og sagt til lykke både med fødselsdag og bryllupsdag. Så kunne standeren tages ned til den sædvanlige sang, hvorefter der blev sagt farvel på den sædvanlige måde. Tak til Ninna og Ronald for et godt tilrettelagt træf, vi kom ud på nogle veje, vi ellers ikke ville have fundet.


Polarhilsen Carsten


Påsketræf Camping og feriepark Falkenstein

Turen var planlagt fra søndag, men mange vogne var kommet lørdag. I alt 8 vogne

Chef parret Mette og Svend tog imod ved ankomst.

Søndag var der en form for standerhejs i Mette og Svend`s  fortelt, hvor der blev delt plan ud for ugen, man blev enig om at lave langbord til frokost, da vejret  var kanon godt. Om aftenen var der fællesspisning i restauranten, og det nåede Anette og Niels lige at komme med til. Inden spisningen blev der holdt rejsegilde, da Mona og Kristian havde fået fortelt.

Mandag var til fri afbenyttelse. nogen var ude at handle, andre hyggede sig på den fantastiske campingplads med sø og mulighed for gåture.

Tirsdag kl 10,00 var der afgang til et varehus i Bremen hvor vi parkerede og tog sporvogn ind til midtbyen hvor vi skulle mødes med guiden som skulle vise os rundt. Det skulle have været på dansk, men blev på engelsk, men det er vel ikke noget problem for så kloge hoveder som os. Hun tog os stille og roligt rundt i diverse kirker og små gader og fortalte os levende om  Bremen. Det viser sig at folk fra Bremen er meget stædige. Man kunne næsten tro at nogle fra klubben kom fra Bremen. Det hele endte ved en meget fin Michelin restaurant. Nogen ville spise der, andre mente at det nok ville være meget dyrt og tog en pølse på torvet som der også var en historie om. Senere mødtes vi over en øl i kælderen. Det viste sig at det næsten var lige så dyrt at prøve de 2 slags pølser som at spise i kælderen, det var en rigtig spændende tur

Onsdag; Torben som er dygtig jæger havde taget dyrekøller med som han, Bodil og Mette lavede en fantastisk  middag ud af, alle vi andre kiggede på og spillede kloge. Middagen blev indtaget i fællesrummet, da det ikke var vejr til langbord.

Torsdag; igen havde Mette en plan. Vi skulle til Bremerhafen som skulle være alletiders. Der var lidt knas med at få den rigtige adresse hvor vi skulle mødes, der var vidst for mange meninger, men det lykkes, vi var inde at se skibsmuset og en ubåd som var meget spændene. Der var mange andre ting man kunne se på, men vejret var ikke med os

Fredag; der skulle laves påskefrokost. Det blev der også med alt mulig godt på diverse borde. Øl og snaps var der rigeligt af. Nogle fik endda en lille lur undervejs. Rigtig hyggeligt.

Lørdag kørte nogle hjem, da man havde aftaler med familie om søndagen. Der blev holdt en form for stader strygning i Mette og Svends fortelt og sagt pænt farvel

Søndag kørte resten hjem.

Der skal herfra lyde en kæmpe tak til Mette og Svend for en fantastisk god påske

Venlig hilsen

Mona og KristianReferat fra generalforsamlingstræf i Give.


I løbet af fredagen ankom alle 11 deltagende vogne, og vi fik hilst på hinanden. Give camping har fået nye værter siden vi sidst holdt generalforsamling der, og vi blev taget rigtigt godt imod. Der er godt nok sket nogen forbedringer siden sidst, nye dejlige bad og toiletrum, og cafeen har fået et pift, og de har nu dagens ret til 55 kr + div andre lækre retter hver dag. Dette var vi nogle stykker der ikke kunne stå for, og vi spiste fredag aften dagens ret i cafeteriet. Det var forloren hare, som smagte fantastisk og sikke portioner, der var nok til 2!!!


Lørdag morgen kl 10 sang vi vanen tro flaget op i blæsevejr, men heldigvis ikke regn. Bagefter travede vi en tur, for at samle appetit til frokost. Kl 14 samledes vi til generalforsamling, om dette andet steds i bladet.

Så havde vi igen et par timer til afslapning, inden vi kl 18,30  samledes til klubbens fødselsdagsfest. Igen kan jeg kun rose campingpladsens personale for en fantastisk lækker menu, og nok af det, kan kun anbefale at man prøver det. Og igen ros til yderst behagelig servingen mm. Så skulle vi have gang i dansen, og det gik også over al forventning. Det er længe siden der har været så meget gang i folk, det var rigtig dejligt, vi tager jo ikke skade af at røre os. Kl 23,59 sang vi ”sku gammel venskav”, og sluttede en dejlig aften af.

Søndag morgen vågnede vi op til en kraftig blæst, og kl 10 sang vi flaget ned, og sagde tak for en dejlig weekend.


Vita


2016:

Sensommer tur til Camping Safari i Rebild.

Vi var et lille træf med kun 5 vogne, der mødtes på Safari Camping den 18.

September, det var dejligt vejr, så vi kunne lave ” langbord ” under Jens Eriks markise.

Lørdag gik vi en lille tur i omegnen. Vi var omme ved Rebild Porten. Et spændende museum, med fokus på dyrelivet i området, og beretninger om udvandrene til USA. Derefter gik hen til vejen ned til dalen, hvor Rebild

Festen, bliver afholdt hver år den 4. juli. Efter den fælles frokost, spillede vi vi nogle omgange pind. Om aftenen hentede vi mad udefra, og hyggede os i opholdsstuen.

Søndag vendte vi næsen hjemad, efter en weekend i hyggens tegn.

Mette


Referat fra augusttræf på Ronæs Camping

Vi ankom fredag middag og allerede 3 af de 6 deltagende vogne var ankommet.

Det var fint vejr, men nogen blæst, og vi blev anvist en dejlig plads med udsigt over vandet.

Fredag aften blev vi enige om at lave fællesspisning i opholdsstuen, da vi var bange for det blev for koldt at sidde ude.  Vi hyggede og stemningen var høj til vi sagde godnat ved 11-tiden.

Lørdag var der standerhejsning kl 9,30, da vi skulle med færgen fra Assens til Baagø kl 11. VI havde desværre ikke fået standeren og klubflaget med, så vi måtte klare os med vores lille polarclub-flag til at sætte foran på vognen, men Alex klarede”standerhejsningen” i fin stil, og flaget blev sunget ”op”. Efter indtagelse af en lille en gik turen mod Assens. Vi havde en rigtig fin sejltur, selv om vejret ikke det var det bedste, holdt dog tørt hele dagen, men var lidt overskyet og det blæste en del.

Da vi ankom til Baagå holdt Grisevognen klar og traktorføreren som også var guide på turen stod også klar.

Vores guide fortalte engageret om naturen og livet på Baagø både i nutiden og tidligere. På øen er der kun 17 fastboende men om sommeren kommer der masser af turister. Der er endda en lille campingplads med plads til 50 vogne. Første del af turen endte på et lille egnsmuseum, hvor der var samlet en masse redskaber mm fra gammel tid, og her kunne vi sidde og nyde vores medbragt mad, og der var også tid til en lille travetur i ”byen”, før grisevognen igen hentede os.

Hans opdagede et lille udsalgsskab med diverse hjemmelavede specialiteter, marmelader, siruper, og det var vi da nogle, som ikke kunne stå for. Hvad vi så skal bruge rabarber i grenadinesirup til, må tiden vise, (forslag modtages gerne). På øen er der også en kirke, og til jul kan der sagtens være 50-60 mennesker i kirke. Der er naturligvis ikke kirkegang hver søndag, men på tavlen uden for kirken stod der hvilke datoer, præsten kommer med færgen fra Assens.

Endvidere er der også indrettet en russisk ortodoks kirke som vi også var inde at se, meget flot og anderledes. Hele historien om hvad årsagen er til man har denne kirke på Baagø fik vi også. Der kommer mange russiske unge piger fra hele landet når der afholdes gudstjeneste. Efter rundturen på øen blev vi kørt tilbage til havnen, hvor vi kunne købe kaffe, kage is og lignende mens vi ventede på færgen. Kl 1830 havde vi aftalt fællesspisning i opholdsstuen, og vi fik igen en hyggelig aften. Da prisen på færgebilletterne var blevet sat ned efter turen var planlagt, blev det indkøbt skønne isvafler som vi fik til dessert. Kl ca 23 var vi vist alle trætte og vi sagde godnat og tak for endnu en dejlig dag på Fyn.

Søndag morgen var der lidt blæst og det truede med regn, men vi fik pakket tørt sammen og kl 10 sang vi ”flaget ned”.


Tusind tak til Jette og Svend Aage for et meget vellykket træf.


Jens Erik og Vita  Referat fra træf i Broager 10-12 juni.

Fredag eftermiddag ankom vil til campingpladsen, og der var allerede kommet 3 vogne. Vi blev vist på plads, og advaret mod nogle store sten, som var placeret, så man ikke skulle køre ind på græsset. Der var nemlig en, der allerede havde været alt for tæt på en sten!

Med vognen stillet op, blev der budt på kaffe og en øl, mens vi sad ude i det fine vejr og så resten af deltagerne ankomme. Der blev grillet til aften, og kl 8 skulle vi mødes i opholdsstuen, hvor camping-fatter og mutter bød på lækker æblekage og en Bailey eller en Cognac. Vi hyggede os der et par timer, hvorefter vi trætte gik til køjs.

Lørdag var der standerhejsning kl 09,15, for vi skulle på tur til Catrinesminde teglværk, som i dag er museum. Her blev budt velkommen af en frivillig guide, som levende fortalte om hvordan teglværket havde fungeret op gennem tiden. Guiden var forhenværende smed, og han havde været med til at stille teglværker an i det meste af verden, bl a for Saddam Hussain inden han kom til magten. Han var en fantastisk fortæller, så tiden fløj afsted. Der blev også vist en film om arbejdet i gammel tid, og det har helt sikkert ikke været for tøsedrenge, og det var jo ikke noget man kunne blive rig af. Der var også en bygning, hvor der var indrette boliger fra 3 forskellige tidszoner, så man kunne se hvordan de boede, og der lå plancher hvorpå der stod hvad de tjente og hvad f eks et pund kaffe kostede osv. Desuden var nogle borgere fra området i gang med at øve et egnsspil og det kiggede vi også lidt på, de var i fine dragter fra dengang. Efter en veloverstået rundvisning vendte vi igen hjem til campingpladsen og nød frokosten ved langbord i fuld sol.

Herefter var der afslapning, og nogle af os fik da også en dukkert i fjorden. 

Kl 18 tog vi vores mad med i opholdsstuen og havde nogle hyggelige timer der med megen snak og lidt sang.

Søndag kl 10 blev flaget sunget ned og campingfatter takkede for vores besøg og ønskede os på forhåbentlig gensyn. Det er også en rigtig dejlig plads, som vi helt sikkert vil besøge igen.


Tusind tak til Jenny og Kenneth for et rigtig vellykket træf.

Vita og  Jens Erik


Forårstræf på Gjerrild Nordstrand d. 15 – 17. april. 2016

Der var 12 tilmeldte vogne, som ankom i løbet af fredagen. Om aften mødtes vi til en kop kaffe og hyggeligt samvær i opholdsstuen.

Lørdag kl. 10 sang vi flaget op, og bagefter fødselsdags sang for Mads, der fyldte 12 år. Han kvitterede med øl og sodavand til alle.Mens vi drak den, uddelte Vita en ”tipskupon”, som vi skulle udfylde i løbet af dagen.

En halv time senere kørte vi en tur rundt i området. Vi var blandt andet oppe og se hvor bonderøven boede og ellers rundt i den skønne natur. Hvor der ville have været en fantastisk udsigt, hvis vejret havde været lidt bedre.

Til sidst var vi ved Bønnerup Strand, hvor der var salg af fisk, noget mange benyttede sig af.

Lørdag aften var der fællesspisning, med egen medbragt mad. Før vi kom ind, skulle kuponen afleveres.

Efter maden startede dysten. Efter tur skulle de 2 der stod på sedlen kæmpe mod hinanden. Blandt andet i at spise en flødebolle med kniv og gaffel, bygning af korthus og meget andet. Virkelig et sjovt indslag. En rigtig hyggelig aften.

Søndag kl. 10 strøg vi flaget, og sagde farvel og på gensyn til hinanden, hvorefter vi vendte næsen hjemad.

Mange tak til Vita og Jens Erik for et godt stævne.


Mette
2015:


Generalforsamling 2015.


Eftermiddagen startede med velkomst til de 29 fremmødte af Jens Erik, der herefter gik til mødets dagsorden, hvor punkt 1 var valg af dirigent. Som sædvanligt blev Erling valgt uden modkandidat.

Han kunne derefter takke for valget og konstatere at generalforsamlingen var varslet indenfor den tidsramme vedtægterne foreskriver.


Ordet blev derefter overgivet til Jens Erik, der som formand fortalte lidt om årets gang i klubben, der har været afholdt 7 træf henover året + det nordiske træf i Dorotea, hvor klubben var meget flot repræsenteret med i alt 12 vogne. Den nye hjemmeside blev også omtalt – en side, vi som klub kan være meget stolte af. Beretningen blev vedtaget med klapsalver.


Herefter var det Ryans tur til at fremlægge regnskabet, der viser et overskud på ca. 3600,00, som vist kun kan siges at være meget acceptabelt, det blev da også mødt med klapsalver.

Der var ikke indkommet nogle forslag, så forsamlingen gik videre til næste punkt, som var vedta-gelse af næste års kontingent, som ligner de foregående års beløb, fortsat 125,00 årligt.


Vi var nu kommet til valg af bestyrelse, 3 medlemmer var på valg, heraf havde Birgit på forhånd meddelt, at hun ikke genopstillede, mens Jens Erik og Ronald gerne ville fortsætte endnu 2 år.

Jens Erik blev da også valgt for de næste 2 år, mens Ronald måtte ud i kampvalg mod Kenneth, som trak det længste strå med 17 stemmer mod 12.

Valget af ny sekretær i stedet for Birgit, gik til Mette.

Også valgt til suppleant endte i kampvalg: Her vandt Ronald med 13 stemmer mod Birgits 8 og Carstens 7.


Revisorvalget var hurtigt overstået, der var ingen modkandidater til Verner, som fortsætter på posten.


Under eventuelt orienterede Carsten lidt om, at Campingparken i Herning nu var gået helhjertet ind i forhandlingen af Polar vogne, i starten af uge 8 ankom 2 fabriksnye vogne en 560 og en 590 med 2 forskellige indretninger. Desværre ankom de så sent, at de ikke nåede at blive udstillet på Ferie for Alle, men der var åbent i forretningen, så interesserede kunne få et kig på vognene. De er i øvrigt også beskrevet på Campingparkens hjemmeside.


Karl Johan og Vita kom med indlæg omkring vores medlemsblad, det var sommetider lidt svært at få deltagere til at skrive om de forskellige stævner, det blev nævnt, at den til enhver tid siddende sekretær skulle forsøge at finde en frivillig allerede på førstedagen. Husk endelig at et indlæg skal skrives i Word, det gør det meget lettere for redaktøren.

Der blev også nævnt noget omkring 1 års gratis medlemskab til 1. gangskøbere af Polarvogn, det vil bestyrelsen arbejde videre med.


Jens Erik kom med afsluttende kommentarer – nævnte bl.a. at Nordisk Polartræf 2016 finder sted i uge 29 på Kristianshåb i Bylderup-Bov, hvorefter Erling afsluttede generalforsamlingen med et tak for god ro og orden.


Herefter var der kaffe og wienerbrød til deltagerne.


Referat: Carsten


Juletræf i Trend.


Årets sidste træf var igen juletræffet, som anden week-end i november var placeret på Trend Camping. Nogle af deltagerne var ankommet allerede tidligere på ugen, og vi ankom som sæd-vanlig som de sidste, da arbejdet først skulle passes. Heldigvis havde vi igen i år lejet en hytte, da vores vogn er fast opstillet for vinteren, så vi skulle ikke til at skrue ben ned i mørket og regnvej-ret, men kunne bare bære vores ting ind i en opvarmet hytte. I løbet af aftenen fik vi hilst på nogle af de øvrige deltagere, resten ventede vi med at hilse på i forbindelse med standerhejsningen lørdag formiddag. Her bød formand Jens Erik velkommen til alle og informerede lidt om week-endens gang, inden Verner hejste flaget til tops til tonerne af forsamlingens skønsang. Den skrappe vind gjorde, at flaget virkelig kom til sin ret.  Herefter var der frit slag indtil kl. 14.00, hvor der var gløgg og æbleskiver samt lotteri og auktion. Den varme gløgg gjorde godt i novemberkulden. Alle lodder til lotteriet blev også solgt, og nogle personer tog godt for sig af ge-vinsterne, mens andre gik tomhændede hjem. Igen var der lidt fri mellem dagens arrangementer, og det var tid til at komme i stadset til aften-spisningen, der bød på tradionel julefrokost, ligesom der kunne bestilles store grillpølser med brød til natmad. Alle tog godt for sig af de forskellige og veltilberedte retter, som blev skyllet ned med snaps og diverse øl, ligesom der også blev afsunget diverse skålsange. Hen på aftenen fik mange pludselig travlt med at forlade lokalet, de skulle udenfor for at hilse på julemanden, der var landet på campingpladsen med sin kane for at renerne kunne græsse lidt på selve pladsen. Han selv  sad nu i sin kane udenfor cafeteriet og hilste på nogle af deltagerne. Senere kom der også gang i dan- sen til musik fra stereoanlægget og mange fik da også rørt benene og fik noget af julesulet brændt af igen. Sidst på aftenen kom natmaden på bordet, de pølser var altså store, og mange kunne slet ikke spise op, så resterne blev pakket ind i servietter til senere fortæring. Præcis kl. 23.59 fandt Jens Erik CD´en med Skuld´ gammel venskab frem og i samlet flok sang alle med. Det var nu tid til at sige godnat og tak for en hyggelig dag i gode venners lag for derefter at finde hjem i seng. Søndag stod vi op til et flot vejr, vinden var løjet så meget af i nattens løb, at flaget knap kunne bevæge sig. Midt på formiddagen var det tid at sige farvel og tak for denne gang. Jens Erik tog igen ordet og sagde tak for i år, hvorefter flaget blev sænket nu til tonerne af farvelsangen. Den sæd- vanlige kreds blev dannet og der blev sagt farvel på den tradionelle måde. Herfra skal der lyde en tak for samværet i 2015, vi ser frem til nye oplevelser i 2016, spændende bliver det at møde deltagerne i det nordiske træf i Bylderup-Bov, vi glæder os allerede.


Mange polarhilser Ghita og Carsten.
OKTOBERFEST I Bylderup Bov d. 25. – 27. september


Fredag d 25.9. blev  Polaren hægtet på bilen så snart vi havde fri fra arbejde, og så gik turen mod det sønderjyske, hvor målet var oktoberfesten på Kristianshåb  camping i Bylderup Bov. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi deltager netop denne weekend sammen med ”skiklubben” som er nogle skønne mennesker at feste med.

Da vi nåede Bylderup Bov var allerede 5 Polarer ankommet, og vi fik en varm velkomst. Alle havde besluttet sig for at gå ned i krostuen og spise wienersnitzser til aften, og det kunne vi da heller ikke stå for, og så var weekenden godt i gang. Efter nogle hyggelige timer i krostuen sluttede vi aftenen af i Anne Marie og Svends bror Ernst’s Hobby. Der var ikke meget plads, men hvor der er hjerterum!!  Mon ikke de i stedet skulle købe en Polar?

Efter en god nats søvn, skulle vi den obligatoriske tur til grænsen for at handle. Vejret var fantastisk fint og der var arrangeret langbord til frokost, og så var der bare afslapning og langborg igen til kaffetid. Ved aftenstid skulle vi gøre os klar til selve oktoberfesten og skiklubbens medlemmer begyndte at myldre frem, kvinderne i deres skønne dirdlkjoler, og mændene i lederhosen, et flot syn. 

I år havde Peter vist forregnet sig lidt, der var i hvert fald ikke dækket op til alle, der havde bestilt, godt vi gik så tidligt ned i krostuen, men der blev nu hurtigt arrangeret et ekstra bord, så der blev plads til alle.

Oktoberøllet blev i fulde glas svunget over bordene og den sædvanlige festmad blev serveret. Musikken også som den plejer dejlig tysk slagermusik, og stemningen var helt i top. Det varede ikke længe før alle sang og gyngede, og kom op på stolene. Men da Erik fra skiklubben ville tage en dans med en af damerne PÅ bordet kom Peters søster med en løftet pegefinger, det var lidt for meget. PÅ stolene må man stå, men ikke på bordet!!

Vi havde nogle rigtig hyggelige timer med musik og sang og godt midnat var vi trætte og skulle hjem i seng. Svend synes dog absolut vi lige skulle ind omkring ham og Mette for at få en godnatbajer.

Søndag morgen var der faldet meget dug, og vi havde håbet at kunne blive til over middag for at få markise mm pakket tørt sammen. Men desværre blev vi af familiemæssige årsager pludselig nødt til at pakke i en fart, skulle nå hjem til kl 14. 

Tusind tak til alle for en rigtig festlig og hyggelig weekend.


Jens Erik og Vita

nr 2 Elmia 06.09-13.09 -2015


Elmia udstillingen foregik i år fra d.10.09-13.09 i Jönköping vi var i år fire vogne der havde valgt at ta turen til Sverige, to som tidligere havde været med og to for hvem det var første gang.

Vi havde aftalt at vi skulle mødes i Ulrichehamm på Camping Skottek. Mona og Ryan Jette og Sven Aage var kommet i forvejen. Vi kørte fra Ribe af søndag d.6 ved 17 tiden Jenny skulle først være færdig på job inden vi kunne begive os på vej mod Frederikshavn hvor vi skulle med færgen mod Gøteborg kl.22,30 vi havde det det fineste vejr at køre i.

Da vi var kommet i land ved Gøteborg kørte vi til campingpladsen hvor vi overnattede uden for på parkeringspladsen. Vi vågnede op til det fineste vejr og med en fantastisk udsigt ud over søen, lejerchefen mødte ikke så tidligt så Ryan lukkede os ind på pladsen, da vi var installeret fik vi lidt morgenmad, så vi hyggede os sammen i et par dage fik handlet lidt ind så vi var klar til at fortsætte turen til Jönköping hvor Elmia udstilling ligger. Mette og Svend var i løbet at natten til onsdag ankommet til campingpladsen og holdte uden for på parkeringspladsen så da de var kommet op til overfladen begyndte vi andre at gøre klar til at vi i en samlet kortege at køre mod Elmia, Ryan forrest derefter Mette og Svend og med os efter Jette og Sven Aage som dannede bagtrop det så nu rigtig godt ud sådan en række med Polare.

Da vi ankom til Elmia kunne vi se at forrest i rækken holdt Peter Frederiksen blev vi ledt ind i rækker hvor vi skulle holde til vi skulle køre ind til den store græsmark som er omdannet til campingplads vi havde heldigvis det fineste vejr så vi satte borde og stole ud i mellem campingvognene hvor vi indtog frokost og eftermiddagskaffen, ved 18 tiden begyndte vi at køre ind vi blev ledt om til Polarbyen hvor folk stod klar til at tage imod os og fortælle hvor vi skulle holde, da vi alle var kommet på plads blev der stillet borde op hvor vi så sad samlet for at spise vi sad ude til mørket begyndte at falde på det var rigtig hyggeligt.

Torsdag morgen stod vi op til fint vejr nogle havde valgt at nyde morgenmaden i det fri andre i deres vogn, så da klokken var 10 begav vi os op til messen vi var alle lidt spændte på at se de nye Polarvogne, så der blev brugt rigtig meget tid med at gå og se på nyhederne det var virkelig flotte vogne, der var også mange andre spændende ting i form af tilbehør, men særligt autocamper var der rigtig mange af. Torsdag og fredag aften var der mega langbord med personer fra næsten alle de Polarvogne som var i Polarbyen, direktøren for Polarfabrikken var også lige forbi for at hilse på den ene aften der blev brugt et par dage på at gå på messen der var jo som oftest ting man havde oversetog lige skulle kigge lidt nærmere på og om der vat noget man ikke kunne undvære.

Lørdag formiddag havde vi bestemt os for at forlade Polarbyen da vi havde taget afsked med de andre vendte vi næsen mod Ulrichehamm og camping Skottek igen vi havde fået lov til at beholde nøgle og bomkort så lige meget hvornår vi ankom så kunne vi altid komme ind på pladsen vi skulle med en færge fra Gøteborg tidlig søndag morgen retur til Danmark

1000 tak til alle for en rigtig hyggelig tur


Med Venlig Hilsen Jenny og Kenneth Zimmermann medlem nr. 27

Kollundtræf d. 29.05 – 31.05.

Vil gerne takke Nina og Ronald for et rigtig dejligt træf på Kollund camping. De havde sat deres store telt op, det var dejligt, da vejret ikke var


for godt. Vi var 6 vogne, og havde det rigtig hyggeligt og sjovt sammen. Fik sunget dejlige sange, råhyggede os meget. Var en tur i Gråsten


hvor vi så på flotte køretøjer.  Da vi kom tilbage til pladsen havde campingfatter stegt dejlige ringridderpølser og der var kartoffelsalat og god øl


dertil. Så en stor tak for en rigtig god weekend, godt gået Ronald, synd der ikke kom flere.


Mange polarhilsner Søs og Preben Odense Sommertræf Randbøldal  26/06 - 28/06


Endelig et forårstræf, der lå så sent, at vi kunne være med, så sidste fredag i juni satte vi kursen sydover til Randbøl camping. Vi ankom som


de sidste, arbejdet tager en god bid af fritiden, så de øvrige deltagere var godt i gang med at spise aftensmaden, da vi ankom. Vejret var godt,


så der var sat langbord op. Vi fik stillet op, selvom det gik noget langsomt, da moveren ikke rigtig ville køre pga. et sammenfaldet batteri, og så


var det endelig vores tur til aftensmad.


Lørdag var der standerhejsning denne gang med Svend som flagmand. Efter velkomst til ”Randbølhul” og div. informationer af formand Jens


Erik, sendte Svend flaget til tops, og så var det tid til en forfriskning. I programmet var der lagt op til, at vi skulle have frokost med på tur rundt i


området, men da vejret var lidt ”lurende”, blev vi enige om at køre uden madpakker, og så spise efter hjemkomst. I et passende antal biler,


kørte vi med Mona og Ryan, der har boet i området i en del år, som guider først til Tørskind grusgrav, hvor der er opstillet noget, nogle vil kalde


nogle store stykker gammelt og rustent jern, mens andre kalder det flotte skulpturer, som bl.a. Robert Jacobsen (Store Robert) har lavet. Fra


Tørskind gik turen videre til stedet, hvor Egtvedpigen blev fundet, vi så udstillingen om hende og kørte derefter videre til Bindeballe


købmandsgård, der er en blanding af museum og fungerende butik, hvor man kan købe forskellige ”gamle” ting. Efter kig og handel gik turen


nu hjem til campingpladsen, hvor Hans var så letsindig at love, at vi uden problemer kunne indtage frokosten ved langbord, for vejret vil fortsat


være ok. Det holdt så ikke helt stik, for pludselig åbnede himlens sluser sig, og regnen bogstavelig talt væltede ned over os. Nogle af os fandt


ly i et overdække og spiste videre, det måtte vi til sidst opgive, da der blev råbt, at vores solsejl var ved at bukke under for vand. Jorden var


simpelthen så blød, at de store pløkker blev hevet op af jorden pga. vægten af vandet, så det var med at redde, hvad reddes kunne, inden de


sidste klemmer kunne spises. Det viste sig senere, at det var et skybrud, idet der kom 19 mm i løbet af 15 minutter, og senere yderligere vand.


Samtidig kom vandet løbende ned til ”vores” område fra andre steder, så der stod blank vand rundt om nogle af Polarvognene. Hans måtte bag


om sin vogn til bilen for at få fat i sine gummistøvler, så han kunne komme ind i sin vogn.


Vi havde til standerhejsningen besluttet, at vi skulle bestille mad i pladsens cafeteria, så på et givet tidspunkt gik alle til bords til et godt måltid


mad. Her måtte Hans krybe til korset pga. sin vejrmelding tidligere på dagen, så første omgang var på hans regning ☺. Efter spisning og lidt


hygge, gik vi til vognene, heldigvis var vores solsejl nu blevet så tørt, at vi kunne pakke det sammen, hvilket vi gjorde, da vi skulle køre tidligere


søndag pga. en hjemlig komsammen. Dette bevirkede så også, at vi ikke kunne være med til standerstrygningen, men den er formodentlig


foregået på sædvanlig vis.


Tak til arrangørerne for et vellykket træf, og tak til Mona og Ryan for rundvisningen i området.


Polarhilsen Ghita og CarstenHankocktræf Skive Fjord Camping 28/08 - 30/08


Fredag d. 28.08. om formiddagen blev campingvognen hægtet på bilen, og kursen blev sat mod Skive Camping. Vi var nemlig så heldige, at


være inviteret med som gæstevogn til Polartræf på Skive camping. På vej derop holdt vi på P-pladsen med udsigt over Skive fjord, hvor vi


havde frokosten klar til Vita og Jens Erik ankom. Nu var en hyggelig weekend startet.


Kl ca 14,30 ankom vi til campingpladsen, og blev budt velkommen af arrangørerne Mette og Svend. Der var allerede kommet 6 vogne, og


resten af deltagerne ankom i løbet af fredagen. Vi fik vores grej stillet op i dejligt solskinsvej, og så var der tid til en kop kaffe. Kl 18,30 var det


besluttet, at vi skulle grille, eller i hvert fald spise sammen i pladsens grillhytte. Det viste sig, at brugsen i Højslev havde 100 års jubilæum, og i


den anledning gav en othellolagkage til de 100 første, der mødte op med et OK benzinkort.  Nogle af polarfolkene havde været deroppe og


kapret 8 othellolagkager, så der var rigelig lagkage som dessert til alle, både til fredag og lørdag aften, tak for det. Vi havde nogle fornøjelige


timer i grillhytten, selv om ”en af os” fik smæk. Ved midnatstid gik vi trætte i seng efter en dejlig dag.


Lørdag morgen var der vanen tro standerhejsning kl 10, hvor dagens program blev gennemgået, hvorefter flaget blev sunget op. Til at skylle


halsen med efter sangen var der smagsprøver fra Hankock, som vi jo skulle besøge senere på dagen.


Kl 11 kom bussen og hentede os, og vi fik en fin rundvisning i Skives rundkørsler, og Svend var en glimrende guid. Kunne fortælle og forklare


os noget om de flotte skulpturer der står midt i rundkørslerne, det var vældig spændende, man får lidt mere ud af det, når man både ser, hører


og evt har læst om tingene. Kl 12 var vi ankommet til Hankock og der blev vi budt velkommen af Verner, som levende fortalte os om


bryggeriets historie, og produktion. Bryggeriet stammer helt tilbage fra 1876, men den gang var det naturligvis af en anden størrelse. Vi kom


rundt på hele


fabrikken gennem både lune og iskolde rum, og Verner fortalte på en levende og behagelig måde om alt, ligesom han besvarede spørgsmål af


enhver karakter. Efter rundvisningen blev vi inviteret ned i kælderen. Mette og Svend havde sørget for lækkert smørrebrød, og så kunne vi


hente øl eller vand ad libitum til at skylle ned med.  Kl 17, kunne vi hverken spise eller drikke mere og bussen kom og kørte os hjem til


campingpladsen.


Da ingen orkede at lave aftensmad blev der bestilt pizza til alle, der havde lyst til det, og vi sad foran vognene ved langbord og nød dette. 


Mange af os var dog trætte efter en spændende dag og gik tidligt i seng, jeg tror ikke klokken var mere en 10, før der var ro på pladsen.


Søndag morgen igen op til fint vejr, og efter morgenkaffen skulle flaget synges ned sammen med en tak til Mette og Svend for et godt træf,


endvidere blev der orienteret om næste træf.


Herefter pakkede vi sammen og vendte næsen hjemad igen.


Tusind tak til Mette og Svend for et fantastisk træf, og tak for vi måtte komme med.


Elin og Ejvind


2013:


Fødselsdag og generalforsamling i Give 1.-3. marts 2013.


Endelig, efter en lang og kold vinter, mødtes vi til Træf og Generalforsamling i Give.


Vi var som sædvanlig de sidste der ankom, men det satte ikke spor i glæden og velkomsten.


Fredag aften gik med hygge og afslapning i vognene så vi var klar til næste dag.


Som sædvanlig røg flaget til tops kl. 1o. Vel udført af Niels. Vi fik en lille forfriskning og snakken gik. Nogle tog en tur ind til Give city, andre nød en lille tur i skoven, kulden bed, mens andre igen hyggede sig i vognene.


Klokken 14 mødtes vi i opholdsstuen til en som sædvanlig stille, rolig generalforsamling, med flere på valg.

Niels valgte at gå af som næstformand, hvilket vi er kede af. Alex modtog valget som næstformand efter Niels, og undertegnende modtog valget som sekretær efter Alex.

Der blev serveret kaffe, kringle og småkager.


Kl. 18.30 stillede vi alle, festlig klædte, til fødselsdags middag. Ja, jeg må sige at det ikke er så tit man får så god mad. Forret bestående af røget laks og hellefisk. Dertil stuvet spinat og flutes. Hovedretten bestod af veltilberedt svinenakke med bacon, kartofler og rodfrugter. Sovs skulle der også til, men helt ærlig, vi skulle jo lige have med på vejen af lejr/køkkenchefen at hvis bukserne strammede, skulle man nu nok lige passe lidt på den sovs. Jeg smagte den, og tog 2 kg på ;0) Desserten bestod af de lækreste sprødeste vafler med is, frugt og råcreme.

Så var vi mætte. Kaffen manglede heller ikke. Humøret var højt, latter og ja, selv efter man var gået hjem, sang mellem vognene. Herligt.


Søndagen oprandt med sol og dejligt vejr. Nogle skulle tidligt hjem, så de fik ikke standerstrygningen med. Niels lod sig overtale til at tage flaget ned en sidste gang og der var tid til at køre hjem.


Vi glæder os til næste gang vi kan være sammen med jer. Desværre kommer vi ikke til påske, men vi har jo også næsten et helt år at tage af.


BirgitKr. Himmelfartstræf Hindsgavl Camping  8. - 12. maj 2013


Det blev Kristi Himmelfart og vi mødtes på Hindsgavl Camping. En oplevelse for nogle da vi lå under store højspændingsledninger. Det prikkede lidt på benene men efter lidt vand fra oven føltes det ikke så slemt. Nogle kom onsdag  og nogle kom torsdag lige til standerhejsning. Vejret var lidt blæsende - vi sad ved langbord og fik frokost i læ af en campingvogn og et læsejl. Hyggen kunne ingen tage fra os. Eftermiddagen gik med gåture, nogle tog en tur til byen for at handle. Aftensmaden blev nydt i den hyggelige opholdsstue – langbord selvfølgelig, dog med ”hul” midt på. :0)


Fredag var der mulighed for sammen eller på egen hånd at nyde omgivelserne omkring. Der var stort kræmmermarked under broen, motorvejsbroen. Personligt nåede jeg ikke der hen, måske godt nok. Man kan jo blive fristet.


Regnen kom og nogle gik i stuen og spiste, nogle blev hjemme i vognen, - efter vi fandt ud af at hunden ikke var velkommen i stuen.


Lørdag oprandt med forholdsvis godt vejr. Der var fælles travetur under Lillebæltsbroen og op på broen. Dejlig tur og sikke en dejlig udsigt fra broen. Solen skinnede og turen blev nydt i fulde drag. For vores vedkommende gik eftermiddagen med gæster. Vi gik en skøn tur i dyreparken, spejdede og så flere dyr. Smukt syn. Hjem til grillen og hyggen.  Gæsterne tog hjem og det trak lidt op til regn. Der blev pludselig samling ved Ronalds vogn og alle hjalp til med at få solsejlet ned og pakket tørt væk –og så kom regnen. Det væltede ned. Jens Erik fik markisen rullet ind samtidig med at flere stærke mænd kæmpede for ikke at blæsten skulle tage den. Det lykkedes - næsten. Som plaster på såret kom campingfruen med lagkage til os alle. Se det var ikke dårligt.


Søndag kl. sædvanlig 10 blev flaget sunget ned og vi takkede af for denne gang. En dejlig weekend med ønsket om lidt bedre vejr, men det er jo egentlig det det drejer sig om. At hygge os på trods at vejret. Det kan vi i POLARKLUBBEN.


Vi ses.


BirgitHjarbæk Camping den 14.-16. juni 2013.


Ankom fredag lige til kaffetid. Vi var i alt 7 vogne, der havde fundet frem til Hjarbæk Camping, hvor af der var et par nye medlemmer, Mette og Svend Hedegaard. Så velkommen til Mette og Svend Hedegaard til deres første træf. Udover medlemmer var vi også gæstevogn.


Om aften spiste vi ved langbord. Vi skulle have jordbær med fløde, men de blev brugt til en tærte som Jette og Elisabeth havde bagt, det blev til den fineste jordbærtærte…Uhm


Lørdag kl.10 blev flaget hejst med sang og hvad der tilhører. Om eftermiddagen kl.14 skulle vi mødes ved Hjarbæk Ravsliberi hvor vi fik kaffe og kage. Ravsliber Hans Heinrich fortalte om ravets historie, hvorefter Hans viste lidt om at arbejdet i rav, bl.a. blev der lavet en ring af guld, jeg hørte ikke prisen på ringen, men den var ikke billig ;-)Lørdag aften stod den på grill,  det var Niels der skulle stå for det. Det med at grille blev lidt af en udfordring, da det satte ind med  regn, torden og blæst. Men grille det skulle vi, så 2 borde blev taget i brug som læ for blæst og regn. Maden blev spist i opholdsstuen, for det med vejret kan vi ikke regne med eller kan vi ha ha.


Søndag kl.10 sang vi flaget ned.


tak for en dejlig weekend hilsen nr. 64.Sensommertræf på Æblehavens Camping


23.25. september 2013.


Sikke et fremmøde, 17 vogne mødte op, det er vist meget, meget længe siden så mange polarvogne har været samlet til træf, men det var rigtig skønt at se en sådan opbakning.


Torsdag ankom de første vogne, og i løbet af fredagen ankom de resterende. Begge dage i et fantastisk flot sensommervejr.  Der blev hygget og snakket rundt om og selvfølgelig skulle vi have” laaaangbord” til aften.


Der blev grillet, hygget og sludret til langt efter mørket faldt på, men vi skulle jo også spare på kræfterne til lørdag, hvor vi skulle på tur til Søndervig og til fest med Carsten om aftenen, han havde jo et ”skarpt hjørne” han havde lyst til at fejre sammen med os.


Lørdag kl. 10 sang vi vanen tro flaget til tops, og kl. 13 var der afgang til Søndervig for at de som havde lyst.


Temaet for sandskulptur udstillingen var i år ”The Wild West” og det var fantastisk flot, utrolig hvad de kan.


Bagefter kørte nogle af os til havet og sprang i bølgerne, rigtig forfriskende, vandet var ca. 19 grader varmt, så det var bare skønt.


Kl. 18 havde Carsten så budt os til fest i fællesstuen på campingpladsen. Vi fik rigtig dejlig mad og drikke, og stemningen var helt i top. Carstens to søde piger underholdt med en ”ping-pong” tale til deres far, og vi fik nogle sjove ting af vide om fødselaren, som vi morede os meget over. De havde også bagt nogle skønne lagkager, også som en overraskelse til deres far.  Det hele gjorde de rigtig godt, så vi kan godt forstå han er rigtig stolt af dem.  Da maden var spist blev der også tid til en lille svingom, og kl. ca. 12 sluttede vi af med ”sku gammel venskav”.


Søndag kl. 10 sang vi flaget ned og hilste af med tusind tak til Carsten og Githa for et rigtig dejligt træf, ja om det så var vejret, så havde de sørget for det var helt i top.


Vita og Jens Erik


*************************************


Sommerferien er slut. Efteråret og vinteren venter forude. Meen, der er jo noget vi skal have klaret først. Vi skal nyde de kommende Polar træf inden vi går i hi.


Vi startede efter ferien i Æblehavens camping ved Ringkøbing. Vejret var højt, humøret ligeså da vi havde køleren mod vest. Vi var dog ikke de sidste denne gang men der var kommet mange. Goddag og hjerteliggensyn til alle og inden vi for alvor indtog aftenens langbord var vi mødt 17 vogne op. Sikke et langbord. Alle var glade, snakken gik og vejret var med os.


Lørdag morgen stod vi op til fuld solskin. Morgenmaden blev nydt i det fri og pludselig var der standerhejsning. Jens Erik bød velkommen til træffet, glædede sig over at vi var så mange, og overlod ordet til Carsten der sammen med Ghita havde arrangeret Æblehave træffet. Lidt info om hvad der var på planen og vi fik vores øl

og vand. Kl. 12.30 kørte vi i kortege til Søndervig. Der var sandskulptur udstilling. Så flot. Alle var vist imponeret. Derefter nød vi eftermiddagen, men skulle huske at møde i opholdsstuen kl. 18 hvor en sponsor ville give mad. Carsten havde nu til standerhejsning løftet sløret og fortalt at det var ham der var den glade giver i anledning af hans 60 års fødselsdag tirsdagen efter.


Kl. lidt i 18 mødtes vi, nydelig påklædte, til aftenens arrangement. Dejlig mad fik vi, det må man sige, og rigelig. Det værste var egentlig at ens appetit blev helt ødelagt efter et par portioner, så der måtte jeg opgive. Øjnene kunne fortsætte men resten ville ikke have godt af mere.


Carstens 2 døtre med familie, var med og gav os lidt mere viden om Carsten på en god og underholdene måde. Vi snakker ikke om strømper, vel?


De kom med lagkager til toner af fødselsdagssangen. Flot så de ud, også smagsløgene kunne lide dem.


Resten af aftenen gik med snak, sang, hygge og dans. Vi sluttede som sædvanlig med ”Skuld gammelt venskab rejn forgo” og vi gik hver til sit.


Søndag morgen var lige så flot som lørdag og igen blev morgenmaden nydt udendørs. Vi takkede af ved standerstrygning og der blev takket for et dejligt arrangement, som fortjener at blive husket.


Tillykke med fødselsdagen til dig Carsten og stort tillykke med brylluppet Ghita og Carsten. Se det var en overraskelse at læse et par dage efter.


Birgit

 


TAK.


En stor tak til alle deltagerne i sensommertræffet på Æblehavens Camping i Ringkøbing. Et sådant fremmøde skal man vist lede længe efter. Tak for sang og tale lørdag aften i forbindelse med fejringen af  fødselsdagen. Tirsdag var vi lige en tur i Ringkøbing igen, denne gang på rådhuset for at blive gift. Kun de 2 hold venner, som var med, vidste det, så gæsterne tirsdag eftermiddag/aften blev ret overraskede, da de fandt ud af det. Billedet er taget udenfor rådhuset efter vielsen.


Mange polarhilsner Ghita og Carsten.2012:


Generalforsamling  Give Camping 2-4. marts 2012.


Jens Erik bød velkommen og Polarklubben var vært ved øl og vand. Erling blev vanen tro valgt som ordstyrer og kunne med det samme konstatere, at generalforsamlingen var rettidig varslet.


Der blev valgt 2 stemmetæller, Karl Johan og Carsten.


Herefter fremlagde Jens Erik ”Formandens beretning” Han gennemgik de forskellige arrangementer. Der havde i 2011 været 6 træf. Erling og Lis havde lavet et påskestævne på Fur. Et rigtig dejligt sted og næsten med det bedste vejr, vi havde sidste år. Campingpladsen og området kan varmt anbefales til et besøg. I august havde Helge Rose lavet et stævne på Årø også et fantastisk sted som kan anbefales.  Rose viste også en anden side af sig selv, han havde taget sin harmonika med. Der er vist aldrig blevet sunget og spillet så meget på et stævne før. Carsten og Ghita inviterede til stævne på Hvalpsund Camping. Endnu et godt stævne. Stævnet som Safari afholder den 1. weekend i oktober, blev aflyst. Til vores


Julefrokost i nov. var der også god tilslutning.

 

Safari vil ikke længere have annonce i vores blad, men vil dog stadig lave eftersyn og garantiservice på Polarvogne og er stadig forhandler, så man kan købe ny vogn der. Beretningen blev godkendt.


Ryan fremlagde regnskabet. 2011 gav et pænt overskud på 6.288 kr. På trods af medlemsnedgang er kontingentet uændret. Regnskabet blev hermed godkendt.


Ingen indkomne forslag.


Ryan og Niels var på valg.


Begge blev genvalgt.


Carsten blev genvalgt som suppleant,


Under eventuelt blev der debatteret flere emner.


Det emne der optog debat mest, var, hvordan man får udbredt Polaren noget mere. Så man kan få nogle flere medlemmer.


Der kom forslag om at uddele en foler med oplysninger om klubben til forhandlere, der har Polar stående til salg og til Polar man møder på campingpladserne.


Alle klubbens medlemmer opfordres til at komme med forslag til, hvordan man får flere medlemmer og får udbredt kendskabet til Polar.


Der blev opfordret til at man tog venner med til træf, så er det måske dem, der køber en Polar næste gang.


Bestyrelsen blev opfordret til at tage kontakt til Polarfabrikken igen, ang. forhandler i Danmark. Ryan oplyste, at der var kommet en ny salgschef og at han ville tage kontakt til dem.


Alle der er på Facebook, blev opfordret til at skrive på Polarfabrikkens blok, så kunne man måske oplyse dem om vores problemer af den vej.


Jens Erik takkede for god rod og orden, og der blev herefter serveret kaffe.


Igen en generalforsamling, der blev afholdt hurtigt og effektivt med mange gode kommentar.


Alex

 Påske træf Tolne Camping, 4-9. april 2012


Vi tog af sted onsdag fra Fyn mod Tolne Camping med sol og var spændt på at se, hvordan det ville gå med vores hunde, da det kun var anden gang Felix var på camping. Felix har ellers lært lidt om, hvad det vil sige at være på camping: flere ture ude i det fri J. 


Vel fremme blev budt velkommen af de Polarvenner der allerede var kommet.

 


Torsdag var der standerhejsning med sang og velkomst fra formanden og hvor han også fremlagde ændringer af programmet på grund af vejrudsigten. Torsdag blev der spist ude i det fri ved et langbord, efter middagen var der skydning med luftgevær. Det havde vi meget sjovt med, Mona lavede en pletter og bøjede kanten på kassen, frem med værktøjet for at rette kassen så vi kunde komme videre. Men bort set fra det gik alt godt, ingen blev ramt og ingen kom på skadestuen. Om aftenen spiste vi i fællesstuen da vejret ikke viste sig fra den bedste side, det var alt for koldt til at side ude.


Næste dag gik med småsnak og Ryan der gik rundt og lignede en glad giver, da han var påskehare og gik rundt og gav børn, der var med bedsteforældre, et påskeæg. Ellers gik dagen med snak og afslapning. Lørdag aften var der fællesspisning og underholdning med harmonikamusik og savklinge i høj kvalitet og en god stemning.


Søndag var der travetur ude i området, vi gik over skov og eng og kom til en by, hvor gammelt og nyt var blandet godt sammen. En dejlig tur som både vi og hundene havde godt af.  Vi var også heldige at se rådyr komme gående tværs over stien.

 


Der blev også spillet dart nogle kunne ikke ramme skiven, såsom mig, men det var nogle hyggelige timer. Mandag var der standerstrygning og afsked og på gensyn næste gang.


Hilsen

Jette og Svend Aage, medlem nr.33Kr. Himmelfarts træf Bylderup Bov 16-20. maj 2012


Igen i år var vi til Kr. Himmelfartstræf i Bylderup Bov.  Desværre var der ikke ret mange medlemmer, der deltog i træffet, 7 vogne, hvoraf den ene var en gæstevogn. 


Torsdag var der som vanligt standerhejsning kl 10, resten af dagen intet arrangeret, de fleste skulle vist have handlet lidt.  Om aftenen åbnede i krostuen, og her lærte vi nogle nye festlige campister fra lokalområdet at kende.

 


Fredag var der arrangeret en køretur, først til Frøslevlejren. Meget interessant oplevelse, som startede med foredrag i Amnesty International’s barak, hvor en meget engageret medarbejder fortalte om lejrens tilblivelse mm. Derefter på egen hånd rundt i lejren, meget tankevækkende og spændende. Herefter kørte de fleste til Dybbøl banke, hvor vi spiste vores medbragte mad med fin udsigt til Sønderborg.


Om aftenen var vejret stadig ganske rimeligt, så vi indtog aftensmaden ved langbord. Almindelig hygge og vanlig smådrilleri indtil det blev for koldt og vi trak ind i vognene.


Lørdag eftermiddag skulle så det store slag stå, majstangen skulle hejses. Først bandt vi kransen og så skulle de stærke mænd hente stangen og have den i rejst lodret stilling, alt foregik uden uheld og Peter serverede som vanligt fadøl akkompagneret af slagermusik.


Om aftenen var der fest og musik i krostuen og tilstødende lokaler. Vi fik 50 bayerske specialiteter, lækker og spændende mad. Man kan godt blive lidt bekymret! Er vi ved at blive for gamle, eller havde det bare været for hård en dag, for næsten alle var gået hjem kl. 22.

 


Næste dag var alle friske og flaget blev sunget ned kl. 10, hvorefter vi på vanlig vis sagde tak for et godt stævne.


Vita og Jens Erik2011:


Fødselsdagstræf Give Camping 4-6 marts 2011


Februar kom med feriemesse i både København og Herning og vinterferie enten uge 7 eller 8, også for Polarfolket som dog bare gik og ventede på at en heldigvis kort måned snart skulle få ende så det kunne blive marts….. nærmere bestemt FØRSTE WEEKEND I MARTS som jo betyder opstart på en ny spændende sæson for alle os i Polar Klub Vest for da inviterer bestyrelsen til fødselsdagstræf.


I år var træffet af forskellige årsager flyttet til Give Camping, som også ligger meget centralt for alle klubbens medlemmer J. Der var tilmeldt 14 vogne.


Vores vogn stod hjemme, vi havde jo ugen forinden været på skiferie i Sverige og da vi begge havde fri om fredagen, var vognen gjort klar allerede torsdag til tidlig afgang dagen efter med kurs Give. Allerede kl. 10 trillede vi derudaf……… men da jeg kl. 5 var blevet ringet op af min søn og derefter med jævne mellemrum havde været i kontakt med ham, fordi det var nu jeg skulle være farmor J måtte vi en tur omkring Sønderborg inden vi kunne sætte kursen mod Give……   


Efter at have budt den yndigste lille prinsesse velkommen til verden, gik turen så videre og vi ankom til Give sidst på eftermiddagen, hvor vi, da vognen var blevet spændt fra, tog den obligatoriske og rigtig hyggelige ”hilse på runde”.


Solen var efterhånden forsvundet, det begyndte at blive lidt småkøligt og tiden for aftensmad nærmede sig med hastige skridt, så efter aftale om gensyn i TV-stuen senere på dagen, fortrak de fleste sig til varmen indenfor i vognene.


Det blev (selvfølgelig) en hyggelig aften, hvor vi for første gang fik hilst på Bodil og Torben, som havde haft vores første Polar. Dét kom der selvsagt en masse snak ud af J….


Lørdag oprandt med standerhejsning om formiddagen. Der var kommet nye medlemmer til, Gitte og Jan fra Esbjerg, som blev budt velkommen, men de havde allerede mødt nogle af os aftenen før.


Resten af formiddagen var ”på egen hånd”. En del tog en tur mod byen for at finde en hæveautomat, da det ifm. standerhejsningen var blevet bekendtgjort at Ryan inden eftermiddagens generalforsamling skulle have kontant afregning for ophold og mad… J


Efter frokost og en lille morfar, mødtes vi så kl. 14 i Cafeteriaet til generalforsamling. Klubben var vært ved lidt køligt til halsen, for at smøre stemmebåndende, under selve generalforsamlingen og efterfølgende ved kaffe og blødt brød.


Sidst på eftermiddagen gik alle hver til sit.


Nu skulle der bades, smøres, sminkes og gøres klar til aftenens dejlige festmiddag og efterfølgende svingom.


Som vanligt havde vi en dejlig aften, der sluttede kl. 24 med ”Sku`  gammelt venskab…..”

 

Fra spisningen Verner kan godt lide kartofler


Søndag bød (ligesom lørdag) på det dejligste solskin, så efterhånden som morgenmaden var indtaget, kom alle ud af vognene for at nyde det spirende forår, samt få en hyggesnak.


Standerstrygningen blev lidt fremrykket, da der var nogle som gerne ville af sted hjemad pga. forskellige gøremål.


Vi vil gerne slutte af med at sige jer alle TUSIND TAK for endnu en dejlig weekend i Polarklubbens regi.


Vi glæder os til at ses igen ved lejlighed.

Mange Polarhilsner Jan og Hanne – vogn 30


Beretning fra generalforsamling 2011


Jens Erik bød velkommen og igen i år, kunne der bydes velkommen til nye medlemmer Gitte & Jan, dejligt at der igen er kommet nye til.


Erling blev vanen tro valgt som ordstyrer og kunne med det samme konstatere, at generalforsamlingen var rettidig varslet.


Der blev valgt 2 stemmetæller, Jan & Jan.


Herefter fremlagde Jens Erik ”Formandens beretning” Han gennemgik de forskellige arrangementer, der havde været sidste år. Der har været afholdt stævner på forskellige campingpladser. Polarklubbens 30 års jubilæum og Nordisk Stævne i Sverige.


Stævnet som Safari afholder den 1. weekend i oktober, blev desværre aflyst pga. for få tilmeldinger. Der var 9 vogne fra Polarklubben, men kun 4 fra DCK.


Erling kunne dog oplyse, at Fru Madsen fra Safari dog håber at få genoptaget traditionen i 2011, da Safari har 50 års jubilæum.


Ryan fremlagde som vanligt regnskabet. 2010 havde givet et pænt underskud, hvilket skyldes at Polarklubben var vært ved vores 30 års jubilæum, men der er stadig en pæn kassebeholdning og kontingentet forblev uændret.


Ingen indkomne forslag.


Jens Erik, Ronald og Alex var på valg.


Alle blev genvalgt


Carsten blev genvalgt som suppleant, og Verner blev genvalgt som revisor.


Under eventuelt blev der debatteret flere emner.


1.      Der forespørgsel om, hvad man gør ved medlemmers bortgang. Kommer meddelelsen bestyrelsen i hænde før begravelsen, bliver der sendt en bårebuket. Hvis bestyrelsen  ved det, kan man ved henvendelse få det i bladet.


2.      Der var forslag fremme om, om der evt. kunne laves et seminar. Så de medlemmer der deltog i seminariet kunne komme med forslag til, hvor og hvordan kommende stævner kunne afholdes.


3.      Hjemmesiden blev diskuteret, da der var forskellige forslag til, hvordan man kunne bruge denne. Der bliver nu oprettet en fotobank og Jan Pedersen som er vores hjemmeside kyndige, kom med et forslag om mere information på hjemmesiden. Han vil nu forsøgsmæssigt deltage i bestyrelsesmøderne det kommende år for til retning og udvikling af hjemmesiden.


Der blev undervejs i generalforsamlingen serveret øl og vand. Efter at Jens Erik havde takket for god rod og orden, blev der serveret kaffe.


Igen en generalforsamling, der blev afholdt hurtigt og effektivt med mange gode kommentar.


AlexPåsketræf Fur Camping 20-25. april 2011


Vi ankom tirsdag sidst på eftermiddagen og blev budt hjertelig velkommen af Lis og Erling, som gav os en pose med mange fine ting. Elisabeth og Niels ventede på os ved færgen, mon de regnede med at vi ikke kunne finde pladsen eller var det fordi vi lovede at gi` en gang at drikke når vi ankom. 


Om Onsdagen kørte vi til byen for at handle lidt. De fleste ankom i løbet af onsdagen og om aftenen blev campingpladsens nye telt indviet, varmekanonen blev også indviet, da det var lidt aftens koldt.


Skærtorsdag kl. 11 sang vi flaget op. Verner Sall havde sponseret en lille en til halsen. Til middag lavede vi langbord i det fineste solskin som øen kunne byde på.

 


Det meste af eftermiddagen gik med tilberedningen af aftenens festmenu, som bestod af rådyrbøffer som Bodil og Torben havde sponseret. Det smagte herligt.


Tak for det til Bodil og Torben.


Langfredag kl. 10 samledes vi ved standeren hvor Jan gav en lille en fordi han havde fødselsdag. Bagefter gik vi en lang tur ved stranden, ad en lille vandresti forbi Fur Bryghus til campingpladsen hvor vi ankom til middag, en rigtig dejlig og oplevelsesrig tur. Klokken 13 lavede vi langbord i strålende solskin. Om aftenen ville vi også lave langbord, men det blev for koldt, det var begyndt at blæse op, så de fleste gik ind i campingvognen.

 

Påskelørdag kl. 9.45 samles vi ved standeren for at køre i egne biler ned til kirken for at mødes med vores guide. Han startede med at fortælle om kirken, derefter kørte vi hele øen rundt. Guiden fortalte en masse interessante ting om de steder vi stoppede for at se og om øen I det hele taget. Turen sluttede ved Langstedhuller hvor vi sagde farvel til guiden. Derefter spiste vi vores medbragte mad, hvorefter vi kørte tilbage til campingpladsen for at slappe af resten af eftermiddagen. Kl. 18.30 havde vi fællesspisning i teltet. Det var Bodil`s fødselsdag, så vi fik en øl eller vand inden vi skulle spise. Menuen stod på steg, sovs, kartofler, og waldorfsalat, til dessert fik vi Rubinsteinerkage det hele smagte supergodt. Vi kunne købe Fur øl for 8 Kr. og 3 flasker vin for en hund festen sluttede som vanlig ved midnat.

 

Påskesøndag til middag, valgte nogen at købe smørrebrød i Bistroen, inden de kørte hjem. Vi smurte selv en madpakke og kørte til Gl. Havn hvor vi spiste vores mad og så museet. Rigtig hyggeligt sted, derefter kørte vi rundt på øen på egen hånd og så forskellige seværdigheder, deriblandt kirken indvendig som vi syntes var et besøg værd. Om aftenen var der langbord.


2. Påskedag kl. 10 var der standerstrygning. Erling takkede for en god påske hvorefter Niels på bestyrelsens vegne, takkede for et rigtig fint stævne og vejret var også flot hele påsken. Vi takker også Lis og Erling for et rigtig godt tilrettelagt træf                   


Ninna og RonaldKr. Himmelfartstræf Velling Koller Camping 1-5. juni 2011!


Sommeren viste sig på den smukkest tænkelige måde. Der var rigtig dansk sommer med varme og en let brise. Vi var 15 vogne samlet og samværet foregik i det fri.


Onsdag aften var der rundvisning på det top moderne Danish Crown slagteri i Horsens, og det var deltagerne meget begejstrede for.


Torsdag var der standerhejsning og hyggeligt samvær resten af dagen. Om aftenen blev der serveret en velsmagende to-retters menu sponsoreret og tilberedt af Vita og Jens Erik.

 

Fredag var vi på Industrimuseet i Horsens-en rigtig god oplevelse.


Lørdag kørte vi med Veteranbanen Bryrup-Vrads-en meget fin tur i det smukke-og kuperede landskab.


Søndag kl.10 standerstrygning og afsked.


Et meget vellykket træf i en afslappet/hyggelig atmosfære.


Tak til jer, der arrangerede træffet.


Bodil & HelgeEfterårstræf Hvalpsund Camping 16-18. september


Dagen efter at Danmark havde fået sin første kvindelige statsminister, kunne den opmærksomme bilist, på de motor- og landeveje som fører nordenfjords, se op til flere træk med automobiler som havde en Polarvogn på krogen og forventningsfulde mennesker indeni….


De var nemlig alle på vej til endnu et træf i Polar Club Vest og glædede sig til et fornøjeligt gensyn med alle vennerne derfra.


Vi (Jan og Hanne) kom som nogle af de sidste pga. det der arbejde som tager så frygtelig meget af vores fritid og en lang rejsetid bagefter……. men kom dog frem inden det blev godnattid J og nåede heldigvis også at få hilst på de andre.


Lørdag begyndte på vanlig vis med standerhejsning og da flaget var kommmet til tops gik vi ned til Limfjorden, som campingpladsen lå lige ned til, for at se på imponerende sejlskibe, en etape af ”Limfjorden Rundt 2011” førte nemlig skibene lige forbi hvor vi var, så naturligvis fik det vores opmærksom for en stund.

 

Vi havde såmænd snakket om frokost ved langbord nede ved vandet men det tillod vejret desværre ikke L.


Efter frokosten i vore respektive vogne, gik turen så mod Herregården Hessel, som førte os tilbage i tiden og bragte minder frem hos flere af deltagerne om ”de gode gamle dage”, hvilket gav anledning til megen snak og morskab.


Aftenen bød på hyggelig fællesspisning i TV-stuen, med mad bragt fra den lokale Bodega.


Søndag formiddag mødtes vi så til fælles standerstrygning og ”hilsen farvel”, hvorefter der var almindeligt opbrud efterhånden som vognene (og folkene i dem) var klar til afgang.


Stor polarhilsen fra Jan og HanneJuletræf Mørkholt Camping 2011


Dette års sidste Polartræf var placeret på Mørkholt camping i nærheden af Børkop. Pladsen ligger helt ned til sydsiden af Vejle fjord, en placering, der er helt i top, når det er sommer og sol. Selve pladsen er velindrettet med virkelig gode servicefaciliteter. I højsæsonen er priserne også i top, men heldigvis kan man udenfor denne bruge ACSI kort som betaling. Denne lave pris kom også deltagerne i dette træf til gode.


Tilbage til træffet, alle mødte op til standerhejsning lørdag formiddag, dette var en kold fornøjelse, idet der stod en strid vind hen over pladsen. Jens Erik bød deltagerne velkommen og fortalte lidt om, hvad der skulle foregå i løbet af lørdagen. Efter standerhejsningen var det for mange tid til at handle lidt, idet man selv skulle medbringe drikkevarer lørdag aften.


Alle mødte op lørdag eftermiddag til gløgg og æbleskiver – herefter var det tid til at slappe af og gøre sig klar til julefrokosten lørdag aften. Da alle var mødt op bød Jens Erik igen forsamlingen velkommen og herefter var det tid til at gå i gang med maden, som var en traditionel dansk julefrokostmenu – meget velsmagende og nok af den. I løbet af aftenen blev der som sædvanligt solgt amerikansk lotteri med flotte

 

sponsorgaver som gevinster, ligesom Alex sædvanen tro afholdt auktion. Disse to aktiviteter skæppede godt i klubkassen. Aftenen sluttede af med Skuld´ gammel venskab.


Efter en god nats søvn mødte alle igen op søndag formiddag – denne gang til dette års sidste standerstrygning, heldigvis var vejret blevet noget bedre. Jens Erik sagde tak for denne gang og ønskede forsamlingen en god jul og et godt nytår med et på gensyn i 2012, hvor der blandt andet er Nordisk stævne på Sjælland.


Også herfra skribenten skal der lyde en god jul og et godt nytår med tak for mange hyggelige timer i året, der snart er gået, vi håber på mange gode timer igen i 2012.


Med Polarhilsen Ghita og Carsten2010


Påsketræf 2010 i Friedrichstadt.


Vi havde en rigtig hyggelig påske i Friedrichstadt.


8 vogne var vi samlet, vi kunne lige være i Rolands telt, til en hyggesammenkomst.

 

Eftersom der hører får og lam til påsken, fik vi bestemt også der nogle dejlige oplevelser.

Langbord udenfor blev der ikke vejr til, men lang fredag, var vi på kanalrundfart, der var det et meget flot vejr,

med høj sol.


Storke i Bergenhusen fik vi også kigget på.

 

Dieter havde også lavet en fin grill aften.


Jo det var en fin tur, hvor alle havde taget påske humør på.


Langbord blev det dog til, men ikke i naturen, vi valgte at spise nede i byen den sidste aften, rigtig hyggeligt.


Tak til arrangørerne for et dejligt stævne.


Erling og lis.Kr. Himmelfarts træf 2010, på Kristianshåb Camping


Så oprandt endelig dagen hvor vi skulle møde Polar-folket.


Jeg, Birgit, havde godt nok mødt nogle af jeg på Hesselhus og på Tollundgård, til en for øvrigt flot fest. Karl-Johan havde mange gange spurgt mig: Hvad er det for nogle? Er det en flok snobber eller er det nogle vi kan være sammen med? Ja, spørgsmålene kunne næsten ingen ende tage. Nu kunne han selv tage bestik af jer.


Vi ankom sent til Kristianshåb Camping. Kl. 23 onsdag aften. Jeg har på fornemmelsen at Ryan havde siddet og ventet på os, for da vores forlygter rundede hjørnet af campingpladsen, var han på pletten for at dirigere os på plads. Når jeg har taget en køretur på flere timer med campingvogn, er det første jeg skal bese, toiletterne! Hvem møder jeg der? Lene og Verner. Genkendt blev jeg sandelig også, så et velkomstknus blev indkasseret. Dejligt. Endelig kom vi til køjs og torsdagen oprandt. Vi ventede på rundstykker og de blev indtaget samtidig med at vi holdt øje med jer. Karl-Johan måtte have øjnene på stilke, for ind i mellem lød det: ”Se der, det er formanden der går der, og der er dem der har haft en vogn som vores, hun siger at hun ikke forstår hvorfor hun skiftede, så det må være en god vogn vi har fået.” Tænk sig han ville også have navnene at vide. Hmm. Blade frem og se, jo Jens Erik hedder formanden og de andre, ja det måtte vente.


Polarflaget skulle til tops, og vi fik hilst på resten af forsamlingen. Sandelig om ikke vi skulle spise frokost sammen, hos Vita og Jens Erik. Dvs. en absolut dejlig kylling paella, lavet på den store pande, med ”kager” til, serveret på flot manér af H.P.

 

Desserten var én man absolut ikke glemmer, mums, grillet banan med whisky, puddersukker og is.

 

Snakken gik og jeg tror at alle fik en klapsalve. Lidt fællessang tonede også ud over pladsen.


Karl-Johan og jeg mente at vi skulle en tur over grænsen, for ikke at sidde med postevand hele weekenden. Jeg måtte da lige høre gemalen hvad han syntes. Joe, det var da ikke så galt med de polarfolk. Dem kan man da godt snakke med. Ja, større roser får I ikke fra ham.


Det blev fredag. Efter programmet skulle majstange males, men det var der andre der havde gjort, så vi ventede, og hyggede os indtil Peters kylling skulle indtages. Det var en vældig fornøjelig aften, med fadøl, rødvin og isbjørne. Så var der jo lige det med at den enorme majstang skulle gemmes. Gemt er vel så meget sagt, men den blev kørt væk i løbet af aftenen/natten. Niels blev vækket af sin søde søvn, (stærke mænd kunne der ikke blive for mange af). En trailer blev fundet, den tykke ende af stangen blev løftet der på. Så gik det ellers over stok og sten. Nogle trak traileren med hjælp af en flok mænd der løftede resten af stangen samtidig med at de skubbede.


Sjovt var det, så det var ikke nemt at være stille. Peter skulle jo ikke opdage noget. Han skulle jo af med de to ankre øl Ryan havde forhandlet sig til, så Vita brugte alle sine talegaver for at holde ham hen.


Lørdagen oprandt og vi havde nu lært folk lidt bedre at kende og snakken gik bedre. Vi fandt ud af Miona og Hans Peter er totalt skudt i isbjørne. De ér også dejlige.


Elisabeth og Niels har haft en vogn som vores, Sävsjö, og nej Niels, du behøver ikke bekymre dig. Nok vil nogle mene at det ikke er en ordentlig Polar vogn, men der står Polar på den, og vi er medlem af Polarklubben, og de mopper ikke, vel?


Karl-Johan har altid sagt af fynboer er festlige mennesker. Jae, jeg kan kun give ham ret, efter at have mødt Søs og Preben. Søs ryster den ene vittighed ud efter den anden og vi andre får et godt grin.


Jeg tror at Lindy og jeg kunne snakke længe om vindmøller og ikke mindst hvor de skal placeres. Frisk at du møder op selvom du kommer alene.


Mona og Ryan har skiftet vogn for godt et par år siden, og nej Ryan, vi køber ikke din gamle vogn. Vi har en Polar Sävsjö!!


Nå men, aftalen var vist at for at inkasserer øllet skulle majstangen sættes på plads. Så på den igen, med trailer, den modsatte vej. Denne gang var der mere hjælp at hente fra den store Autocamper-flok vi var naboer til.

 

Stangen blev hejst, med grankrans beviklet med blå/hvide bånd af Lis. Aktionen stod på i blæsevejr og truende regn. Med ØL til. Det begyndte heldigvis først at regne da majstangen var hejst.


Vi havde et par timer inden den igen stod på mad i laden. Der var lagt op til fest, med udlovning af præmie til bedst udklædte Dirndls (pige i Dirndls-kjole). Miona var den eneste pige i kjole. Og flot det var hun.

 

Men præmien --- hvor blev den af???? Peter valgte vist at da de fleste gik hjem lige efter maden, ja så var festen tilsyneladende aflyst. Vi gik alle hver til sit, jeg var i hvert fald meget fortørnet på Mionas vegne.


Det blev søndag og flaget skulle synges ned.


Der var ikke meget varme, lidt træt er man vel også efter en så lang og begivenhedsrig weekend. Efter farvelknus og ”på gensyn” trillede vi hjem, og var frygtelig enige om at det ikke er sidste gang vi er på Polartræf.


TAK FOR EN DEJLIG WEEKEND.


Karl-Johan og BirgitFamiliestævne på Svalereden Camping, Sæby 18 – 20. juni 2010.


Sæby….. hvor er det nu lige det er?? Nå jo!! det er jo der, vi plejer at køre forbi på vej til Skagen, hvor vi da af og til kommer J, men denne gang gjorde vi altså holdt og slog os ned i nogle dage, for at være med på familietræffet.


Vi ankom fredag først på eftermiddagen og blev modtaget af Mona, Ryan, Vita og Jens-Erik som allerede var på plads med markiser og læsejl, klar til at nyde en kop kaffe i eftermiddagens sol. Efter en god times tid hvor solen bagte ned på os, havde vi så også fået sat fortelt på vognen, bord og stole fundet frem, et glas koldt et eller andet i glassene og var parat til at nyde denne sommereftermiddag….. men men just som vi var klar til at nyde, efter at have måttet yde, forsvandt solen bag tunge grå skyer….. ja og det var så første men absolut ikke sidste gang vejret drillede dén weekend.


I løbet af eftermiddagen kom der flere vogne, så vi til sidst udgjorde en net lille flok på 9 stk. incl. gæstevogn.


Vi havde fået et fint lille hjørne på campingpladsen at lægge os på, hvor vognene kunne danne kreds om et lille lukket areal, som blev flittigt brugt til leg, snak, samt fællesspisning når vejret tillod det.


Fredag aften gik med at alle kom på plads, fik hilst på hverandre, lidt aftensmad enten hver for sig eller et par stykker sammen og en del snak (som vanligt).


Lørdag efter morgenmaden var der så standerhejsning og den blev selvfølgelig sat op i centrum af kredsen J.


Efterfølgende blev halsen lige skyllet, ovenpå anstrengelserne med at tøjre standeren og synge så smukt, på behørig vis.


Vi enedes om at mødes til frokost ved langbord (hvis vejret tillod det) hvorefter en del af os satte kursen mod havnen i Sæby og byens bedste fiskehandel for indkøb til dette gilde.


Vejret holdt og diverse lækkerier fra fiskemanden fortæret, sammen med lidt dertil hørende drikke, da fisk jo som bekendt skal svømme J.


Nu var der så lagt en god bund inden eftermiddagens lege for både store og små som Vita og Jens-Erik havde planlagt (kun undtaget dem der følte behov for et lille hvil….. ikke sandt Ryan), men efter et par omgange ”skeløb”, som viste sig at være Ninas favoritdisciplin, var vi desværre kun lige kommet godt i gang med storkampen i Vikingespil, da regnen satte ind og vi måtte fortrække indendørs.


Det gjorde vi så – til det store festtelt på campingpladsen, hvor der blev budt på opvisning i square-dance og ikke nok med dét……. der blev skam også mulighed for selv at prøve kræfter med denne dans, under kyndig vejledning af truppens medlemmer og den ene ”caller”. Ja nogle dansede ligefrem fødderne ud af træskoene J.   


Om aftenen var det så igen meningen, at vi skulle mødes til fællesspisning ved langbord medbringende hver sit grilltraktement, men da vejret jo havde været lidt ustabilt henover dagen, blev det efter megen snak frem og tilbage besluttet at flytte samværet indendørs til campingpladsens TV-stue, som arrangørerne i mellemtiden havde fået lov at låne.


Efter maden stod Vita for at afholde en vidensquiz, hvor der var kamp til stregen om førstepladsen….. men det bedste hold vandt J og deres præmie??  Flødeboller til ALLE.


Så var den arrangerede del af dagen slut og der fulgte almindelig muntert samvær, som jævnligt blev krydret med opdateringer fra aftenens VM-kamp mellem Danmark og ??, når nogen, tilfældigvis, havde været forbi festteltet, hvor kampen blev vist på storskærm.


Søndag formiddag hvor vi igen samledes ved standeren, denne gang for at tage den ned, oprandt hurtigt, da tiden jo som bekendt flyver afsted i godt selskab.


TAK for endnu et dejligt stævne.


Jan & HanneSommerstævn Flyndersø Camping 2010


Så var sommerferien overstået for de flestes vedkommende og klubben havde inviteret til træf på Flyndersø Camping lidt syd for Skive. 10 vogne havde taget mod invitationen og vi ankom som de sidste ved aftenstid fredag. Hurtigt fik vi stillet op, så vi kunne deltage i fællesspisningen ved langbord, som blev arrangeret midt i ”vores” område. Vejret var dejligt, så alle hyggede sig, indtil duggen faldt – det var efterhånden også ved at være sengetid.

 

Efter en god nattesøvn og et godt morgenfoder var der standerhejsning, hvor formanden bød velkommen og orienterede lidt om, hvad der skulle foregå i løbet af week-enden. Der var planlagt fælles køretur med madkurv, turen gik til Daugbjerg kalkminer, hvor vi bogstavelig talt gik under jorden, det var meget interessant at se, hvordan kalken var blevet brudt i fordums tid. I dag er minerne en turistattraktion, hvor adskillige

flagermus holder til, og nogle af mineskakterne bruges til at opbevare ost fra Thise Mejeri. Fra Daugbjerg gik turen videre til Birkesø, som er en skovsø lidt nord for Stoholm. Her var det tid til at nyde indholdet af de medbragte madkurve, ligesom et par af deltagerne lige prøvede vandtemperaturen i søen an. Søen er så ren, at den er godkendt til at bade i. Resten af dagen var nu til fri afbenyttelse, nogle benyttede lejligheden til at kigge på antikviteter og andet spændende, mens andre kørte tilbage til campingpladsen. Lørdag aften var der igen fællesspisning ved langbord, alle hyggede sig, dog knap så længe som fredag aften, da det ret tidligt blev køligt.

 

Søndag morgen stod vi igen op til godt vejr, nogle begyndte så småt at pakke sammen, og midt formiddag var der standerstrygning og det ”sædvanlige” farvelritual. Herefter valgte nogle af køre hjemad, mens andre nød det gode vejr på en lille spadseretur til den gamle vandmølle, som i dag er indrettet til museum. Mange havde valgt at blive nogle timer, så der blev hurtigt arrangeret fælles frokost, igen ved langbord. Tak til deltagere og tilrettelæggere for et godt stævne, vi glæder os allerede til det næste.


Mange polarhilsner Ghita og Carsten